Jaki tablet z GPS i 3G/4G?

14 Cze 2017, 09:24

Witajcie!

Jako, że zbliżają się wakacje i czas wielu podróży postanowiłem zmienić moją wysłużoną już nawigacje samochodową marki Panasonic na zwykły tablet z dobrym GPS'em i 3G/4G.

Wiem, że zaraz zlecą się specjaliści, którzy stwierdzą, że do samochodu nadaje się tylko zwyczajna nawigacja.. albo lepiej.. telefon. Niestety mimo wszystko szukam małego tabletu, w którym będę miał większą swobodę w zmianach oprogramowania do nawigacji itp. .

A więc, czego oczekuję... przede wszystkim dużej dokładności GPS'a. Reszta jest mniej ważna. Fajnie gdyby tablet posiadał 3G/4G. Maksymalna wielkość.. myślę, że 7 cali.

Mój budżet to 200zł. Z góry zaznaczam, że nie szukam sprzętu nowego.. może być używany, w dobrym stanie.

Rozglądałem się już trochę i wyszukałem Lenovo A7-30, jednakże dokładność GPS'a nie jest zbyt dobra. Co wy o nim sądzicie?

Czekam na wasze propozycje ;).
barciol
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 07 1992
Auto: Peugeot 407 SW

26 Lip 2017, 15:45

Witam,

Polecam smartfon/tablet Samsung sm-t285 7 cali z dobrym LTE. Na codzień używam go jako smartfon i nawigacja + odtwarzanie multimediów w samochodzie. Nowy niestety kosztuje ponad 600 zł. Daje radę z odpalonym Yanosikiem i mapami Google, oraz streamem muzy w tle. Mieści się w kieszeni, ale zwraca uwagę :D

Pozdrawiam,
Artek

Ps to mój pierwszy post tu na forum :)
ArtexR
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 11 1983
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat
Silnik: 2.0 tdi 140 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...