Jaki tablet z GPS i 3G/4G?

14 Cze 2017, 10:24

Witajcie!

Jako, że zbliżają się wakacje i czas wielu podróży postanowiłem zmienić moją wysłużoną już nawigacje samochodową marki Panasonic na zwykły tablet z dobrym GPS'em i 3G/4G.

Wiem, że zaraz zlecą się specjaliści, którzy stwierdzą, że do samochodu nadaje się tylko zwyczajna nawigacja.. albo lepiej.. telefon. Niestety mimo wszystko szukam małego tabletu, w którym będę miał większą swobodę w zmianach oprogramowania do nawigacji itp. .

A więc, czego oczekuję... przede wszystkim dużej dokładności GPS'a. Reszta jest mniej ważna. Fajnie gdyby tablet posiadał 3G/4G. Maksymalna wielkość.. myślę, że 7 cali.

Mój budżet to 200zł. Z góry zaznaczam, że nie szukam sprzętu nowego.. może być używany, w dobrym stanie.

Rozglądałem się już trochę i wyszukałem Lenovo A7-30, jednakże dokładność GPS'a nie jest zbyt dobra. Co wy o nim sądzicie?

Czekam na wasze propozycje ;).
barciol
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 07 1992
Auto: Peugeot 407 SW

26 Lip 2017, 16:45

Witam,

Polecam smartfon/tablet Samsung sm-t285 7 cali z dobrym LTE. Na codzień używam go jako smartfon i nawigacja + odtwarzanie multimediów w samochodzie. Nowy niestety kosztuje ponad 600 zł. Daje radę z odpalonym Yanosikiem i mapami Google, oraz streamem muzy w tle. Mieści się w kieszeni, ale zwraca uwagę :D

Pozdrawiam,
Artek

Ps to mój pierwszy post tu na forum :)
ArtexR
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 11 1983
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat
Silnik: 2.0 tdi 140 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [C] Cruze 1,8 / Elantra V 1,6 / 3 II 2,0 / Fluence 2,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu C - silnik benzynowy o mocy około 140KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2011 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Chevrolet Cruze 1,8 - 141KM - Hyundai ...