Nawigacja android

13 Lip 2017, 12:01

Witam
Poszukuje w pełni darmowej nawigacji a androida.Nie mam czasu na testowanie aplikacji.Może być online jak i offline.Oczekuje od aplikacji żeby omijała korki prowadziła raczej po lepszej jakości trasach jak np. drogi wojewódzkie a nie jak niektóre po wsiach i dziurawych drogach.Posiadała wyraźne komendy głosowe.Na jesieni planuje wypad do Czech lub na Słowację więc dobrze by było żeby i tam mnie dobrze prowadziła.Fajnie jak by posiadała asystenta pasa ruchu ponieważ przydaje się w miastach.
Pietruszka98
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: VW Golf IV

13 Lip 2017, 21:51

Chyba nie wiele osób (prócz kierowców) ma czas i chęci testować nawigacje. Każdy będzie polecał to czego używał. Ja osobiście jeździłem na darmowej tylko z SYGIC. Wydaje mi się że będzie ciężko Ci znaleźć coś z Twoimi wymaganiami. Miałem też Janosika ale wyrzuciłem go po dwóch trasach, Sygic jest taki średni ale skuteczny.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lip 2017, 17:44

Kao napisał(a):Chyba nie wiele osób (prócz kierowców) ma czas i chęci testować nawigacje. Każdy będzie polecał to czego używał.

Święta prawda. Mało tego - każdy używa tego, czego już spróbował i mu pasuje.
Kao napisał(a):Miałem też Janosika ale wyrzuciłem go po dwóch trasach,

Yanosik jest bardzo dobrą rzeczą. Niestety nie jako nawigacja. Obecnie jest chyba najbardziej popularną aplikacją używaną przez kierowćów. A to z powodu informujących się między sobą kierowców za pośrednictwem tej aplikacji. Yanosi współpracuje też z Orlenem i programem Vitay. Jak ktoś z tego programu korzysta, to jest to bardzo dobra aplikacja. Ale do nawigacji Yanosikowi jeszcze daleko.
Pietruszka98 napisał(a):Oczekuje od aplikacji żeby omijała korki prowadziła raczej po lepszej jakości trasach jak np. drogi wojewódzkie a nie jak niektóre po wsiach i dziurawych drogach.Posiadała wyraźne komendy głosowe.Na jesieni planuje wypad do Czech lub na Słowację więc dobrze by było żeby i tam mnie dobrze prowadziła.Fajnie jak by posiadała asystenta pasa ruchu ponieważ przydaje się w miastach.

Niestety twoje wymagania wykluczają darmową nawigację. Takie rzeczy tylko w konkretnych nawigacjach z oprogramowaniem typu AutoMapa, MapaMap itp. Nie wiem jak inne, ale AM jest na androida. Jak się dobrze poszuka można znaleść darmówkę, ale nie wiem na jak długo. Jednakże o całkowicie darmowej możesz zapomnieć. Jedynie co, to możesz korzystać z Google Map, kóre są też w smartfonach, a więc na androida. Jest tryb samochodwy, wyznacza trasę, omija korki, ale to wszystko. Ja to nazywam okrojoną wersją Yanosika. A i informacje o korkach nie są tak aktualne jak w Yanosiku, bo coraz mniej kierowców używa google Maps podczas jazdy. Najwięcej użytkowników jest na Yanosiku. Niestety nie działa on za granicą. Są za to podobne aplikacje.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lip 2017, 18:53

MotoAlbercik napisał(a):Jedynie co, to możesz korzystać z Google Map, kóre są też w smartfonach
jak najbardziej, z tym że Google maps działa tylko w użyciu transmisji danych czyli nie jest za darmo. Ja jeżdżę tylko na google maps zawsze pokazuje korki, roboty drogowe, objazdy. Pokazuje w okolicy atrakcje turystyczne, restauracje, stacje paliw itd. Ogólnie spełnia moje oczekiwania i nie mam zastrzeżeń. No i ważne że jeszcze nigdy nie wyprowadziła mnie w pole, przynajmniej raz na tydzień się aktualizuje.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lip 2017, 19:03

Zgadza się - google Maps jest dobrą aplikacją, ale na korzyść Yanosika dla mnie, przemawia fakt, że Yanosik ma więcej użytkowników, a więc dane o korkach są bardziej aktualne. Dodatkowo Yanosik informuje o kontrolach radarowych, fotoradarach, wypadkach, robotach drogowych, zatrzymanych pojazdach. I są to dane aktualizowane tak naprawdę na bieżąco, non stop. W google Maps tego nie ma - podobno, bo słyszałem że jest, ale nikt nie umiał mi powiedzieć jak to włączyć. Jedynie co udało mi się włączyć, to drogi na kolorowo i czasem pokazują się roboty drogowe, ale nie wszystki i nie na bieżąco. Ale nic poza tym.
No i jeżeli rozmawiamy o sieci, to zarówno Google Maps jak i Yanosik potrzebują dostępu do sieci, Czy można je nazwać więc darmowymi? Zalezy chyba jak dla kogo - kto jaką ma taryfę i czy neta ma gratis, czy płaci za niego :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM
    W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...
    "SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
    Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...