REKLAMA
Witam w tych ciężkich motoryzacyjnych czasach
Poszukuję aktualnie pojemnego VANa pozwalającego swobodnie przewieźć 4 osoby z bagażnikiem wypełnionym po brzegi Poszukuję auta które nie będzie sprawiało problemów, i sprawdzi się zarówno w jeździe po mieście jak i krótkich trasach weekendowych takich w granicach 200-300km.
Z moich wymagań to chciałbym aby auto było pojemne, typu VAN/MiniBus, do 20 tys złotych, w skrzyni manualnej, oraz aby ewentualne naprawy nie zrujnowały całkowicie portfela.
Aktualnie samochody jakie mnie zainteresowały to:
Mazda 5, 1.8/2.0 benzyna
Opel Zafira B 1.8 benzyna
Renault Espace IV, aczkolwiek tu gama silników jest tak duża że ciężko mi się określić na co zwrócić uwagę. Słyszałem ze 2.0 diesel po 2006 roku sprawuje się całkiem nieźle, to prawda?
Oczywiście jestem otwarty na propozycje. Czasy są jakie są, ciężko znaleźć coś sensownego, budżet pewnie jak na te czasy tez nie jest mega spory, aczkolwiek mam nadzieję że doradzi ktoś tutaj co warto zakupić w kwocie do 20 tys.
Możecie podsyłać oferty, aczkolwiek maksymalnie 120 km od Nowego Sącza, bo niestety nie mam czasu i możliwości żeby jechać dalej na oględziny.
Z góry dziękuję za wszystkie udzielone rady odnośnie zakupu.