Jaki van do 30 tys. Pytanie o konkretne modele.

18 Sty 2011, 14:12

masz 100% rację ,tylko najgorsze jest to że trzeba by to pisać prawie do każdego wątku
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

18 Sty 2011, 23:07

Co do Corolli Verso to bardzo fajne auto. Materiały w środku ok, bardzo fajnie sie prowadzi. Myślę że bardzo dobra opcja.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

22 Sty 2011, 16:35

Dzięki za poprzednie opinie i podpowiedzi.
Co myślicie o tym aucie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mar_ko
Nowicjusz

Miejscowość: Gostyń

22 Sty 2011, 21:05

Generalnie auto bardzo fajne ale bym szukał cos Japońskiego lub Niemieckiego.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

09 Lut 2011, 20:46

Dalej jestem na etapie szukania. Dziś znalazłem coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wg mnie oferta atrakcyjna - ale czy nie za bardzo? Nie znalazłem w necie żadnych opinii o tej firmie. Z jednej strony - autoryzowany koncesjoner Peugeot, a z drugiej dość "wypasiony" samochód za w sumie niewielki pieniądze.
Nie ukrywam, że trochę się na niego "napaliłem" ale do Warszawy mam daleko (jakieś 300km).
Co o nim myślicie?
mar_ko
Nowicjusz

Miejscowość: Gostyń

13 Wrz 2013, 10:06

Tylko nie chrysler!Jaki moze miec komfort jazdy i trzymanie sie drogi tandeta ze sztywna laga z tylu?Nie wiem jakie Diesle instaluja dla Chryslera w Europie?Bo benzyniaki bazuja na silnikach ongis Mitsubishi ale obecnie to made in USia- czyli tandeta a tym bardziej AT skrzynie biegow!
MIalem w trucku Ram* 4x4 i AT - silnik Mitsu 2,6l zakupiony- nowy w latach 80-tych i przez 11 lat najezdzilem ponad 400K mil ciagajac ciezki yacht lub trailer z traktorkiem 4x4 Kubota ect!Mialem 2-ga posesje w osciennym stanie!

* to w 100% Mitsubishi!
4 cyl silniki Mitsubishi charakteryzuja sie 2 walkami wywazajacymi wal a stosowane przez wykonawce Hyundai,chrysler,a nawet honda i toyota!do dzis! wszystkie 2,0l i wieksze!

von Rygel
vonRygel
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan,honda,
Silnik: 2,4l- 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Funkcja automatycznej jazdy w korkach Audi AI
    Prezentując funkcję automatycznej jazdy w korkach Audi AI, cztery pierścienie pokazały pierwszy na świecie system umożliwiający zautomatyzowaną jazdę na poziomie 3. Podczas jazdy w korku lub w powolnym ruchu na autostradzie, ...

13 Wrz 2013, 13:03

Najlepiej kolego odpusć auta o zwiększonym ryzyku takie jak Chrysler Voyager i Renault Espace.
Sa to auta awaryjne. Jeżeli nie potrzebujesz duzego auta Corolla Verso Ci wystarczy jak większe to Avensis Verso. Honda FR-V jest nietypowa jak Multipla :) ale konstrukcja trwała i nie zawodna.
Co do silnika ja wybrałem benzyne+lpg. Nie dam się namówić na diesla. Jeździłem wczesniej 5lat dieslem - wystarczy. To mój wybor i nie bede Ci przekowywał do tego.
Doradze w ten sposób, ze kup auto w stanie który będzie najlepszy a co pod maską to już sprawa drugorzędna. Wyklucz tylko silniki obarczone wadami co w przypadku Toyoty tyczy się diesli 2.2 z 5 wtryskiwaczem d-cat chyba to się nazywało.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

13 Wrz 2013, 13:11

A co w nich jest takiego ryzykownego? najpopularniejsze vany na naszym rynku z szerokim zapleczem części i ludzi którzy potrafią się nimi zajmować.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

13 Wrz 2013, 20:06

Jak juz Chrysler to lepszą opcją jest Town & Country. Voyagera odkad zaczęli robic w Austrii to nie jest za ciekawie. Amerykańskie sa OK bez wpadek. Kupujac takie auto trzeba się liczyc z tym, ze diesel w takiej budzie swoje wypije natomiast benzynka to V6.
Mechanicy może i maja ogarnięte te auta - bo polak potrafi, ale pieniadze można wydac na milsze rzeczy...
Co do espace mam znajomego który przy przebiegu 170tys w 2.2dCi przekręciły mu się panewki na wale. Do tego masa problemów z elektronika. Nie wspominając o takich cudach które w tych autach robi sie tylko w aso. Mało miejsca pod maską ogólnie nie każdy mechanik chce sie za to brac tak jak ze sławna klasa A :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

13 Wrz 2013, 20:10

Sharany też kiepściutko wypadają w statystykach awaryjności, Espace rzeczywiście, wszystkie diesle z początku produkcji wadliwe.
Voyager CRD pali ~10 litrów ON, znajomy takiego ma i wbrew temu co nasz "amerykanin" pisze to bardzo komfortowy krążownik, taki Town Car rzeczywiście byłby idealny.
Vany Toyoty i Hondy są mało popularne na naszym rynku chociaż dałoby się znaleźć ładną Previę.
S-maxy z poczatku produkcji są dostępne niewiele drożej, IMO w tamtym okresie najlepszy van na rynku.
Ostatnio edytowany przez Jasiek90, 13 Wrz 2013, 20:31, edytowano w sumie 1 raz
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

13 Wrz 2013, 20:18

Dokładnie Espace bym unikał, ale Citroen C4 Gran Picasso już prędzej!
valdziu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość:
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: 30... testowanych :)
Silnik: 0.9-6.3
Paliwo: Benzyna