Jaki zestaw narzedzi

25 Wrz 2010, 07:51

Witam mam nadzieje że mi pomożecie bo napewno wielu z was naprawia swoje auta a wiec poszukuję jakiegoś dobrego i niedrogiego kompletu nasadek z grzechotką czy tam grzechotkami , Czym bardziej rozbudowany zestaw tym lepiej. Do przydomowego użytkowania oraz czasem naprawy auto/moto
cena powiedzmy 235 zł wiem nie dużo .. :D

Myślałem nad
[link do oferty na Allegro wygasł]

lub

Pozdrawiam
cross2900
Nowicjusz

Miejscowość: WLKP

25 Wrz 2010, 14:39

Naturalnie,że HONITON !YATO kojarzy mi się z TOYA ! :twisted: HONITON jest chwalony przez użytkowników,wiem tylko tyle.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Wrz 2010, 23:20

a ja bym ci radził trochę dozbierać i kupić grzechotkę i nasadki covala, sprzęt w domowych warunkach ciężki do zajechania i będziesz się nimi cieszył długie lata
Koral999
Nowicjusz

Miejscowość: idąt

26 Wrz 2010, 00:34

PhantomASA1 napisał(a):YATO kojarzy mi się z TOYA !

Bo Yato razem z Vorelem to marka Toya ;) Generalnie idzie tak: Toya najniższa półka sprzedawana w marketach, Vorel - Yato w gorszej oprawie i najwyższa półka (tego wytwórcy ;) ) - Yato. Osobiście mam zestaw Yato zalinkowany przez autora i nie narzekam :)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Wrz 2010, 07:45

Osobiście używam i polecam zestaw narzędzi (klucze itp.) firmy Stanley. Kosztowały sporo ale już dawno a do dziś żadnego nie udało mi się uszkodzić.

Takie coś posiadam. Zgubiłem jedynie kilka kluczy ale takich mniej potrzebnych.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Wrz 2010, 11:22

Wiadomo STANLEY,COVAL,NEO,BETA oraz chyba lider, KING TONY, to najwyższa półka.K.Tony mam tylko dwa klucze a raczej nasadki do zadań urywających powiedzmy zapieczone śruby przy ciągnikach siodłowych lub czołgach :grin: .Jak wytrzymałe to są klucze,szczęka opada,iskry się sypią a klucz nie zmienia swej postaci.TOYA?!Mam tylko jedną fajkową 13-tkę,nie powiem,jestem zadowolony ale co ja nią odkręcam?!Imbusy też mam TOYI,dobre są,twarde.Jeśli ktoś potrzebuje klucze do odkręcania piast lub zapieczonych śrub wahaczy itd.to warto jest się zaopatrzyć w kilka kluczy powiedzmy KING TONY,tylko za jedną nasadkę 24mm zapłaciłem 40 zł a za małą nasadkę do odkręcania świec 20 zł.Komplet taki sobie kosztuje ok 550-600 zł,czyli trzy razy drożej.Ważne jest jedno,być mieć chociaż jedną grzechotkę porządnej firmy,mierna grzechotka siada nawet wtedy gdy się jej nie używa :mrgreen: Jest jeszcze jedna rzecz,klucze płaskie.One są najbardziej podatne na odkształcenia.Płaskie te większe mam wszystkie BETA,niefirmowe są bardzo słabe z oczywistych względów.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)