Witajcie
Ogromna prośba do osób, które zapewne dużo lepiej ode mnie znają się na motoryzacji i narzędziach niezbędnych do naprawy auta/motocykla.
Przechodzę do meritum
Mojemu mężowi od lat marzy się porządny zestaw narzędzi, który służyłby mu zarówno przy drobnych pracach domowych jak i naprawie dwóch starszych autek (Mercedes "Beczka", Fiat 125P) oraz motocykla (Honda Hornet). Jednak w związku z tym, że zawsze są jakieś "ważniejsze wydatki" odpuszcza sobie te narzędzia i nawet ich nie ogląda, nie szuka. Zatem ja, jako przykładna, kochająca żona chciałabym w ramach prezentu urodzinowego zakupić zestaw.
I tutaj moja prośba o pomoc w wyborze takiego zestawu - nie chcę zostać nabita w butelkę i kupić jakąś chińszczyznę, która w rękach się rozlatuje.
Zupełnym laikiem nie jestem (przeczytałam sporo wątków na forach internetowych i drobne naprawy w autku zrobić potrafię
![Uśmiechnięty :)]()
) i wiem, że polecane są zestawy Yato, Beta, Honiton, Stanley. Z tego co zauważyłam w wypowiedziach zdania są podzielone, ale produkty tych firm są z podobnej półki zarówno cenowej jak i jakościowej. Czyli podejrzewam, że jak zakupię, któryś z nich to do użytkowania tzw."przydomowego" będą wystarczające.
Teraz podstawowa rzecz: Co wg Was w takim zestawie powinno się znaleźć? Czy w ogóle są dostępne takie obszerne zestawy, w których skład wchodzą zarówno narzędzia przydatne przy naprawie auta (grzechotki, klucze nasadowe, klucze oczkowe itp.) jak i przy drobnych pracach w domu (tutaj głównie kojarzy mi się jakiś młotek, klucz francuski, śrubokręty, miarka itp.)? czy możecie polecić mi jakiś konkretny zestaw? Zależy mi zarówno na jakości jak i dużej ilości elementów. Myślę, że budżet 500zł pozwoli mi na zakupienie jakiegoś sensownego zestawu, który będzie się spisywał. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!
![Uśmiechnięty :)]()