Jakią terenówke kupic ??

16 Wrz 2009, 16:49

Witam Was chciałem się proadzić jaką można kupić terenówkę do 35 tys zł.

Chciałbym aby to był samochód elegancki nie tylko na teren, ale tez zeby był dość duży.

Nigdy wczesniej nie miałem nic wspolnego z takimi samochodami wiec teraz mocno sie wach przed wyborek marki i modeliu
pentan1
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

16 Wrz 2009, 16:57

to może SUV ?
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

16 Wrz 2009, 17:07

pentan1 napisał(a):[
Chciałbym aby to był samochód elegancki nie tylko na teren, ale tez zeby był dość duży.
pytanie co da ciebie jest terenem, droga polna czy bagno po klamki :wink:
ogólnie jeśli już masz parcie na terenówkę a będziesz jeździł dużo po drodze to polecam samochód z niezależnym zawieszeniem z przodu, będzie ci się wygodniej po drodze jeździć
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Wrz 2009, 17:32

albo ogólnie z całym niezależnym zawiasem, na polne drogi, szutry jak znalazł :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Wrz 2009, 17:40

Kolego Wezyrro tak patrzyłem, bardzo fajny o taki samochód mi chodzi ale chyba dla mnie są jednak za drogie.

A co do tego co pisał pocieszny to na drogi raczej zeby był, tak zeby mozna nim było jeździć na codzień.

ch...a tyle tego jest i nie wiadomo na co się orientować
pentan1
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

16 Wrz 2009, 17:44

a jakaś grand vitara ? rav-4 ?
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...

16 Wrz 2009, 17:49

ma być duży, ravka i vitka odpadają :mrgreen:
@pentan, proponuję żebyś poszperał po ogłoszeniach w necie, wybrał kilka marek w pieniądzach, które chcesz wydać i podał nam listę - wtedy spróbujemy Ci doradzić, która opcja będzie najlepsza.
osobiście, to mnie się b.podoba Kia Sorento :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

16 Wrz 2009, 17:52

zależy co dla kogo jest duże kolego @Karson :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Wrz 2009, 19:49

tojka 120 :mrgreen:
Nissan Xterra, Pathfinder
Mitsu Pajero
pocieszny
Forumowicz VIP

16 Wrz 2009, 20:08

120 za to nie kupi... :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Wrz 2009, 22:27

No cóż, Ja kupiłam sobie w te wakacje Rextona, właśnie za 35 tyś. Jest dość duży, masywny i ma siedzenia w jasnej skórze. Taki jak chciałam, i jak się do po staroświecku mówi "i do tańca i do różańca". :grin:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

17 Wrz 2009, 07:26

witamy @Jolinkę :mrgreen:
napisz coś więcej o swoim autku, ile spala, jak zachowuje się na asfalcie itd - użyteczność, zalety i wady z punktu widzenia kobiety :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

17 Wrz 2009, 13:46

Również witam wszystkich :grin:
Mój Rextonek pali ok. 8,3 litra w trasie a jeżdżąc po Warszawie nie odnotowałam, żeby spalał więcej niż 9 litrów, przynajmniej do tej pory. Na asfalcie jedzie dobrze tak, że nie czuć nawet jak osiąga 140. Przez błoto, i to dość głębokie też bez problemu, że nawet nie spostrzegłam jak je przejechałam. A bagażnik to ma taki duży, że nawet mogłam się wyspać jak pojechałam w trasę. :mrgreen:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Wrz 2009, 14:05

i o to właśnie chodzi żeby być zadowolonym ze swojego wyboru :wink:
z tego co pamiętam to tam pod maską silnik z mercedesa pracuje :?: :oops:
siostra sobie chciała pewnego czasu zanabyć ten samochodzik ale niestety się na clio F1 skończyło :cry:
pocieszny
Forumowicz VIP

17 Wrz 2009, 14:13

A co do zapytania PENTAN1. Najpierw musisz określić swoje oczekiwania początkowe co do samochodu. Ja przed zakupem określiłam sobie, że: 1. Ma mieć wysokie podwozie. 2. Wysokie krawężniki, błoto i dość głębokie koleiny powinien przejechać bez problemu. 3. Ma mieć duży bagażnik, żebym mogła załadować jak najwięcej bagaży jadąc na wakacje i nie tylko. 4. Ma mieć skórzane fotele, żeby łatwo można je utrzymać w czystości bo na welurze zaraz robią się plamy, których się od razu nie usunie tylko trzeba je wyprać, 5. Ma mieć silnik o pojemności nie większej niż 3.0 litry, żeby "nie palił jak smok", bo bym nie wyrobiła na paliwo. 6. Ma nie mieć koła z tyłu bo bez koła wygląda bardziej elegancko.
Możesz zrobić podobnie. Cenę już określiłeś. Jeszcze określ graniczny rocznik, który jest dla Ciebie do przyjęcia a następnie metodą eliminacji odrzucaj nie pasujące do twoich warunków samochody. A potem napisz jakie Ci pozostały. :wink:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika