Jakie ala' sportowe auto do 10 tysiecy??

04 Gru 2009, 20:12

golfy mi sie nie podobają a po za tym co tzreci samochod na drodze to golf 3 albo 4
olsens2
Nowicjusz

Miejscowość: z okolic Szczecina

04 Gru 2009, 20:21

Na Twoim miejscu szukałbym czegoś jak najmłodszego, jak najmniej zajechanego. Wiadomo 10 tys. na auto sportowe to zdecydowanie za mało, ale jak napisałeś w temacie a'la sportowe czy też bardziej z wyglądu niż osiągów, to warto wziąć coś młodszego za to z wyglądem. Poza tym skoro nie będziesz jeździł bardzo szybko czy też jakoś ekstremalnie w poślizgach z łokciem na dachu (bo byś przecież napisał - silnik przede wszystkim, minimum 200 kucy ;) to po co pchać się w jakieś tuningi, przeróbki i inne bajery. Najlepiej zobaczyć co się już uzbierało, wyszukać coś w miarę młodego (i podobającego się) i... tu się zaczyna, szukać nie zajechanego egzemplarza. A na wynalazki typu Pontiac Trans Am nawet nie zerkać, odwrócić wzrok ;)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

04 Gru 2009, 20:31

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a ja znalazlem autko ktore od zawsze mi sie podobalo i rzadko kiedy mozna je spotkac w takiej wersji na naszych drogach,hiszpan z silnikami VW
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2009, 21:12

Smerda_Jajeczny dobrze napisałes, bo chodzi mi glownie o wygląd i wnetrze, nie chce jakiegos tam 200 konnego tylko taki w miare, tak żeby nie za dużo palił ale tez jakąś tam przyśpieche troche miał, bo na nic mi po tym że auto wyciagnei powiedzmy 200km/h jak i tak nie ma gdzie tak jechać po za paroma odcinkami gdzie i tak prawnie nie można:P jedynie chciałbym własnei aby troszke miał przyspiszenie np przy wyprzedzaniu czy ruszaniu na światłach i jakoś jeszcze fajnei wyglądał
olsens2
Nowicjusz

04 Gru 2009, 22:14

luknij na tego Seata wyzej,mysle ze Ci sie spodoba
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Gru 2009, 22:44

A moze coś takiego:

Nie kręci rewelacyjnych osiągów ale też nie pali jak smok.

Albo ten:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...

04 Gru 2009, 23:18

Seat fajny, ale ten Fiat ciekawsze ma krztałty i znalazłem 5 km od siebie takie coś
olsens2
Nowicjusz

04 Gru 2009, 23:22

Gość założył temat o sportowym aucie a wy tu jakiegoś kabana Cordobę wrzucacie. Mało tego. Pieprzenie o tym, że auto dużo pali ( BMW 1.6 :lol: ) w temacie " A U T O S P O R T O W E " świadczy tylko o ułomności co poniektórych. To tak jak byście w temacie " małe autko do jazdy po mieście " za wadę podali - brak strefy zgniotu :roll:

A tak BTW - chłopie, pokazujesz Fiata Coupe za 5 patyków, kiedy wartość rynkowa w miarę dobrego modelu przekracza dyszkę.
Loczek
Początkujący

04 Gru 2009, 23:28

pokazuje to co jest niedaleko mnie i byłem ciekaw opini a co do tej ceny to zobacz sobie najpierw po ile jakie roczniki chodzą a pożniej dodaj swą myśl.

olsens2
Nowicjusz

04 Gru 2009, 23:42

Matko i corko Loczek skad Tys sie urwal,powiedz mi ze ta Cordoba w coupe co wrzucilem to nie jest sportowa :roll: ,BMW lubi sobie troche lyknac paliwka,a co do Fiacika to tak faktycznie kosztuja,dyche to przekracza od rocznika 96-97,zastanow sie moze dwa razy co piszesz a nie :roll:
Barol
Awatar użytkownika

04 Gru 2009, 23:50

Loczek napisał(a):Gość założył temat o sportowym aucie
Pominąłeś jeden szczegół. Za 10 tysięcy auto może być co najwyżej "sportowe", a nie sportowe. Autor wyraźnie napisał, że bardziej niż na osiągach zależy mu na wyglądzie stąd dyskusje o spalaniu są całkiem uzasadnione.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

04 Gru 2009, 23:51

barol91 napisał(a):Matko i corko Loczek skad Tys sie urwal,powiedz mi ze ta Cordoba w coupe co wrzucilem to nie jest sportowa :roll: ,BMW lubi sobie troche lyknac paliwka,a co do Fiacika to tak faktycznie kosztuja,dyche to przekracza od rocznika 96-97,zastanow sie moze dwa razy co piszesz a nie :roll:
loczek ma wbrew pozorom troche racji :wink:
pomijając że auto ma być "a'la sportowe" to BMW z małym silnikiem nie spala dużo :wink:
i prędzej jest limuzyną o delikatnie sportowym zacięciu, ale w tym wypadku to chyba lepiej poszukać audi :wink:
a jak się chce: dobre osiągi, oszczędne, neibanalne, w miare niepopularne, tanie, to takie rzeczy tylko w ERZE :mrgreen:
jak sportowe i dobre osiagi to będzie palić, jak oszczedne to nie bedzie jezdzić, jak nie populatne to nie będzie tanie, po prostu założenia się na wzajem wykluczają :mrgreen:
BTW Cordoba to nie jest sportowy samochód i 100KM do auta ważącego 1300kg to raczej sportowych osiągów nie zapewnia :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Gru 2009, 23:53

poprostu zobaczył kilka pierwszych postow które nie dokońa zrozumiał i postanowił sie podziulić swoimi madroiściami, chciał zabłysnąć a jedynie zaistkrzył... Wracając do tematu to ile taki fiacik z linku wyżej moze palic??
olsens2
Nowicjusz

04 Gru 2009, 23:54

Jak dla mnie Cordoba Coupe to taki niby sportowy wozek jest.
Spalanie FC wg autocentrum:
Minimalne średnie spalanie (w l/100km): 10.2-13.4

Maksymalne średnie spalanie (w l/100km): 14.5-19.3

Minimalne spalanie przy oszczędnej jeździe
na długiej trasie (w l/100km): 8.4-10.4
Ostatnio edytowany przez Barol 04 Gru 2009, 23:57, edytowano w sumie 2 razy
Barol
Awatar użytkownika

04 Gru 2009, 23:56

a mi chodzi głownie o wygląd auta a osiagi to mogą być przecietne a co do spalania to prywatnej stacji paliw nie posiadam a autem zamirzam jezdzic a nie oglądać bo pali tyle że wypłata na paliwo idzie
olsens2
Nowicjusz