Jakie ala' sportowe auto do 10 tysiecy??

04 Gru 2009, 23:59

barol91 napisał(a):Jak dla mnie Cordoba Coupe to taki niby sportowy wozek jest.
wiesz jak ładnie i z głową zrobiony będzie 126p to sportowy też będzie i podejrzewam że bardziej niż cordoba ;)
a z seatów bardziej to ibiza zawsze pretendowała do sportowej :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Gru 2009, 00:06

Witam, mam zamiar kupić sobie jakieś auto tak aby zmiescic sie w 10.000zł . Chciałbym aby te autko było choc troche sportowe, głownie chodzi mi o wygląd choć silnik też jest ważny, Czekam na jakieś ciekawe propozycje

Chodzi o wygląd, ale silnik też jest ważny. Napisałem o Alfie GTV, spodobała Ci się. Ale po kilku występach typu ta Cordoba piszesz
a mi chodzi głownie o wygląd auta a osiagi to mogą być przecietne a co do spalania to prywatnej stacji paliw nie posiadam a autem zamirzam jezdzic a nie oglądać bo pali tyle że wypłata na paliwo idzie

Mało tego. Pytasz o Fiata, który ma pojemność dwa litry, a co za tym idzie, żłopie troszkę tego paliwa. Zdecyduj się w końcu czego chcesz. Auto sportowe, jak sama nazwa wskazuje, służy do szybkiej i dynamicznej jazdy. Jak chcesz oszczędzać, to po co Ci sportowe? Jak chcesz auto do dyszki, to po co wklejasz starego kapcia za piątaka?

Co do wypowiedzi odnośnie Coupe - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wiesz, takiego za dwa z hakiem też można kupić :lol:
Loczek
Początkujący

05 Gru 2009, 01:02

to ma być do dyszki wiec piatka to jest do czy nie?? a rozpatruje rozne opcje dlatego sie dopytuje, ale ciagle chodzi mi bardziej o wygląd niż silnik ale jak jest jakiś z dobrym wyglądem i dobrym silnikiem to dlaczego nie?? nie powiedziałem że ma mieć 1.6l czy coś w tym stylu, poprostu zastanawiam sie wiec chce wiedziec co inni mają do powiedzenia na ten temat. A co do palenia to roznie palą wiec dlatego sie dowiaduje, u mnie w chacie jest kia rio 1.5l i pali 8l na setke a miałem też do czynienia z vw vento 1.9 co pali nieco powyżej 6, wiec jak mowie spalania są rózne.
olsens2
Nowicjusz

Miejscowość: z okolic Szczecina

05 Gru 2009, 01:04

Loczek napisał(a):Mało tego. Pytasz o Fiata, który ma pojemność dwa litry, a co za tym idzie, żłopie troszkę tego paliwa.

Jest też 1.8 16V
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

05 Gru 2009, 01:33

Loczek napisał(a): Auto sportowe, jak sama nazwa wskazuje, służy do szybkiej i dynamicznej jazdy. Jak chcesz oszczędzać, to po co Ci sportowe?

Na tym forum pojawia się temat "auto sportowe do.... 5-10-15k zł" co dziennie i jakoś nikt nie zwraca uwagi komuś że tak napisał i podają w propozycjach Golfy, Bertone, Civiki i Tigry... teraz ktoś w końcu założył porządny temat "auto a'la sportowe" czyli PSEUDO sportowe.. reasumując wyglądające na sportowe, zgrabne... na pewno nie rodzinne, a może nawet nie sedan tylko coupe.

Więc co sie drzesz i rzucasz że sportowe musi palić niewiadomo ile?! MUSI... ale gość chce A'la sportowe! Żeby ładnie wyglądało, "sportowo" a paliło przyzwoicie mało...

Raz jeszcze szacun dla autora za dobre sprecyzowanie tematu..

Moja propozycja z Alfy Romeo to model GTV. Wygląd i osiągi będą zawsze przyzwoite, w każdej wersjii silnikowej, jednak tak samo zawsze spalanie będzie raczej spore - benzyniaki Alfy Romeo nie są oszczędne bo to jednak autka z zacięciem sportowym (lepiej żeby pojechało szybciej niż spaliło mniej..), kosztowo też 10k zł to może być jednak tak na styk na zadbaną GTV, a w przyszłości na pewno troszkę trzeba będzie wyłożyć na różne drobiazgi, w końcu to nie jest 5 letni samochód.. Ogólnie auto godne polecenia jeśli znalazł byś zadbany egzemplarz, jednak tak jak pisałem - nastawiasz się na oszczędności w paliwie i nie zamierzasz wymieniać nic tylko jeździć aż cały się rozpadnie, to raczej nie dla Ciebie - o Alfinkę trzeba dbać.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Gru 2009, 02:09

Nie no o samochod dbać to ja bede :grin: tylko chciałbym żeby palił tak przyzwoicie, a wogole to alfy od zawsze mi sie podobały tylko nigdy zbytnio nie zaglądałem po ile chodzą bo myślałem że to bardzo drogie auta, nie weim dlaczego ale jednak, a ta GTV to wogole fajna tak jak i ten Fiat Coupe, ładnie w srodku, na zewnatzr też łanie, nie za wielkie, a wygląd napewno mają sportowy o co mi głownie chodzi oraz są niezbyt czesto spotykane na drodze, sam chyba ani jednego ani drógiego jeszcze nie widziałm, lecz moge sie mylic:P Wogole to wszysko okarze sie gdy już dojdzie do zakupu ale wtedy to naprawde bede miał problem bo narazie to zbieram informacje i opinie innych którzy mieli juz doczynienia z poszczegolnymi autami i mogą co nieco mi powidzieć o danym modelu
olsens2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenny długi weekend "majówka"
    Przed nami majówka i wielu kierowców wybierze się ze swoimi rodzinami na odpoczynek. Zanim jednak wsiądziemy do samochodu, odpowiednio zaplanujmy podróż i przygotujmy się do niej. Wyjeżdżając na drogi ...

05 Gru 2009, 09:53

Mnie tylko zastanawia jak jest z ta Alfa GTV?? Gdyz ja jej jeszcze w zyciu na oczy nie widzialem.Ja na Twoim miejscu jesli Ci sie spodobalo to bralbym Fiacika Coupe - niesamowity wyglad,moze nie ktorym sie nie podoba ale wszyscy sie ogladaja.Wersja 20VT to istna rakieta,ten Fiacik jest poprostu indywidualny i unikalny,jesli chcesz sie wyrozniac z tlumu to goraco polecam.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tylko ze moze lepiej z silnikiem 1.8 bo 2.0 to moze byc zabojstwo jesli jest to Twoj pierwszy wozek
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

05 Gru 2009, 10:11

qki007 napisał(a):Więc co sie drzesz i rzucasz że sportowe musi palić niewiadomo ile?! MUSI... ale gość chce A'la sportowe! Żeby ładnie wyglądało, "sportowo" a paliło przyzwoicie mało...

I twierdzisz, że Alfa Romego GTV będzie palić mało? Ja podawałem ten model na samym początku tego tematu. Auto piękne, sportowe, co prawda niewiele miejsca w środku, ale za to ile przyjemności z jazdy.

barol91 napisał(a):Wersja 20VT

olsens2 napisał(a):tylko chciałbym żeby palił tak przyzwoicie

:lol:

A co sądzisz o takich modelach jak :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ? Troszkę zmęczony środek jak na ten przebieg. Ale pojemność niewielka, wygląd nietuzinkowy, skórzana tapicerka. Wygląda ciekawie.

Tu masz ciekawy egzemplarz z gazem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] .

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ewentualnie, jeśli nie chcesz Tigry, może coś takiego?
Loczek
Początkujący

05 Gru 2009, 10:40

Chłopaki widać że nie macie pojęcia o Alfie GTV także ja się wypowiem
Spalanie mojej w silniku 3.2 wynosi minimum 15 litrów jednak silnik 2.0 będzie spalał w granicach 10 l jednakże jest to silnik najbardziej awaryjny
GTV jest to samochód drogi w utrzymaniu ze względu na spalanie i ceny oryginalnych części zamiennych ( zamienniki o wile tańsze jednak i trwałość pozostawia wiele do życzenia )
Prowadzenie w tym modelu alfy to coś pięknego tego po prostu nie da się opisać
Miejsca z przodu dużo natomiast z tyło praktycznie brak zmieści ci się co najwyżej reklamówka z zakupami
Awaryjność jak w każdej alfie to mit czyli JAK SIĘ DBA TO SIĘ MA
Mimo tych wszystkich za i przeciw polecam gorąco to auto
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: z daleka

05 Gru 2009, 15:04

no własnie sie zastanawiem miedzy tą Alfą a Ttym Fiatem, mają fajny wygląd a o taki mi gdzieś cały czas chodzi;) jak by ktoś jeszcze znał jakieś auta w coupe to byłby wdzieczny:)
olsens2
Nowicjusz

05 Gru 2009, 16:02

Alternatywą może być także Hyundai Coupe
Ale tigre i inne małe gówna na czterech kołach sobie odpuść
Wybieraj pomiędzy fiatem a alfa
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Gru 2009, 16:24

wiem, te inne wogole odpadają, myśle własnei miedzy alfa a fiatem z przewagą na fiata jak narazie
olsens2
Nowicjusz

05 Gru 2009, 17:29

Wczesniej pisales ze to FCoupe jest nie daleko ciebie wiec moze go jedz obejrzec i zobaczysz jak sie ma sprawa
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

05 Gru 2009, 17:49

Najlepiej zobacz i przejedź się dwoma tymi samochodami i wtedy zdecydujesz który ci bardziej odpowiada
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Gru 2009, 19:36

Loczek napisał(a):I twierdzisz, że Alfa Romego GTV będzie palić mało?

Przecież napisałem że: "Moja propozycja z Alfy Romeo to model GTV. Wygląd i osiągi będą zawsze przyzwoite, w każdej wersjii silnikowej, jednak tak samo zawsze spalanie będzie raczej spore - benzyniaki Alfy Romeo nie są oszczędne bo to jednak autka z zacięciem sportowym (lepiej żeby pojechało szybciej niż spaliło mniej..)". A podałem GTV z gamy modeli Alfy Romeo - czy spełnia oczekiwania i 100% zachcianek autora to już nie moja sprawa..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość