Jakie audi a3 czy a4

06 Cze 2012, 13:25

Witam wszystkich . Od jakiegoś czasu mam dylemat ponieważ chciałbym kupić audi tylko nie wiem jeszcze które czy a3 5 drzwiowei(2001-2003 rok) czy a4 b5(2000-2001) oczywiście tdi Wiem że w a4 jest wiecej miejsca ale a3 ma trwalsze zawieszenie .Autem bede smigać również za granice .które z tych aut waszym zdaniem bedzie lepiej sie prowadzić przy dużych predkosciach i które jest lepiej wyciszone .Auto bede sprowadzać z holandii mam do wydanie 4.5 tyś euro. Z góry dziekuje za pomoc.
jams231
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Cze 2012, 00:09

Krótko i na temat. Mam A3 110KM -TDI z 97 tylko dlatego,że ...mam inne większe i pakowniejsze auto czyli zagazowaną Astrę kombi. Gdybym nie miał Astry (jazda na wakacje,pod namiot,wyprawy z pontonem itp) to kupiłbym A4 w kombi. Różnica w spalaniu TDI pomiedzy A3 a A4 jest symboliczna (przy tych samych koniach) ,natomiast uniwersalność zdecydowanie foruje A4 przed A3-kę..! Natomiast mechanicznie auto oba są bardzo solidne.Tak więc biorąc pod uwagę twoje oczekiwania,to wybrałbym ładną A4-kę.
ps: Kiedyś wybrałem się do sklepu na zakupy A3 i kupiłem szafke na buty.położyłem siedzenia i wmieściłaby się ona do środka po złożeniu siedzeń ale ...nie chciała w żaden sposób wejść przez otwór bagażnika .Musiałem podskoczyć po babcie Astrę... (i tu laurka na dzien babci dla Astry!!! :D )
Astra jest super !!! Poza tym pali mniej niż A3 TDI zimą po mieście... :?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...