wiencon33 napisał(a):Mozesz wstawic jakiegos linka?
Tu masz jakiś ale nie ma w nim chyba opinii:
pierwszy-samochod-do-3000zl-100km-dziennie-vt74431.htm?hilit=komis%20York#p444174
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
wiencon33 napisał(a):Mozesz wstawic jakiegos linka?
Lovato34 napisał(a):Honda ok..ale te opisy że 9 sek do setki...dobry żart..nie wiem czy w 11 sek osiągnie setkę i wg mnie 200 km/h to jest jego vmax..
2,0 115 KM też występowały np w VAG-ach to golf o podobnej masie ma 10,5 do setki..
Także na dynamikę bym nie liczył, ale auto wygląda ok..
Lovato34 napisał(a):tzn że 2,0 115 w takiej hondzie będzie tylko niewiele wolniejsze od 1,8T w VW?
wiencon33 napisał(a):Mylicie sie accord 2.0 ma 136 km albo 133.
Jak bede na kompie to wrzuce linka
Lovato34 napisał(a):Nie, były wersje 1,8i 16V 115/116
oraz 2,0i 116..-> to jest dokładnie ta wersja
zobacz:
[link do autocentrum.pl wygasł] ... d/v/sedan/
może bardziej rzadka odmiana?...
ale..
dla mnie to wszystko i tak jest nierealne..silnik która ma blisko 40 KM mniej i 40 nm niemalże ma osiągi 0,5 sek gorsze niż turbo 1,8....skoro gość podał że w ciagu 9 sek taka honda może osiągnąć 100 km no to znaczy że da się..nie ma znaczenia czy zamykając obrotomierz czy nie...ale z logicznego punktu widzenia znacznie słabszy silnik i to wolnossący na jakiej niby zasadzie ma być niewiele wolniejszy niż turbo, które ma niemal 220 nm już przy 3 tys? a ta honda wtedy śpi?..nim dojdzie do czerwonego pola to minie 10 sek..dla mnie tutaj nie ma logiki, może przy 150 KM i nie wiem 200 nm było by 9 sek ale nie przy 115..
tak czy siak dla mnie dynamika będzie średnia
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI