Jakie autko byście polecili do 40 tys ?

11 Paź 2011, 19:31

Witam , chodzi mi konkretnie o autko do 40 tys zł. Waham się czy ma to być diesel czy benzyna. Z reguły poruszam się po mieście a sporadycznie raz na miesiąc lub dwa gdzieś w dłuższą trasę. W grę wchodzą samochody typu sedan. Mnie osobiście podoba się Seat Toledo 1.9 TDI ( 130 KM) 2008r. Czekam na wasze propozycje, a także doradźcie na co się zdecydować, na diesla czy benzyniaka przy moim trybie wykorzystywania samochodu.
Czubex
Nowicjusz

11 Paź 2011, 19:44

jesli samochod do miasta to tylko benzyna bo bedzie moze i palil te 2litry wiecej od diesla ale jest mniej awaryjny i to duzo mniej, nie wiem co Ci polecic bo nie wiem czy preferujesz sedana czy tak jak napisales toledo tzn. cos ala van
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

12 Paź 2011, 19:05

Interesują mnie samochody w sedanie chodź nie wykluczam takiej opcji że "ala van" był by tez dosyć ciekawa i interesująca opcją, która zawsze warto rozpatrzeć, czekam więc na wasze propozycje ;)
Czubex
Nowicjusz

12 Paź 2011, 21:59

Honda Accord z 2.0 litrowym benzyniakiem.
Mazda 6 I po lifcie czyli 2006 oczywiście również w benzynie 2.0
Słabo opisałeś swoje potrzeby. Samochód ma być wygodny czy zawieszenie może być twardsze. Dynamika czy jak najniższe spalanie? Pojemny bagażnik i przestrzeń w środku czy dynamiczna linia coupe?
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza