REKLAMA
Witam,
Z góry przepraszam jeśli był już taki temat, szukałem ale niestety nie znalazłem, więc jak coś dajcie link.
Więc tak najpierw kilka słów o mnie oraz czego szukam. Mam 22 lata, i na początku następnego roku planuję zakup autka, mianowicie za jakieś 3-4 miesiące. Planuję na ten cel przeznaczyć 20 tys. Oczywiście lepiej jakby auto kosztowało jakieś 17k i 3k chciałbym przeznaczyć na naprawę ewentualnych usterek, które nie zostałyby wykryte podczas oględzin. Szacowany przebieg jaki bym robił w ciągu miesiąca to jakieś 1000 km. Samochód służyłby do weekendowych wypadów za miasto oraz dłuższych wakacyjnych wypraw. Szukam autka nie starszego niż rok 2000, które za dużo by nie paliło, komfortowego, jak najmniej awaryjnego oraz bezpiecznego z fajną sylwetką (najlepiej sedan lub hatchback). Zastanawiam się nad wersją benzynową, ze względu na mniejszy koszt napraw ewentualnych usterek ale nic nie wykluczam. Wiem że to spore wymagania jak na nie wielką sumę ale może znajdzie się złoty środek Liczę na waszą pomoc oraz propozycje.
Z tego co przeglądałem w internecie zastanawiam się nad m.in:
- BMW 3 E46
- Audi A4, A3
- Opel Vectra C
- Mitsubishi Carisma
- Honda Accord
- Toyota Avensis