Opel Combo 1.3 CDTI vs SEAT Inca 1.9 SDI

03 Lis 2011, 22:26

Witam,
od niedawna noszę się z zamiarem zakupu nowego autka, które będzie mi służyło do pracy.
Zastanawiam się nad dwoma autami: Opel Combo 1.3 CDTI lub 1.6 w gazie lub Seat Inca 1.9 SDI

Jeżeli chodzi o seata to mam miesięczne doświadczenie z tym autem. Silniczek ekonomiczny, ale niestety słaby. Najniższe spalanie osiąga przy +/- 80 km/h co na długich trasach jest nieco nużące. \

Chciała bym abyście się wypowiedzieli w tym temacie. Może znajdzie się ktoś kto ma doświadczenie z Combo. Czytałam dużo na temat Combo i ma wiele pozytywnych opinii. Seat nie pozostaje w tyle. Cena podobna z tą różnicą, że Combo z 2005 r. kosztuje tyle samo co Inca z 2001r.

Jak już wcześniej wspominałam proszę o radę, Wasze spostrzeżenia i cenne uwagi. Jak z awaryjnością tych aut? Ergonomią? Komfortem oraz spalanie? Bezpieczeństwo też jest dla mnie istotnym aspektem.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za rady:-)
Karolina
KaraGirl
Obserwowany

Auto: Mercedes CLK w208

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
    Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...