Jakie autko do 40 tysięcy wybrać w dieslu czy w benzynie???

02 Mar 2009, 15:06

Webasto - bo tak się nazywa to ogrzewanie jest w niewielu modelach.
8 lat jednym autem? Ja bym tyle nie wytrzymał:)
Hondą też tyle pojeździsz, ale dla mnie to zdecydowanie za długo ;)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Mar 2009, 15:50

Hmm dla mnie samochód to po pierwsze zwykły mówiąc trywialnie dupo wóz ma być tylko wygodny i dynamiczny :P Nie muszę go często zmieniać. Zresztą bujając się z kredytem na samochód to zdąży się go spłacić i należałoby sprzedać auto :P
Wracając do mazdy to ona jest trochę tańsza i ponoć te nowsze wersje już nie mają problemów z blachą.Co do hondy to znalazłem jedną ładną sztukę w benzynie na allegro ale 45500zł gościu za nią chce rocznik 2005 przebieg 45 tysięcy.To sporo drożej niż mazda z tego samego rocznika o tej samej pojemności, a webasto honda nie ma co też przemawia na jej niekorzyść w moim przypadku akurat :P Tyle, że ładnej wygląda niż mazda
Master_one
Początkujący

02 Mar 2009, 18:08

Hondy dużo mniej tracą na wartości! Jak jest zadbany egzemplarz to cena jest spora, nawet większa niż za np. Audi.
Po drugie praktycznie zero kosztów eksploatacyjnych (klocki, olej, płyny etc). Jest to naprawdę solidne auto.
2004 benzyna jest już w przystępnej cenie.
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Mar 2009, 18:38

Nie twierdze, że ta honda jest zła. Ciekaw jestem jak jest ze spalaniem przy wersji 2 litry w benzynie :P Generalnie strasznie żałuje, że nie ma webasto w niej, bo gdyby było kupiłbym ją od razu, a tak to się waham.Jak dla mnie taki bajer jest bardzo przydatny ja ciągle niedogrzany jestem.
Master_one
Początkujący

03 Mar 2009, 00:16

To może pora znaleźć dobrą żonę, a nie webasto? :lol:
Na trasie wersja 2.0 pali w ok. 8l, po mieście koło 10.
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Mar 2009, 00:34

No to spalanie podobne do mazdy :P Hmm to nie jest kwestia kobiety tylko niedokrwienia niestety albo słabego krążenia jak kto woli ;/ W każdym razie takie bajery są przydatne wielce dla mnie. Z tego co widzę na allegro nawet z rocznika 2003 lub 2004 nie ma ciekawych ofert. Więc chyba z musu poczekam do wiosny może będzie więcej interesujących ogłoszeń. Do 36-38 tysięcy mazdę 6 da rade znaleźć, ale interesującej hondy do takiej sumy i to nie zbyt starej już nie da rady znaleźć.
Master_one
Początkujący

03 Mar 2009, 10:38

W sumie to nawet nie ma za wielkiej różnicy między 2.0, a 2.4 w spalaniu. Generalnie Hondy są bardzo oszczędne jeśli chodzi o spalanie (jeździłem Hondami ponad 3lata i brakuje mi tego auta - chcę wrócić właśnie do nowego Accorda lub CR-V).
Co do ciekawych ofert to to jest fajne:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i amerykańskie wersje, ale je trzeba dobrze przebadać, sprawdzić VIN itd:P

tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Mar 2009, 10:45

Ten ostatni bardzo fajny, ale ja jednak wolałbym wersje 2.0 maks. Szkoda, że nie ma mniejszego silnika, bo tak ogólnie super. Żeby była europejska wersja tak wyposażona z silnikiem 2.0 i nie dużym przebiegiem w takiej cenie to brałbym ją od razu :)
Master_one
Początkujący

03 Mar 2009, 15:26

Części z tej wersji USA są takie same jak EU :)
Co do silnika to zależy ile się jeździ i czy bardzo będzie boleć te 1,5-2l na 100km więcej:)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Mar 2009, 23:27

Nom przy moim bardzo ograniczonym budżecie miesięcznym po odjęciu wszystkich wydatków na poziomie jakichś hmm 700-800zł wolnych pieniędzy na miesiąc to nawet 1-2 litry różnice robią na te 100km :P
Master_one
Początkujący