Drugie podejście do kupna auta, może tym razem coś się znajdzie porządnego ..
Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy od pół roku i nadszedł w końcu czas na zakup swojego pierwszego autka
![Uśmiechnięty :)]()
Jestem młodą osobą która chce kupić autko do 5 tysięcy złotych. Wymagania ? Standardowe, czyli ? Małe spalanie (wyłącznie sekwencyjne LPG), dość dobre wyposażenie (wspomaganie, centralny zamek, klima, szyby, abs wystarczy) oraz no nie oszukujmy się, dość tanie utrzymanie pod względem części. Gabarety auta mi nie przeszkadzają, jeździłem różnego rodzaju autami typu safrane, czy astra II więc bardziej preferuje auta średnie a nawet wielkie.
Informacje w skrócie:
- budżet do 5-5.5 tysięcy złotych,
- teren śląska, 40 km od Częstochowy, możliwość dojazdu w promieniu do 200km,
- autko będzie użytkowane w zakresie 40% miasto, 40% trasy typu przez lasy itd oraz 20% autostrada,
- Kolor obojętny, żeby tylko pasował chłopakowi (odpada róż itd),
- szczególnie zwracam uwagę na oferty z 2 kompletami opon,
Wydaje mi się, że diesel odpada ponieważ do szkoły mam 18 km a w astrze 1.7 diesel silnik nagrzewał się dopiero gdzieś po 10 km .. Więc niezbyt, pozatym dochodzą części typu turbina, filter cząstek stałych itd.
Co przeglądałem?
- Xsara II (te wyposażenie .. Boskie.),
- Seat cordoba (dobry stan w tych pieniążkach, praktyczne auto),
- Fiat bravo (dość dobre wyposażenie za te pieniążki i tanie),
Autko rocznie będzie trzaskać około 13 tysięcy km. Będzie również raz w roku (wakacje) pokonywało trasę 650 km ale proszę się tym nie sugerować, jeśli auto nie będzie do końca na tego typu trasy to po prostu pożyczę z domu obecne. Czekam na Wasze propozycje, jest pełno aut nie docenianych, nie znanych lub po prostu mało popularnych. Liczę na pomoc, jakiekolwiek pytania odpowiem jak najszybciej (co 2h jestem na forum). Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()