Jakie autko kupić?

13 Cze 2019, 20:28

Witam kolegów proszę was o pomoc. Poszukuję auta do 35 tyś max 40 tys ale nie mam pojęcia co wybrać. Autkiem będę robił 25 km dziennie więc benzyna była by wskazana. Nie mam specjalnych wymagań ważne by była klimatyzacja i podstawowe wyposażenie. Chciałbym auto od 2010 wzwyż. Myślałem nad fiatem bravo. Huindaiem i30 2. Fordem focusem i kiom ceed. Proszę kolegów o wyrażenie waszej opinie na jaki model szczególnie zwrócić uwagę i co wybrać. Dziękuję za pomoc.
Feliks96
Nowicjusz

13 Cze 2019, 23:40

Feliks96 napisał(a):Myślałem nad fiatem bravo. Huindaiem i30 2. Fordem focusem i kiom ceed

Hyundaiem,Kią to tak dla sprostowania i nie zakładaj po raz kolejny kolejnego tematu..

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Cze 2019, 23:44

Racibórz
Feliks96
Nowicjusz

14 Cze 2019, 00:29

Może coś w ten deseń?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Cze 2019, 11:01

Wybór auta to twardy orzech do zgryzienia z tego względu, że każdy ma inne oczekiwania. Moim zdaniem, jednym z ważniejszych czynników jest późniejsza eksplatacja, łatwość dostępu części motoryzacyjnych oraz ich ceny.
Co z tego, że kupimy jakieś fajne, ale niszowe auto, skoro później będzie problem z dostępnością części. W naszym kraju dobrze funkcjonują, popularne są takie marki jak VW, Opel, Volvo itd.
Warto sprawdzić koszta części jeszcze przed zakupem np tutaj: https://motoszef.pl/partscatalogue/vw,1-00121.aspx
Instat
Początkujący

Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: Citrone C2
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Yeti Adventure - wersja limitowana
    SKODA wprowadziła na rynek limitowaną wersję modelu Yeti – Adventure. Samochód bazuje na wariancie Ambition i dostępny jest ze wszystkimi silnikami. Model Yeti Adventure to kontynuacja oferty wersji specjalnych, ...