14 Cze 2019, 10:11
Cześć! Chciałbym zamienić swojego Golfa 4 1.4 na coś lepszego. Mój budżet to 17tys. na sam samochód założyłem 3tys buforu na ew. ubezpieczenie i pakiet startowy dla nowego autka. Samochodu będę szukał w Łodzi i okolicach ale może być też warszawa.
Co do auta jakie szukam to:
Nadwozie: Sedan, hatchback lub coupe (ogólnie też auta nie mniejsze niż segment C )
Praktyczność jest bez znaczenia gdyż wożę jedną maks 2 osoby ale to rzadko.
Co do dynamiki to fajnie, żeby zbierało sie to w okolicach 7-8s do 100 po 75km w golfie chciałbym coś w miarę dynamicznego.
Samochodu będę używał głównie w mieście ale raz na miesiąc będzie dłuższa trasa.
Interesuje mnie jedynie benzyna lub z lpg ale to nie jest konieczność.
Z modeli jakie mi przypasowały to Audi A3 8P 2.0FSI 150km w moim budżecie z tego co widziałem rocznik 2005/6 da się wyrwać, oraz Saaba 9-3 II tu silniki benzynowe 150/175/210 i z tego co zaobserwowałem to można sie pokusić nawet o wersję aero. Co jeszcze byście polecili w moim budżecie? Zastanawiałem się tez nad Volvo s40 2gen. Ale widzę, że jedynie 1.8 125km będzie w moim zasiegu, też bmw e46 coupe kusi ale trochę odstrasza ilość lipnych egzemplarzy oraz wyższe koszty utrzymania.