Jakie autko na 1 do 10tyś.

20 Lut 2019, 14:31

Witam!

Mam dylemat, ponieważ od dłuższego czasu zamierzam kupić swoje pierwsze autko, do samych benzyn jestem sceptycznie nastawiony, wydaję mi się, że najlepszym wyborem będzie diesel do 2l lub benzynka+gaz.
Dodam jeszcze, że do pracy mam ok. 10km.

Szukam przede wszystkim Hathback'a, m.in :

- Seat Leon
- Opel astra h 5d lub 3d (isuzu 1.7)
-e46 (musiałbym trafić na super ofertę, bo niestety oglądałem już z 10 u mnie i każdy pognity nawet te za 9)

Jestem otwarty na różne propozycję i z góry dzięki! :D
BizonX654
Nowicjusz

20 Lut 2019, 18:02

Słaby budżet na Astrę H
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Lut 2019, 18:57

Dokładnie,Astra H mały budżet a E46 sam widzisz jak jest ciężko znaleść ale większość pognita :o to chyba po przejściach musiały być.

Leon ok i nawet z 1.8 znajdziesz,dorzucę jeszcze A3,5furtek jest do znalezienia w tym budżecie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

20 Lut 2019, 19:25

W sumie wystarczy przejrzeć ostatnie kilka stron na forum, temat pojawiał się wielokrotnie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

20 Lut 2019, 19:42

Przeglądałem i jakoś nigdy nie potrafiłem znaleźć nic sensownego, akurat pisze moje wymagania, znalazłem Leona 1 w 2001r. czarnego 230000przebieg wersja 1.9tdi 110km i jadę jutro go zobaczyć, aaa i jestem otwarty tez na sedany. ogólnie to po prostu też nie raz widziałem Astrę H tą isuzu rok 2006 np. za 8000 różnie one chodzą, i wyglądają lepiej wg. mnie. *Link do leona* możecie ocenić czy warto :D :
[link do oferty na Olx wygasł]
BizonX654
Nowicjusz

20 Lut 2019, 20:05

Leon za tani, ja bym odpuścił bo przy TDI różnie bywa potem, spory wkład może być.
Szukaj bliżej 10k
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...

20 Lut 2019, 20:08

BizonX654 napisał(a):ogólnie to po prostu też nie raz widziałem Astrę H tą isuzu rok 2006 np. za 8000 różnie one chodzą

Obejrzyj 3-4 sztuki a potem pogadamy..

Leon za śmieszne pieniądze od handlarza,odpuść..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2019, 20:12

No ok to odpuszczę sobie go, astry od prywatnych ludzi widziałem i na serio nie było zbytnio tragedii i przez to jest moim faworytem jak na razie, a co do wersji silnikowych jakie najbardziej mi polecacie jako młodemu kierowcy? .
BizonX654
Nowicjusz

20 Lut 2019, 20:14

Jesli już koniecznie Astra to benzyna,diesle będą wymęczone i już lepiej szukać takich za około 11k i negocjować.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2019, 20:16

A dużo więcej wydam na benzynkę w porównaniu do diesla? mówię, no jakoś nigdy nie byłem przekonany do samych gołych benzynaków, niby mogę potem wrzucić gaz... ale trzeba znowu doliczyć te 2,5-3k.
BizonX654
Nowicjusz

20 Lut 2019, 20:50

Zależy jak dużo masz zamiar jeżdzić bo jeśli sporo to diesel będzie ok.
Druga sprawa to koszty utrzymania,diesel niby ma mniejsze spalanie od benzyny ale będzie droższy w utrzymaniu w razie grubszej awarii.

Skąd jesteś dokładnie to poszukam czegoś w Twoim rejonie.

EDIT:
Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko komis więc uwaga.. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko nie chodzi o klapę silnika a klapę bagażnika gdzie widać że ruda się powoli wkrada. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - widać że sprzedający wie co sprzedaje.

Takie jeszcze znalazłem ode mnie z miasta ale nigdy jej nie widziałem a sądząc po opisie wygląda na bardzo doinwestowaną.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2019, 23:08

Dzięki za kilka propozycji, jestem z okolic Rybnika także coś w tych rejonach można szukać, tą astrę co wysłałeś to właśnie jest z Rydułtów także spoko, tylko no cena też fajna ale jest chociaż lpg.
BizonX654
Nowicjusz

20 Lut 2019, 23:20

Fajna cena tzn że co że dużo?
Barol
Awatar użytkownika

20 Lut 2019, 23:48

Trochę za wysoka, liczyłem na coś właśnie do 10k maximum. i do tego z opłatami przez to tak chciałem coś brać za te 9-10 żeby potem nie było, że z opłatami wyjdzie 12.
BizonX654
Nowicjusz

21 Lut 2019, 09:52

No to powodzenia w kupowaniu..
Swoją drogą jeśli oglądałeś już Astry bezpośrednio od właścicieli to dlaczego nic nie kupiłeś?
Barol
Awatar użytkownika