21 Lut 2019, 22:30
Witam!
Przeglądałem forum i pojawiają się tutaj mniej lub bardziej ciekawe tematy i oczywiście często też się przewija temat aut mocnych czy z dobrym wyposażeniem, ale chcę pójść inną drogą delikatnie.
Lubię nietypowe konstrukcje, mój wzrok przyciąga m.in. Megane 2 RS czy Subaru "Lanos" STi, uśmiechnięta Mazda 3, ale też dla przykładu Hyundai Veloster Turbo (ah, naprawdę ktoś się zachwyca południowokoreańskim samochodem). Wszystkie te auta mają w sobie "to coś", nie są dla ślimaków, a design np. Velostera jest bardzo kontrowersyjny i w sumie mało znany.
Co do wymagań. Nie mam tony pieniędzy na paliwo, wszystko co pali mniej niż 10 litrów na autostradzie powinno ujść, jednak czynnik ekonomiczny jest ważny w przypadku zarówno paliwa (nie, 5.0 w mustangu czy 3.2 V6 w Gulfie nie jest ekonomiczne, choć znam apetyt na paliwo aut ~200 konnych) jak i napraw (żeby nie kosztowały tyle co samo auto po roku).
Osobiście dobrze czuję się w kompaktach, podobnych do wyżej wymienionych, można by powiedzieć, że hot (warm) hatche. Obecnie moje oko patrzy na tego hyundaia, ale ilość tych aut każe mi spojrzeć gdzie indziej niestety.