Ciekawe, dające radość auto do 20-30 tyś

21 Lut 2019, 22:30

Witam!
Przeglądałem forum i pojawiają się tutaj mniej lub bardziej ciekawe tematy i oczywiście często też się przewija temat aut mocnych czy z dobrym wyposażeniem, ale chcę pójść inną drogą delikatnie.

Lubię nietypowe konstrukcje, mój wzrok przyciąga m.in. Megane 2 RS czy Subaru "Lanos" STi, uśmiechnięta Mazda 3, ale też dla przykładu Hyundai Veloster Turbo (ah, naprawdę ktoś się zachwyca południowokoreańskim samochodem). Wszystkie te auta mają w sobie "to coś", nie są dla ślimaków, a design np. Velostera jest bardzo kontrowersyjny i w sumie mało znany.

Co do wymagań. Nie mam tony pieniędzy na paliwo, wszystko co pali mniej niż 10 litrów na autostradzie powinno ujść, jednak czynnik ekonomiczny jest ważny w przypadku zarówno paliwa (nie, 5.0 w mustangu czy 3.2 V6 w Gulfie nie jest ekonomiczne, choć znam apetyt na paliwo aut ~200 konnych) jak i napraw (żeby nie kosztowały tyle co samo auto po roku).

Osobiście dobrze czuję się w kompaktach, podobnych do wyżej wymienionych, można by powiedzieć, że hot (warm) hatche. Obecnie moje oko patrzy na tego hyundaia, ale ilość tych aut każe mi spojrzeć gdzie indziej niestety.
Marazm
Obserwowany

21 Lut 2019, 22:46

Marazm napisał(a):Obecnie moje oko patrzy na tego hyundaia, ale ilość tych aut każe mi spojrzeć gdzie indziej niestety.

Hjundaj to raczej kwestia 35-40k jeśli szukasz zadbanego i względnie bezwypadkowego auta.

Szczerze mówiąc nie wiem co kupiłbym szukając ciekawego kompakta w tej kasie. Na pewno zerknąłbym na lancię deltę (technicznie to samo co fait bravo/ar giulietta więc się nie przerażaj).
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alergia za kierownicą - jak sobie z nią radzić?
    Razem z wiosną przyszedł ciężki czas dla alergików, uczulonych na pyłki i kurz. Prowadzenie auta w tym okresie jest dla uczuleniowców szczególnie uciążliwe. Łzawienie oczu, silny katar, obniżona koncentracja ...