Jakie autko na początek ??

07 Lut 2009, 21:57

Dokładnie. My tylko możemy Ci doradzić , ale Ty nie koniecznie musisz się kierować naszymi poradami. Rozważ również swoje :)

Pozdrawiam.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

08 Lut 2009, 00:10

No to wy doradzie a ja wam potem napisze czy taki wybrałem czy inny :)
D@M!AN
Nowicjusz

Miejscowość: ory

08 Lut 2009, 00:29

Brian, po podpięciu do kompa nie sprawdzisz samochodowi za 8k realnego przebiegu. Jeszcze nie ta technika.

Kolego Damian. Jak kupujesz samochód za 8tyś to będzie to już nastolatek. A w takim wieku to już raczej patrzy się na stan a nie na markę.
I nie kupuj "tjuningowanych" samochodów przez jakichś buraków bo możesz być pewny że to kupa złomu. Zresztą dla mnie rynna zamiast wydechu, wieśniackie plastiki typu spojlery i zderzaki w samochodziku ekologicznym 1.4 to śmiech na sali. Człowieku nie profanuj tak aut. Wygląda jak odrzutowiec a ze świateł bierze go kto chce.

Mimo wszystko najbardziej polecałbym japończyki. Civiczka, Concerto... 1.5, 1.6. Szczególnie 1.6 można przyjemnie zrobić poprawiając samochodzikowi lekko dół, zwiększając przy tym lekko spalanie. Porządnie zmieniasz dolot, cały wydech z kolektorami. Więcej dowiesz się na forum civica.
przemandero
Nowicjusz

08 Lut 2009, 08:11

Ale ja nie powiedziałem konkretnie że u Civica przykładowo...w starszych rocznikach nie da się sprawdzić przebiegu z powodu braku gniazda diagnostycznego w komputerze pokładowym...ja osobiście sprawdzałem w Lagunie I `98r. i tam jeszcze było gniazdo a w starszych to raczej już nie będzie :)

No i po raz kolejny polecam Civica :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Lut 2009, 09:01

tu kolega poleca japończyki, ja polecałbym samochody niemieckie. Sam mam passata b4, do tego w rodzinie też same vw albo audi. Na swoim przykładzie wiem że to dobry wybór. A do 8000 można poszukać audi 80 b3 albo golfa mkIII . Ale jak kto woli. Demokracja jest i nikt nikomu nie narzuci czym ma jeździć.
Dyziek
Nowicjusz

08 Lut 2009, 11:14

Ja jak już postanowiłem jednak zdecyduje się na Japończyka dokładniej będzie to CIVIC poj. myślę że 1.4 albo max 1.5 nadwozie cupe liczba drzwi 2/3 i to na początek styknie mi :) A dokładnie to będę takiego modelu szukał :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
D@M!AN
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...

08 Lut 2009, 11:47

Brian, rzadko kiedy da się po złączu sprawdzić. Żeby móc to sprawdzić samochód musi posiadać odpowiednie układy (np naliczanie motogodzin w czujniku skrętu, zapisy w czujnikach w pasach, w poduszkach, w lampach itd)
Jeśli samochód nie posiada żadnego miejsca zapisu przebytych km, motogodzin etc to nie dojdziesz prawdy. :)
przemandero
Nowicjusz

08 Lut 2009, 17:23

No tak dla młodego kierowcy autko jest ok.
Sam zaczynałem od sportowego coupe 3-drzwiowego :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 18:15

Patrzac na twoje oczekiwania stawiałbym na Hondę CIVIC,nie znajdziesz drugiej takiej marki,ktoraby potrafiła wyzylowac tak silniczek bez szkody dla jednostkinapedowej,Honda w tym wzgledzie jest klasa sama w sobie!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Lut 2009, 18:50

ok. w mieście pali te 10l czyli pali tyle co 2-litrowy silnik a koni tyle samo :/ więc na jedno wychodzi Razz
BMW polecałbym coupe - trzy drzwiowe zawsze to lepiej z tuningiem wygląda Smile
Ale szukaj BMW z gazem zawsze coś zaoszczędzisz Smile
o przykładowo : [link do oferty na Allegro wygasł]
Przebieg na pewno cofany ale niestety na allegro jest mało takich samochodów z oryginalnym przebiegiem ... niestety trzeba się z tym liczyć że 16letnie autko nie może mieć tyle przejechane Confused

BRIAN nie bardzo zrozumiałem o co chodzi ci z ta moca?
ze jak 1,6 a 2,0 to ta sama moc?
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

11 Lut 2009, 18:40

Civica VI generacji i do tego COUPE nie znajdziesz za 8 tys.Coupe V gen bedzie łatwiej chociaz zadbany tez potrafi jeszcze niezle trzymac cene

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sam poluje na takie cudo silnik 1.5 16v 101KM juz troche potrafi 8)
passek b5
Początkujący

11 Lut 2009, 18:52

fajne sa te hondy
tylko lepsze w jakims ciemnym kolorku
lub czerwonym
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

15 Lut 2009, 17:45

passek b5 taka honda też by była oki. :)
D@M!AN
Nowicjusz

03 Maj 2009, 17:32

na pierwsze autko też kupiłam civic 1,5, tylko sedan, to rarytas, coupe jest wszędzie pełno. Na dodatek poprzedni właściciel dokonał kilku modyfikacji i autko ma 120 KM, jeździ jak żyleta mimo tych swoich "nastu" lat :wink:
Jestem z niego bardzo zadowolona, jedynym maleńkim minusem japońców jest to, że części są trochę droższe niż te do niemców, ale za to nadrabiają solidnością. Czy jest oszczędny? Raczej tak, ale na długich trasach. Jechałam ostatnio z Gniezna do Konina (ok 70km), to zjadł tyle co z Konina do Wrocławia (250km)! Jak już się rozbuja to tnie prawie za darmo, ale po mieście i na zimnym silniku to tak sobie :???:
Everybody lies.
czarno-biala
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

03 Maj 2009, 22:58

Volvo 850 2.5 TDI ... Polkniesz wiekszosc "Prusakow" w tej cenie... A przy 200km/h nie bedziesz sie martwil gdzie najblizsza stacja paliw bo ~8l ON przy 200 to rewelacyjny wynik...

Civic to jedo z najniebezpieczniejszych aut na swiecie (podczas wypadku sklada sie jak z papieru - nie wiesz gdzie przod, a gdzie tyl)... Wybor nalezy do Ciebie...
---------------------
--------------
-------
svenska automobile fan
gdo
Nowicjusz

Miejscowość: ~Rze