Jakie autko nadaję się dla studenta ? - Potrzebna rada.

09 Lip 2009, 16:40

Witam,

Prosiłbym o radę 'starszych działaczy forum'.
Chodzi mi tutaj jaki samochód był by odpowiedni na kieszeń studenta ? Moja sytuacja wygląda następująco: Na uczelnie dojeżdżam dwa razy w tygodniu po 30 km w jedną stronę. Samochód ma się nadawać do jazdy po mieścia i czasem na jakiś dalszy wypad.
Mogę na niego przeznaczyć max 3500,-
Liczy się dla mnie to by nie spalał dużo (chyba atutem była by instalacja LPG), patrząc na możliwości finansowe auto nie będzie młode, a więc żeby części nie były do niego bardzo drogie.

Proszę o opinie, bo przykładowo przypadł mi do gustu Peugeot 306

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
xXmichasXx
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie.

09 Lip 2009, 16:52

W tym peugeocie to raczej trzeba będzie belkę regenerować koszt to niecałe 1000 zł
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

09 Lip 2009, 17:15

chodzi Ci tutaj o ten model z aukcji którą podałem ?
..ale ogólnie co sądzisz o 'tych' samochodach ?
Chyba, że masz jakiś inny pomysł na podobne auto.. ;-)
xXmichasXx
Nowicjusz

09 Lip 2009, 17:32

xXmichasXx napisał(a): odpowiedni na kieszeń studenta ? .

zależy od kieszeni studenta, bo znam studentów którzy mają kasy w h**j i troche

kup forda sierrę 2.0 DOHC plus lpg, auto ponadczasowe
andrewb25

09 Lip 2009, 20:02

VW Golf II 1.3 z gazem,silnik bardzo ciezki do zajechania a auto tez ponad czasowe choc juz troche oklepane albo Daewoo Nexia Sedan bo tylko to jakos wyglada bo hatchback to brzydki jak niewiem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lip 2009, 00:20

xXmichasXx napisał(a):chodzi Ci tutaj o ten model z aukcji którą podałem ?
..ale ogólnie co sądzisz o 'tych' samochodach ?

Powiem ci tyle że Peugeota z mniej więcej z tego roku i z takim przebiegiem nie opłaca się kupować bo dasz za niego 3000 do tego należy doliczyć standardowe opłaty typu koszt przerejestrowania wymiana oleju i innych elementów które są w tak leciwym aucie są na wykończeniu no i ta nieszczęsna belka :(
Kup sobie Fiata CC naprzykład z silnikiem 1.1 Sporting autko będzie prawdopodobnie z końca produkcji 1998r W miarę dynamiczny a zarazem oszczędny "Bolid F1" dla studenta
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Reflektory z diodami LED (2007)
    W 2007 roku epokę reflektorów z emitującymi białe światło diodami LED zapoczątkował Lexus. Jako pierwszy producent zamontował je w światłach mijania auta produkowanego na szeroką skalę, a dokładnie w swoim flagowym ...

10 Lip 2009, 12:06

patrzac na ogloszenia na alledrogo to do 3500zl cc sportinga wyrwie sie gdzies 96-97rok
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Lip 2009, 23:16

barol91 napisał(a):patrzac na ogloszenia na alledrogo to do 3500zl cc sportinga wyrwie sie gdzies 96-97rok

Allegro to jam mam w du*** człowieku jak ty bierzesz allegro jako cennik żeby wycenić swoje auto to ... a z reszta szkoda gadać
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lip 2009, 09:30

nie sugeruje sie allegro bo wiadomo jak to jest,tak mi sie tylko napisalo a tu juz widze ze nie ktorzy lataja jak nie powiem kto,zreszta watpie zeby ktos ci sprzedal zadbanego sportinga z 98r za jedyne 3500zl,na takiego z konca produkcji trzeba wydac najmniej z 4000zl
Barol
Awatar użytkownika

11 Lip 2009, 09:38

A na giełdzie ostatnio widziałem Fiata CC Sporting z 1997r. przebieg 130 tyś cena 3400 zł
zewnętrznie był tak odpicowany że z daleka się błyszczał ( zółty kolor )
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lip 2009, 09:52

no widzisz 97r wiec takiego jeszcze spokojnie dostaniesz,ale dobra koniec tematu bo mamy pomoc koledze a nie klocic sie :wink:
Barol
Awatar użytkownika

11 Lip 2009, 11:45

[link do oferty na Allegro wygasł]

A w kombi to :

Części do tych samochodów są tanie to ci mogę zagwarantować a awaryjność też nie jest wysoka Ogólnie SAMOCHODY GODNE POLECENIA
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lip 2009, 11:55

a jak by się miało spoalanie w takiej Omedze ? ;>
xXmichasXx
Nowicjusz

11 Lip 2009, 12:03

A moze poloneza :D znajdziesz młody rocznik z gazem :d ewentualnei coś małego to Tico nawet bez gazu tani w eksploatacji :D
sibi26
Początkujący

11 Lip 2009, 14:34

no wlasnie,dla niektorych osob moze to sie wydac smieszne ale Polonez nie byl by glupim pomyslem,auto jest czesto wybierane przez osoby jako tani dojazd do pracy,koszt przejechania 100km na LPG wyniesie cie max.20zl a za 3500zl znajdziesz calkiem mlodego Poldka,tutaj masz calkiem pozytywnego Poldka ktory mysle jest godny uwagi
Barol
Awatar użytkownika