Pierwsze auto - do 10 tyś.

08 Lip 2009, 17:27

Witam Was serdecznie :)
Planuję zakup swojego pierwszego samochodu. Jednak chciałbym zaczerpnąć paru opinii, uwag. Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie doradzić. Wszelkie sugestie mile widziane.

Więc tak. Kwota w jakiej chciałbym się zamknąć to 10 tyś zł. Auto ma mi głównie służyć do jazdy do pracy [nie daleko, około 15 kilometrów w jedną stronę] oraz jazdy po mieście [wiadomo, jakieś zakupy, załatwianie różnych spraw itp].Od czasu do czasu jakiś dalszy wypad do większej metropolii ;)
Fajnie by było gdyby nie żarło zbyt dużo paliwa i było pięciodrzwiowe (strasznie nie lubię samochodów 3 drzwiowych). Jeżeli chodzi o nadwozie to standard, żadne kombi lub inne takie.
To chyba na razie tyle :) Jak sobie przypomnę to napiszę :)
Led_Z
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

08 Lip 2009, 17:43

[link do autogielda.pl wygasł]
To jest dobra oferta rocznik wspanialy ,nie zerzre za duzo paliwa.

[link do autogielda.pl wygasł] SEAT CORDOBA SALONOWY IDEALNY, Sedan

DAEWOO LANOS SEDAN-http://www.autogielda.pl/sprzedam,daewoo_lanos_sedan,II94RYXXW.html
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

08 Lip 2009, 17:56

Z mojej strony polecam Rovera 200, Opla Vectre B otraz Fieste...kojejnosc dowolna :razz:
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Lip 2009, 21:43

Ford Mondeo i nie słuchaj że zły tych co nie mieli z nim doczynienia.Za ta kase wyrwiesz 99r z bogatym wyposazeniem.Dla mnie to piekny samochod
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

09 Lip 2009, 07:31

Będę oryginalny i powiem tak,że zamiast być 6 właścicielem Vectry czy innego Golfa,to za 10k wolałbym odkupić Punto II od pierwszego właściciela,kupione w PL i niewielkim prawdziwym przebiegiem... Masz 5 drzwi,niewielkie spalanie i tanie naprawianie oraz niestary samochód. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lip 2009, 07:55

Zgadzam sie z przedmowca,punto nie jest takie zle jeszcze z sinikiem jtd miodzio.Elektryka jest slaba strona i wykonczenie jak to w fiatach.Warto kupowac takie samochody bo sa malo wyjezdzone i tanie nie jak vw.bmw audi itd ktore w polskiej mentalnosci to jedyne auta
rustin
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

09 Lip 2009, 16:58

Dobrze powiedziane lepiej kupic Punto II niż jakiegoś golfa wyżyłowanego
stefan_90s
Nowicjusz

Miejscowość: z nikąd

10 Lip 2009, 23:59

Dobrym rozwiązaniem była by Mazda 323F fajnie wygląda a za tą kasę można kupić dobry egzemplarz, silnik dobrze spisuję się z gazem i osiągi nie najgorsze. :wink:
Astra II Coupe Turbo
Ckwki
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

13 Lip 2009, 20:02

Nie słuchaj nikogo.
Każdy wie najlepiej, a już na pewno każdy facet.
I każdy Ci powie że jego auto jest najlepsze.
Wybierz auto czysto egoistycznie, po prostu przejedz się kilkoma modelami i zdecyduj.
micrak10
Nowicjusz

Miejscowość: skarland

13 Lip 2009, 21:41

Po pierwsze Nigdy nie Mondeo, Po drugie VW nawet stary jest bardzo jary ;)
A co do Punto II to jest dobra propozycja :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

14 Lip 2009, 10:57

Ty chyba mało jednak znasz się na samochodach skoro mowisz ze mondeo złe a stary trup vw z poł milionem na liczniku przekreconym na 150 tys bedzie jare.bez komentarza,nie ma co się wypowiadać widze bo sa tu sami znawcy i dla ktorych samochod to tylko marki vw,audi i bmw.
rustin
Aktywny

14 Lip 2009, 11:49

proste kazdy broni swojego i bedzie mowil ze auto ktore poleca inni to jakis trup czy cos,ja podam od siebie Lanosa choc sa na tym forum osoby ktore nie mialy z nim do czynienia a narzekaja ze auto jest do niczego a ja wiem swoje bo u mnie rodzice od ponad 6 dobrych lat maja Lanosa i naprawde nie slyszalem o nim zlego slowa i zero powaznych awarii a to co sie zepsulo to nawet sam naprawisz bo wiem po sobie jak z ojcem robilem,i do 10tys to znajdziesz Lanosa calkiem mlodego bo od 2001r w gore i za bdb wyposazeniem,auto z polskiego salonu i nawet od 1wlasciciela z malym autentycznym przebiegiem,wierzcie mi na slowo zdarzaja sie takie bo u mnie jest Lanos 1998r i ma tylko obecnie 111tys.km i 2wlascicieli od nowosci
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012