Jakie autko "sportowe" kupic z LPG 7tys -9tys? Pre

05 Mar 2010, 09:21

Tu masz solidny samochód, 140 koni, niedużo pali, części tanie i jest ich w brud, i nie jeździ tego nie wiadomo ile po naszych drogach i nie jest kojarzone aż tak dresiarsko jak sedan czy coupe [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

05 Mar 2010, 16:16

No tez bym własnie sie zastanowił nad taka 318.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Mar 2010, 22:58

Dziekuje za odp.

Planowalem zakup czegos szybkiego, ale taniego z lpg..

Tu na forum mi proponowaliscie mazde 323f 1,8 z gazem, lub 318 compact, ale rozmawialem z mechanikami, to mi odradzili (zastrzegam, ze nie mam sporych dochodow, nie znam sie na mechanice, i nie chce duzych wydatkow na naprawy, lub je w ogole ominac.. potrzebuje samochod glownie na krotkie dystansy, ale zarazem aby zrobienie 1000km w jednym ciagu od czasu do czasu nie sprawialo problemu.

Rozmawialem z klkoma mechanikami, ktorzy jednoznacznie odradzili mi mazde, porownujac cene czesci, co w przypadku golfa 20zl, to w mazdzie 300..
a takze wiekszosc z nich mi uswiadomila, ze samochody z gazem zima nie odpalaja, oraz przynajmniej 2.0 pojemnosc, aby sie to nadawalo na jazde i "gaz sie powinno miec w kuchence, a nie w samochodzie"...
No ale ceny paliw to jednak istotna sprawa dla mnie..

Kilku osob proponowalo mi golfa III z silnikiem dizla 110KM..
mam troche uprzedzenie do dizla.. no ale skoro tak mowia mechanicy, to cos w tym musi byc...

Jaka jest wasza opinia?

Miejscowość: krk

21 Mar 2010, 23:28

Myślę, że te teorie o gazie można sobie w buty wsadzić. 2 lata temu moj ojciec miał vectre b 2.0 z gazem. Instalacja nie była jakiejś świetnej firmy ale mimo to w zimę odpalała zawsze. Teraz ma nissana pathfindera 3.5 z gazem brc i w tą zimę również nie miał problemów pomimo mrozów -20.
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

22 Mar 2010, 07:58

A takie coś
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 09:31

Nie, żeby być nie grzecznym ale...

muszę się wtrącić, aby nie zakładać nowego tematu (który i tak właściwie dotyczy na pewno tego samego)

jak to jest z częściami do mazdy 323f ? prawda, że ceny są wygórowane ?
STi
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Złota Kierownica 2012 - Opel Zafira Tourer
    Opel Zafira Tourer został uhonorowany nagrodą Golden Steering Wheel ("Złota Kierownica"), o którą w tym roku ubiegało się sześć modeli samochodów typu van. Ten prestiżowy europejski tytuł jest kolejnym sukcesem ...

22 Mar 2010, 19:14

Hmm..
Hociaz sie malo znam, i tylko moge na opiniach innych ludzi polegac, to

Bravo 1,2 z gazem, nie nazwalbym dynamicznym samochodem, a pozatym t tez slyszalem ze wbrew opini wcale takie bezawaryjne nie sa..
A Corsa to jak dla mnie typowo damski samochod, i mowia ze gnija mocno

Najbardziej to chyba jednak BMW 318 bedzie na celowniku, lub jakis golf 3..
bo wg. opinii to wmiare bezawaryjne samochody z tanimi czesciami..

STi> no mnie mechanik porownal czesci -juz nie pamietam nazwy- poiedzial ze do golfa 20zl, a do 323F 300zl, zreszta sam sobie porownaj ceny czesci na allegro..
Pomysl, dlaczego nowy japoniec ma podobna cene jak niemiecki samochod, a po 3 latach to japoniec drastycznie tanieje, a niemiec jest w cenie.. to chyba cos znaczy wzgledem jakosci.
Mechanik powiedzial ze teraz jest moda na mazdy, ale nie mozna 10-15 letniego japonca kupowac... 3 letniego owszem, ale nie takiego starego, bo czesci cie zjedza, a do niemca to za 2tys nowy silnik kupisz jakby co..
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

22 Mar 2010, 19:52

BMW będzie najlepszą opcją, ale czy dostaniesz zadbanego IS'a w tych pieniądzach to nie wiem. Sedana może trafisz... Fiat 1.2, czy Opel 1.4 sześćdziesiąt koni to chyba jakieś nieporozumienie jeżeli mówimy o dynamicznym aucie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Mar 2010, 20:13

Spoko nie doczytałem że chodzi o auto dynamiczne :roll: ale Bravo z silnikiem 1.2 dysponuje 80km pod maską więc według mnie idzie już troche przycisnąć.A myslałeś może nad Mazda 323F?? Bardzo dobry i fajny samochodzik dla młodych.
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 20:49

barol91: sam mi proponowales juz 3x mazdy 323f, a ja pisalem a ten temat :smile:
Ty nie czytasz, co kto pisze? :roll:
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

22 Mar 2010, 21:17

barol91 napisał(a):Spoko nie doczytałem że chodzi o auto dynamiczne :roll: ale Bravo z silnikiem 1.2 dysponuje 80km pod maską więc według mnie idzie już troche przycisnąć.A myslałeś może nad Mazda 323F?? Bardzo dobry i fajny samochodzik dla młodych.

Ja wiem, że Ty wszystko odnosisz do swojego malucha, ale, na litość boską :!:, naprawdę Brava 1.2 to muł. Ten silnik jest za mały do tego auta i w ogóle nie powinien był tam występować. Taki silnik by robił robotę np. w UNO.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 21:19

tomekXY sorki nie zawuażyłem fakt :roll:
jiGsaw weż Ty sie od mojego malucha,jutro już go nie będzie :razz:
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 21:25

Złomujesz? Czy paszoł won do lasu? :razz:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 22:33

na grila na rozpalke?
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

22 Mar 2010, 23:15

W pewnym sensie do żyda idzie.
Barol
Awatar użytkownika