Jakie auto byście kupili ? Proszę o pomoc.

10 Gru 2010, 17:07

Zmień mechanika.
Za 23 tyś to tych nowych to Ty nie kupisz ;-)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

11 Gru 2010, 11:53

ITpro napisał(a):
jiGsaw napisał(a):A resoraki odłożyłeś już na półeczkę? Jak tak to kupka i lulu do łożeczka.

Mam nadzieję, że moja kupka ci smakowała. Skoro nie masz argumentów, to proszę bardzo. Widać wolisz flame. Jeździj dalej swoim gruchotem i wmawiaj sobie, że jeździsz luksusowym autem.

No sorry, ale tutaj nie ma co argumentować, bo takich bzdur dawno nie czytałem, więc innego komentarza dla Ciebie nie mogło być. No ale typie co Ty wypisujesz w ogóle? Nie masz nawet prawa jazdy, jeździsz seicento... i będziesz teraz wypisywał swoje mądrości? Jak dla Ciebie wiek auta jest jedynym wyznacznikiem to świadczy to o Twoim ograniczeniu umysłowym i kompletnym braku wiedzy. Podam głupi przykład, może da Ci do myślenia. Kumplowi w samochodzie, który miał od nowości, Fiat Siena, po niecałych 100tys przebiegu i 5 latach zaczął ubywać olej w silniku... zdiagnozowano wyciek. Zgadnij jaka była przyczyna? Przerdzewiała miska olejowa... w moim gruchocie wymieniłem po 22 latach, bo rozbiłem ją na wybojach.

Aczkolwiek nie martw się, mam dla Ciebie pocieszające nowiny. Zdobyłeś nagrodę miesiąca dla debiutanta forum, moje gratulacje. :mrgreen:

Zdjęcie
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Gru 2010, 12:33

Ja bym kupił BMW E36 Cabrio. Osobiście podobają mi się BMW. Na twoi miejscu poczekal bym i uzbierał większą sumę i kupił coś lepszego.
mateuszolxd
Nowicjusz

Miejscowość: od kolegi

11 Gru 2010, 13:04

Każdy doradza, ale tak na prawdę nie wiadomo czego zainteresowany oczekuje od samochodu - czy chce mieć jak najlepsze osiągi, czy osiągi i komfort, czy może tylko sam komfort, w jakim stopniu zależny mu na wyglądzie, czy auto ma być w miarę ekonomiczne czy może spalanie się nie liczy, ma być szlifierka, czy wolnoobrotowiec ciągnący z dołu, diesel czy benzyna, no i co będzie nim robił - czy kupuje go do lansu czy np do rajdów, czy będzie jeździł po polu czy po niemieckich autostradach itp. itd., no i chyba najważniejsze czy ma być FWD, RWD czy AWD

... a tak w ogóle HofciuKTM to będzie Twoje pierwsze auto ?
deka87
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

11 Gru 2010, 17:08

jiGsaw napisał(a):...

Właśnie ty się popisałeś brakiem wiedzy. Istnieje kategoria B1 na małe samochody jak Seicento, Smart, Daihatsu Coure, Citroen C1 itd. Mój Seicento, mimo wieku, ma się dobrze. Nie kwestionuję tego, że BMW w jego wieku jest lepsze, ale na pewno ma dwa razy większy przebieg i rzadko trafić na takie bezwypadkowe. Kwestionuję natomiast sens kupowania takiego BMW mając do wydania 20 tysięcy. Komfort? Czy w miejskim samochodzie jakimi są Corsy, Clio, Yaris, można narzekać na brak komfortu? Na pewno nie, a takie autko mniej pali i z pewnością dłużej posłuży. W dodatku taka Yaris jest najmniej awaryjnym autem w swojej klasie. Toyoty ogółem się nie psują tak często jak ostatnio Volkswageny (notabene zajebisty marketing mięli za Hitlera... "samochód ludowy"), pomijając ostatnio nadmuchaną wpadkę z pedałem gazu. Tym bardziej Toyota będzie trzymać się na baczności. IMHO jak kupować samochód, to może to być VW, AUDI, BMW. Ale tylko, gdy stać nas na w miarę nowe, a nie szpanować "luksusowym, nowoczesnym" 11-latkiem. No ale będziesz miał BMW, a nie jakiegoś tam Opla. Tylko nie zapominaj, że to nie ty wydałeś na niego 300 tysięcy, tylko pierwszy właściciel.
Dziwisz się, że operuję stereotypami? Jesteś idealnym stereotypowym właścicielem BMW. Mieszkasz na wsi, jeździsz starym autem i rzucasz żałosne aluzje i teksty typowe dla onetowych trollów (notabene najczęściej również fanów niemieckiej motoryzacji).
ITpro
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

11 Gru 2010, 17:27

Uspokujcie sie już wkońcu bo zaraz któryś z modów zamknie temat a po co to??Każdy ma swój pogląd na motoryzacje i nikt ani nic tego nie zmieni.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie pokonywać zakręty?
    Pokonywanie zakrętów nie jest takie łatwe, jakby mogło się wydawać. Redukcja prędkości i skręcenie kierownicy to nie jedyne zadania, jakie musi uwzględnić kierowca. Kluczowa jest płynność wykonania manewru, a do tego ...

11 Gru 2010, 17:59

Czy w miejskim samochodzie jakimi są Corsy, Clio, Yaris, można narzekać na brak komfortu? Na pewno nie,... z pewnością dłużej posłuży
:lol:
Problem jest z toba taki że:
-jesteś szczylem
-nie znasz sie na Samochodach
-nie masz nawet normalnego prawa jazdy B1, czy karta rowerowa nie ma znaczenia
-jednak najgorsze były twoje wywody na temat dziewczyn i auta :???: Śmiesznie będzie jak jeźdząć zajebistym clio trafi ci się dziwka za żone :cool:
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

11 Gru 2010, 18:30

ens napisał(a):Problem jest z toba taki że:
-jesteś szczylem
-nie znasz sie na Samochodach
-nie masz nawet normalnego prawa jazdy B1, czy karta rowerowa nie ma znaczenia
-jednak najgorsze były twoje wywody na temat dziewczyn i auta :???: Śmiesznie będzie jak jeźdząć zajebistym clio trafi ci się dziwka za żone :cool:

No i proszę, kolejny posiadacz staruszka, który potwierdza stereotypy tym razem o posiadaczach aut grupy VAG a nie marki BMW. Tylko tak dalej, twórzcie kółko wzajemnej adoracji. Dzięki Bogu, ci co mogą sobie pozwolić na nowe sztuki BMW czy Audi nie przejmują się waszym zachowaniem, bo inaczej nie wiem, czym byście jeździli. Pewnie Ursusem.
ens napisał(a):jeźdząć zajebistym clio trafi ci się dziwka za żone :cool:

Ty jeździsz audi i ci się trafiła...
ITpro
Nowicjusz

11 Gru 2010, 18:34

Tylko czasami starsze auta są w lepszej kondycji niż te nowsze i skończ już pierd**ic bo sie słuchać nie da.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Gru 2010, 19:08

ITpro prosze Cie weż wyjdz i zamknij drzwi :roll:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

11 Gru 2010, 19:19

No i proszę, kolejny posiadacz staruszka, który potwierdza stereotypy tym razem o posiadaczach aut grupy VAG a nie marki BMW. Tylko tak dalej, twórzcie kółko wzajemnej adoracji. Dzięki Bogu, ci co mogą sobie pozwolić na nowe sztuki BMW czy Audi nie przejmują się waszym zachowaniem, bo inaczej nie wiem, czym byście jeździli. Pewnie Ursusem.

zasmuce cie, ale moja tt nie jest zbyt stara :cool:
pokaż mi głąbie gdzie wyłapałeś jakieś stereotypy w tym fragmencie :???:
Ty jeździsz audi i ci się trafiła...

mylisz mnie chyba ze swym Ojcem...

na poważnie dorośnij, są inne sposoby poderwania kobiety niż na samochód, serio.
Po drugie nie każdy kupuje auto dla lansu, co nie może ci się chyba zmieścić w głowie tylko również uwaga..... dla zabawy. A gwarantuje że 20 letnia beta może dać wiecej frajdy niż nówka punto.
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

11 Gru 2010, 19:22

ens zgadzam sie z Tobą.
Barol
Awatar użytkownika

11 Gru 2010, 21:10

ens napisał(a):...

Totalny brak kultury, ucieczka do wyzwisk, plucie jadem. Normalnie internetowi dresiarze, czy też esencja polskiej wsi. Oto co widzę stereotypowego w waszych wypowiedziach. Uważacie się za guru motoryzacji, jak widać, w grupie atakujecie tych co mają inne zdanie na ten temat. Dlatego pisząc wcześniej stereotypowo, wiele się nie pomyliłem. Spodziewałem się chociaż jednej odpowiedzi na poziomie, gdzie dostanę wywód od a do z dlaczego 11 letni samochód jest lepszy od 3-letniego. Zamiast tego spotkałem się z bandą "znaffców" ceniących samochody z realnym przebiegiem 400 000+ przekręconym na 220 000 i (jak już wspomniałem) uznających się za jedynych, którzy mogą wygłaszać swoje opinie na temat samochodów. Wygląda też na to, że wasza prawda jest jedynie słuszna. Już nie wspomnę o wycieczkach osobistych na poziomie gimnazjum i wklejanie obrazków z 4chana.
Stereotypy nie biorą się znikąd. Tzw prawdziwi miłośnicy BMW ubolewają nad tym, że dochodzi do takich flame'ów. Wszyscy wiemy, jaki jest stereotyp kierowcy (starego) BMW i jak pokazuje to forum, chociaż nie wiem jakimi jesteście kierowcami, to mogę wysunąć wniosek, że raczej do uprzejmych na drodze nie należycie, skoro tutaj pozwalacie sobie na takie harce.
ITpro
Nowicjusz

11 Gru 2010, 21:49

O! To tu tez bywa jazda bez trzymanki??
Ad rem: jako młodzieńcowi z zapędami polecam MB CLK mocy ok.200km styknie! Stare!
W kasie sie zmieścisz.

Dlaczego??? Bo komfort, marka, szpan[nie czarujmy sie, szpanujemy1] żywotność, klasa! Polecam automatyczną skrzynię.

Albo Krówka E300td! Jak moja!

Mnie ciesza młodzi ludzie w MB co poruszaja sie z gracją, co nie znaczy wolno! Dla któórych zapiszczenie oponami jest oznaka chamstwa i złego wychowania.
Teraz kazdy autek może sobie zapiskać, nie to co 20 lat temu.

Wole duże stare pudło z klasą zadbane niz nówkę ale małe.
Hej!
baca350
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

11 Gru 2010, 23:15

baca350 ale kto to oprócz nas zrozumie?Nie przemówisz takiemu dla którego liczy sie tylko rocznik auta (żeby był jak najmłodszy).Jak tak dalej będzie to napisze do moda i sie skończy :wink:
Barol
Awatar użytkownika