Jakie auto byście kupili ? Proszę o pomoc.

11 Gru 2010, 23:34

Totalny brak kultury, ucieczka do wyzwisk, plucie jadem. Normalnie internetowi dresiarze, czy też esencja polskiej wsi. Oto co widzę stereotypowego w waszych wypowiedziach. Uważacie się za guru motoryzacji, jak widać, w grupie atakujecie tych co mają inne zdanie na ten temat. Dlatego pisząc wcześniej stereotypowo, wiele się nie pomyliłem. Spodziewałem się chociaż jednej odpowiedzi na poziomie, gdzie dostanę wywód od a do z dlaczego 11 letni samochód jest lepszy od 3-letniego. Zamiast tego spotkałem się z bandą "znaffców" ceniących samochody z realnym przebiegiem 400 000+ przekręconym na 220 000 i (jak już wspomniałem) uznających się za jedynych, którzy mogą wygłaszać swoje opinie na temat samochodów. Wygląda też na to, że wasza prawda jest jedynie słuszna. Już nie wspomnę o wycieczkach osobistych na poziomie gimnazjum i wklejanie obrazków z 4chana.
Stereotypy nie biorą się znikąd. Tzw prawdziwi miłośnicy BMW ubolewają nad tym, że dochodzi do takich flame'ów. Wszyscy wiemy, jaki jest stereotyp kierowcy (starego) BMW i jak pokazuje to forum, chociaż nie wiem jakimi jesteście kierowcami, to mogę wysunąć wniosek, że raczej do uprzejmych na drodze nie należycie, skoro tutaj pozwalacie sobie na takie harce.

Niestety nie dość że młody to jeszcze głupi, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem co niestety jest potrzebne w dzisiejszym świecie. Zresztą to ty popisałeś się kulturą wyzywając moją dziewczyne od dziwek :wink: Gdzieś ty zauważył u mnie jad i wyzwiska?
Nikt tu się za guru nie uważa, po prostu ludzie poczuli się zażenowani jak 17 latek zachowywał się jak motoryzacyjny autorytet. Zrozum jesteś jeszcze za cienki w uszach by się wymądrzać na temat samochodów do ludzi którzy mają nieraz prawo jazdy po kilkanaście lat, ogromne doswiadczenie za kierownicą itp. Żeby ci to zobrazować sytuacja taka jakby wikary z wiejskiej parafi pouczał w sprawach duchowych papieża.
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

12 Gru 2010, 10:13

ens napisał(a):
Totalny brak kultury, ucieczka do wyzwisk, plucie jadem. Normalnie internetowi dresiarze, czy też esencja polskiej wsi. Oto co widzę stereotypowego w waszych wypowiedziach. Uważacie się za guru motoryzacji, jak widać, w grupie atakujecie tych co mają inne zdanie na ten temat. Dlatego pisząc wcześniej stereotypowo, wiele się nie pomyliłem. Spodziewałem się chociaż jednej odpowiedzi na poziomie, gdzie dostanę wywód od a do z dlaczego 11 letni samochód jest lepszy od 3-letniego. Zamiast tego spotkałem się z bandą "znaffców" ceniących samochody z realnym przebiegiem 400 000+ przekręconym na 220 000 i (jak już wspomniałem) uznających się za jedynych, którzy mogą wygłaszać swoje opinie na temat samochodów. Wygląda też na to, że wasza prawda jest jedynie słuszna. Już nie wspomnę o wycieczkach osobistych na poziomie gimnazjum i wklejanie obrazków z 4chana.
Stereotypy nie biorą się znikąd. Tzw prawdziwi miłośnicy BMW ubolewają nad tym, że dochodzi do takich flame'ów. Wszyscy wiemy, jaki jest stereotyp kierowcy (starego) BMW i jak pokazuje to forum, chociaż nie wiem jakimi jesteście kierowcami, to mogę wysunąć wniosek, że raczej do uprzejmych na drodze nie należycie, skoro tutaj pozwalacie sobie na takie harce.

Niestety nie dość że młody to jeszcze głupi, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem co niestety jest potrzebne w dzisiejszym świecie. Zresztą to ty popisałeś się kulturą wyzywając moją dziewczyne od dziwek :wink: Gdzieś ty zauważył u mnie jad i wyzwiska?
Nikt tu się za guru nie uważa, po prostu ludzie poczuli się zażenowani jak 17 latek zachowywał się jak motoryzacyjny autorytet. Zrozum jesteś jeszcze za cienki w uszach by się wymądrzać na temat samochodów do ludzi którzy mają nieraz prawo jazdy po kilkanaście lat, ogromne doswiadczenie za kierownicą itp. Żeby ci to zobrazować sytuacja taka jakby wikary z wiejskiej parafi pouczał w sprawach duchowych papieża.

ENS ENS zgadzam się z tobą w 100%, małolat myśli że wszystkie rozumy pozjadał.
MordaS13

12 Gru 2010, 13:27

ITpro napisał(a):
jiGsaw napisał(a):...

Właśnie ty się popisałeś brakiem wiedzy. Istnieje kategoria B1 na małe samochody jak Seicento, Smart, Daihatsu Coure, Citroen C1 itd. Mój Seicento, mimo wieku, ma się dobrze. Nie kwestionuję tego, że BMW w jego wieku jest lepsze, ale na pewno ma dwa razy większy przebieg i rzadko trafić na takie bezwypadkowe. Kwestionuję natomiast sens kupowania takiego BMW mając do wydania 20 tysięcy. Komfort? Czy w miejskim samochodzie jakimi są Corsy, Clio, Yaris, można narzekać na brak komfortu? Na pewno nie, a takie autko mniej pali i z pewnością dłużej posłuży. W dodatku taka Yaris jest najmniej awaryjnym autem w swojej klasie. Toyoty ogółem się nie psują tak często jak ostatnio Volkswageny (notabene zajebisty marketing mięli za Hitlera... "samochód ludowy"), pomijając ostatnio nadmuchaną wpadkę z pedałem gazu. Tym bardziej Toyota będzie trzymać się na baczności. IMHO jak kupować samochód, to może to być VW, AUDI, BMW. Ale tylko, gdy stać nas na w miarę nowe, a nie szpanować "luksusowym, nowoczesnym" 11-latkiem. No ale będziesz miał BMW, a nie jakiegoś tam Opla. Tylko nie zapominaj, że to nie ty wydałeś na niego 300 tysięcy, tylko pierwszy właściciel.
Dziwisz się, że operuję stereotypami? Jesteś idealnym stereotypowym właścicielem BMW. Mieszkasz na wsi, jeździsz starym autem i rzucasz żałosne aluzje i teksty typowe dla onetowych trollów (notabene najczęściej również fanów niemieckiej motoryzacji).

Uważasz, że auta klasy premium są tak tandetnie wykonane, że po 5 latach ich jedynym miejscem jest złom, bo przecież to wstyd jeździć autem wyższej klasy. Natomiast Fiat, czy Opel śmiało może służyć 10 lub więcej lat. :lol: Śmiech na sali. "Czy w miejskim samochodzie jakimi są Corsy, Clio, Yaris, można narzekać na brak komfortu?" Dla mnie zdecydowanie tak, każde BMW czy MB z aut spotykanych na drodze, bez wzgledu na wiek zapewni wyższy komfort w każdym calu. Po prostu te auta dzieli kilka klas różnicy i nikt normalny nie będzie tu dyskutował, tak samo jak nikt mający blade pojęcie o motoryzacji, którego Tobie brakuje. Które auto dłużej posłuży... hahahaha wystarczy spojrzeć na drogi, stare, dobre auta wciąż jeżdżą, mimo 20 lat i mają się nieraz lepiej od kilkuletniego dupowozu, ale za młody jesteś aby to wiedzieć i za chudy w uszach. Za klasą auta idzie również jego trwałość i jakość materiałów z jakich są wykonane, bo takie auta mają się sprawdzić na znacznie większych przebiegach i w dłuższym okresie eksploatacji, każdy laik to wie i każdy marketingowiec/ekonomista to potwierdzi. Z RESZTĄ TO LOGICZNE, czego również po Tobie się nie spodziewam.

Co do ostatniej części Twojej wypowiedzi to miejsce zamieszkania nie ma tu nic do rzeczy, pomijając fakt, że pochodzę z Gdyni (pewnie dla Ciebie to też wiocha), mieszkam w Rumi (40k mieszkańców, prawa miejskie od ponad 50lat - wiocha jak się patrzy).

Co do całokształtu, następnych Twoich postów i tego w jaki sposób odnosisz się do innych użytkowników - bardzo rzadko na necie udaje mi się tak szybko rozpoznać prawdziwego idiotę z taką pewnością, gratulacje.

Ps. W czym 11letnie auto klasy premium średniej lub wyższej jest lepsze od 3 letniego klasy budżet A to wie tutaj na forum KAŻDY (Nawet AreBie chyba :mrgreen:), oprócz Ciebie, także krótko i na temat - WYJDŹ.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Honda HR-V - kompaktowy SUV
    Consumer Reports przetestował kompaktowego SUV-a Hondy z niedostępnym w Polsce benzynowym silnikiem 1,8 l. Tak skonfigurowane auto uzyskało średni wynik 29 mpg. W miejskich warunkach było to 20 mpg, zaś na szybkiej trasie ...