Jakie auto do 10 - 18 tys złotych

25 Paź 2009, 00:45

Co najlepiej wybrać do jazdy asfaltowej:

- Frontera 2,2 z LPG long,
- Terrano 2,4 z LPG long,
- Musso 3,2 z LPG

auta około 9 - 12 letnie

Chodzi mi o awaryność, łatwość napraw i dostęp i cenę części

Chce terenówkę na asfalt, bo mam "pierdolca" na punkcie czołgów
Od marzeń nie płaci się podatków
Krystian52
Nowicjusz

Miejscowość: Myszków

25 Paź 2009, 10:43

z podanych aut miałem styczność z oplem i nissanem, i jedynie mogę powiedzieć, że bym wybrał opla, a czemu to nie wiem, części w takich samych cenach co w innych autach itp kwestia gustu :mrgreen:

i w dizelku oczywiście :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

25 Paź 2009, 11:13

terenówkę tylko na asfalt? profanacja. nie pomogę :mrgreen:

z podanych trzech wybrałbym Musso. jest na podzespołach mercedesa, najnowsze rocznikowo i chyba najbardziej wypasione :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

25 Paź 2009, 11:37

"terenówkę tylko na asfalt? profanacja. nie pomogę "

Szanuje Twoje hobby, ale mnie do ciężkiego offroadu nie ciągnie.

Samochód chce użytkować asfaltowo i na wypady na ryby i do przyczepy kempingowej.

Mnie Musso podoba się najbardziej i byłoby najnowsze, ale boję się o dostęp do części i o dobrego doświaczonego mechanika. Mało jest musiaków, a benzynowych to bardzo mało

[ Dodano: Nie Paź 25, 2009 11:40 ]
a jeszcze Musso jest z silnikiem na licencji mercedesa, to prawie robi dużą różnicę, niektórzy piszą, żę bardzo trudno dobrać części od mercedesa i przepłacają za orginały.

Musso za te pieniądze będzie najnowsze, ale chyba najdroższe w utrzymaniu (paliwo, części)
Od marzeń nie płaci się podatków
Krystian52
Nowicjusz

Miejscowość: Myszków

25 Paź 2009, 12:28

@Karson - niech se chłopina kupi czołg nawet jak chce :mrgreen:

a co do częsci to jest zylion sklepów w necie, fizycznie, allegro i inne takie pierdoły i napewno da się coś dobrać, trzeba tylko chceić, ot co :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

25 Paź 2009, 13:31

do mercedesowych części jest trudny dostęp? przecież na marsie ich nie produkują :mrgreen:
jedyne autka do których nie ma części w podróbkach to chyba subaru, pozostałe japońskie marki, koreańskie, niemieckie itd z dostępem do części problemu nie mają.

jeśli podoba Ci się musso to je kupuj, nie zastanawiaj się w kategoriach części czy spalania bo skoro szukasz terenówki to musisz pogodzić się z wydatkami :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...