Jakie auto do 12000 (wstępny plan - japończyk)

01 Sie 2010, 12:32

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich bardzo serdecznie :grin:

Planuję zmianę 14 letniej Felici na coś nowszego, wstępny wybór padł na japończyki - corolla E11 lub Civic VI. Budżet: 12000 pln brutto.
Aha, 4/5 drzwiowy, wspomaganie (żona marudzi), bez klimy przeżyję.
Zdecydowanie będzie używany miejsko, tudzież na wypady wakacyjne w Polskę. Robię zwykle jakieś 15000 rocznie.

Co sądzicie o poniższych aukcjach? (jeśli padną kontrpropozycję to będę wybredny i poproszę jedynie te z okolic Warszawy, bo samochód przez zakupem musi wylądować na przeglądzie), bo ja mogę jedynie ocenić, że wygląda jak samochód :wink:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozostaje jeszcze mazda 626 lub 323, ale tu, przyznam, nie orientowałem się dokładnie.

Będę wdzięczny za opinie, rady porady, sugestie.
Pozdrawiam.

ps. kurcze, same nierozjeżdżone, okazyjne, niebite, niepalone samochody na tym allegro. To gdzie te samochody zaliczające te wszystkie wypadki i stłuczki :mrgreen:
figureliusz
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Sie 2010, 12:44

figureliusz napisał(a):corolla E11

Dla mnie to chyba najbardziej trafny wybor.Dlaczego-dlatego ze widzę często te samochody u siebie na SKP i mam porównanie do innych marek.Sam jestem na etapie rozmyślania nad zmianą samochodu/mam juz pelnoletni :mrgreen: /i mimo ze myślalem w dalszym ciągu tylko i wylącznie nad VW/wiek robi swoje :mrgreen: /to jednak zaczynam co raz częściej zerkac w stronę Toyoty... :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Sie 2010, 21:06

Ja mogę ci polecić Honde civic.Mam ten samochód i jest naprawdę fajny,jak na 1.4 dość zrywny i mało awaryjny.I niestety nie jest to japończyk lecz anglik.Mogę ci polecić jeszcze silnik 1.6
CIVIC14
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - innowacyjne wnętrze
    Usportowione i wykonane z produktów najwyższej jakości – takie jest wnętrze Skody VISION RS. Kompaktowy, oddający dynamicznego ducha model RS można już teraz obejrzeć na udostępnionych przez markę szkicach i ...
    Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...