Jakie auto do 13 tys zł pilne kupno na juz

21 Mar 2014, 01:49

Witam wszystkich mam do was pytanie ponieważ odwiedzając ta stronę na pewno macie pojęcie co do samochodów, ja na natomiast nie jestem obcykany co do niezawodności furmanek brykajacych po ulicach i z tad moje pytanie. Chce kupić samochód do 12/13 tys.zł jednak nie wiem który będzie odpowiedni, zależy mi na kosztach paliwa, napraw niezawodności i przede wszystkim bezpieczeństwa gdyż spodziewam się dziecka i nie chce by moja kobieta jezdzila z wozkiem po zatloczonych autobusach, nie zależy mi na lansie czy prędkości, chce by bylo ekonomiczne i niezawodne, moimi typami SA:
1.Renault Megane II
2.Opel astra II
3.Mazda 6
4 citroen c4
5.nissan Primera p12 która strasznie mi się podoba.
Dużo czytam na forach ale zdania SA podzielone poradzcie cos panowie bo niunia na świat przyjdzie tuz tuz.
remicsoon
Obserwowany

Auto: sejchento

21 Mar 2014, 12:10

Na Mazdę 6 i Citroena C4 masz za mały budżet. Primera P12 to to samo co Renault Laguna II czyli królowa lawet, a Megane II też lubi poszwankować.
Celuj właśnie w Astrę II i Nissana Primerę ale P11, bo można ustrzelić bardzo ładne modele.
Od siebie dodam Hondę Accord VI
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Mar 2014, 14:28

Żeby nie było to od razu napiszę że na Focusa II masz też za mały budżet ale można poszukać Foki Mk1 :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Mar 2014, 17:19

Poszukaj czegoś z Mitsubishi:
* Carisma
* Lancer
* Galant
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2007

21 Mar 2014, 17:26

Focus Mk1 albo Astra II, ja bym dorzucił jeszcze Vectrę II i Mondeo Mk3.
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

21 Mar 2014, 17:44

Mając 13k wolałbym poszukać Vectry C choć może być trochę ciężko :/
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na kierowanie pojazdem ma choroba kierowcy?
    Czasami choroba może dawać podobne objawy jak upojenie alkoholem. Na przykład osoby chore na cukrzycę, w trakcie nagłego obniżenia poziomu cukru we krwi, tracą kontakt z otoczeniem, są osłabione, mają opóźnione reakcje. ...
    Imprezy motoryzacyjne które warto odwiedzić w 2023 roku
    W 2023 roku warto odwiedzić m.in. następujące imprezy motoryzacyjne: Geneva International Motor Show (Genewa, Szwajcaria) - jedna z najważniejszych imprez samochodowych na świecie, gdzie zostaną zaprezentowane najnowsze modele ...

21 Mar 2014, 19:54

Może na corolle warto spojrzeć :D
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

22 Mar 2014, 01:18

Nie rozumiem CIe moderator ciągle za dobrą kase doradzasz jakies auta szroty o konstrukcji z 19 wieku typu toyota avensis I nissan primera ale p11 itd. Nie kazdy takim gównem chce jezdzic ... Dlaczego Vectra C za 13 tys łz a Focus za 13 tys zł juz nie ? hehe smieszne to jest dla mnie.Focus II to zwykłe proste auto i spokojniej znajdzie w lepszym stanie takiego focusa II niż Vectre C.Naprawde nie rozumiem kogo za 13 tys zł cieszyłoby auto tak starej konstrukcji jak toyota avensis 1 albo nissan primera p11 ,Kup nissana primera p12 nie zawiedziesz sie,opinie są grubo przesadzone.Elektryka pada i ok ,nie musisz odrazu naprawiac mozesz dalej jezdzic.
aa1822
Początkujący

Prawo jazdy: 06 02 2009
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: A4 b5
Silnik: 1.9 TDI
Rok produkcji: 1999

22 Mar 2014, 08:15

za takie głupie pisanie powinieneś dostać ostrzeżenie... nie znasz się to po co się wypowiadasz? Focus II za 13k? chyba po flocie. Primera P12? to królowa lawet w przeciwieństwie do P11 gdzie za tą kasę można bogaty zadbany samochód kupić, a Ty co? Rzucasz rocznikami i karoseriami nowocześniej wyglądającymi nie patrząc na sytuację na rynku?
Nie masz pojęcia to nic nie pisz i udław się Audi, bo Audi to auta dla ludzi nie mających pojęcia o motoryzacji i jak widać się to sprawdza :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

22 Mar 2014, 08:20

Nigdy nie polecilem Nissana bo nie znam tego auta. Avensis polecam bo jest dobre a jak nie wierzysz to napisz do szybkiego on Ci wszystko wyjaśni. I Focusa 2 nie kupi za 13k :!: Zrozum to wreszcie :!: Vectre można szukać bo weszła 2 lata wcześniej, tak samo za 13k można szukać Mondeo Mk3 2002.
Koniu
Forumowicz VIP

22 Mar 2014, 08:55

aa1822 napisał(a):Nie rozumiem CIe moderator ciągle za dobrą kase doradzasz jakies auta szroty o konstrukcji z 19 wieku typu toyota avensis I nissan primera ale p11 itd. Nie kazdy takim gównem chce jezdzic ... Dlaczego Vectra C za 13 tys łz a Focus za 13 tys zł juz nie ? hehe smieszne to jest dla mnie.Focus II to zwykłe proste auto i spokojniej znajdzie w lepszym stanie takiego focusa II niż Vectre C.Naprawde nie rozumiem kogo za 13 tys zł cieszyłoby auto tak starej konstrukcji jak toyota avensis 1 albo nissan primera p11 ,Kup nissana primera p12 nie zawiedziesz sie,opinie są grubo przesadzone.Elektryka pada i ok ,nie musisz odrazu naprawiac mozesz dalej jezdzic.

Chyba masz klapki na oczch ponieważ p12 w 3/4 nie jest japońska a p11 jest i gdyby nie rdza to bije silnikami na głowę p12...Nie intrygują Cię ceny p12 czemu są takie niskie?
Oba auta mają problemy z elektryką i zwieszeniem szczególnie przód...
Co do porównania avena1 vs p11/p12 to raczej pod wzgledem trwałości nie ma porównania, p11 jeszcze może silnikowo startować z avenem ale reszta czyli komfort, rdza, upierdliwe usterki, upierdliwy serwis stawia je na przegranej pozycji.
I nie muszę czytać o nissanach bo miałem różne modele tej marki więc wiem ile kasy wydałem na pokonanie rdzy która i tak wygrała...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

22 Mar 2014, 10:25

A co sadzicie o vw Passat?
remicsoon
Obserwowany

Auto: sejchento

22 Mar 2014, 10:28

Na temat Nissana się nie wypowiadam.
Jeśli szukasz niezawodności to szukaj japończyków.
Mitsubishi ma bardzo słabą reklamę, dlatego prawie nikt tej marki nie poleca ale samochody są naprawdę dobre a ceny i części i zakupu są zbliżone do konkurencji.
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2007

22 Mar 2014, 22:52

wole jezdzic juz P12 i ja co jakis czas naprawiac leczyc z błedów elektroniki niz autem ,które wyglada jak nissan p11 za tą samą cene .Sorki ,ale auto musi cieszyc.Druga sprawa 13 tys zł za auto z 2003 roku to malo ? popatrz sobie po ile stoja citroeny c4 albo focusy II. Moim zdaniem lepiej kupic auto za tyle i włozyć w nie cos grosza niz kupic niby dobrze odpicowane za 17 tys zł a i tak w nim coś znajdziesz do roboty,ale kazdy ma swoje zdanie.Nie sądze by nissany p12 mialy tyle wad co wymieniles,wysrtrzegać sie tylko silników 1.9 dci .Głownie brać benzyne
aa1822
Początkujący

Prawo jazdy: 06 02 2009
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: A4 b5
Silnik: 1.9 TDI
Rok produkcji: 1999

22 Mar 2014, 22:55

To co piszesz jest nielogiczne bo jak kupisz Foke II za 13k to wsadzisz drugie 13.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP