Jakie auto do 15 tyś. zł

17 Mar 2011, 20:52

Witam. Szukam dobrego auta do 15 tyś. zł. Rocznik od 1998, dobrze gdyby było oszczędne, ale trochę mocy też by się przydało :smile: . Diesel lub benzyna ewentualnie benzyna + gaz. Jeśli chodzi o typ to może być to sedan, hatchback, kombi lub coupe. Wpadł mi w oko Opel Vectra B kombi, Fiat Stilo(3 drzwiowy), Opel Astra II Bertone lub Hatchback, ale jestem otwarty na inne propozycje. Bardzo proszę o pomoc :grin: Pozdrawiam :razz:
Ev007
Nowicjusz

Miejscowość: Piła

17 Mar 2011, 21:23

Co powiesz o 406 2.0HDi 110km można już coś ciekawego znaleźć. Albo 156 1.9 JTD, można też poszukać Passata B5 1.9 TDI (osobiście polecam AFN) a silniki na PD hmm dla siebie bym ich nie kupił ponieważ najsłabszym ogniwem w tych silnikach jest pasek (trzeba bardzo trzymać się terminów wymiany) który jest mniej "żywotny" niż na vp. Poza tym nic nie przekreśla silników na PD w moich oczach. Same pompo wtryskiwacze są bardzo trwałe i rzadko ulegają awarii (oczywiście jak ktoś potrafi o nie dbać). Podstawą jest dobry olej następnie w kolejności spełniające normy paliwo. Czyli nie jakiś koktajl ze wszystkiego co się pali w garażu do ursusa. Vectra z 2.0 101 km jest jak dla mnie za słaba do tej masy. Ciągle w nich padają czujniki jak nie położenia wału to temp. cieczy itd.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

17 Mar 2011, 23:51

A co powiesz na Forda Mondeo 3? Albo jak ci taki duży samochód nie potrzebny to pomyśl o Focusie.
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...