Jakie auto do 20 tys? KOMBI

17 Sty 2011, 17:39

Witam. Mam zamiar kupic auto. Cena do 20 tys. Poszukuje kombi ale jakas ciekawa propozycja sedana tez nie pogardze. Ostatnio ogladalem i wykonalem jazdy próbne dwóch modeli...
1) Passat B5 kombi, rocznik 99, 1,9 TDI 116 KM, sprowadzony z Niemiec (ASR, klimatronik, elektryczne lusterka, przyciemniane tylne szyby, przebieg około 230 tys, kolor czarny, bez alufelg). Za tego Passata sprzedawaca oczekuje 17 tys zl.
2) [b]Fiat Stilo kombi 1,9,JTD 115 KM rocznik 2004, przebieg 172 tys, sprowadzony z Holandii[/b] Konkretnie jest to ten model... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sprzedawca oczekuje za niego równo 20 tys zł

Po jazdach próbnych i obejrzeniu... Stilo ku mojemu zaskoczeniu wywarł dobre wrażenie...
Wydaje się dynamiczniejszy niż Passat, ogólne zużycie materiałów wnętrza również mniejsze niż w Passacie (jak by nie było 5 lat różnicy), dodatkowo jest na alufelgach i ma stalówki na zime, lepsze wyposazenie (jedynie nie ma ASR jak w Passacie). Passat nieco przetysronniejszy na szerokość, Stilo z kolei ma bardzo duzo miejsca nad głową. W stilo nei podobalo mi sie to że ma bardzo slabe wyciszenie wnetrza, w Passacie niemal nic nie slychac a w Stilo jednak dosc wyraznie slychac prace silnika...

Co sadzicie o tych dwóch autach i jakie macie własne propozycje?[/b]

DODAM JESZCE ZE INTERESUJE MNIE DIESEL
Ostatnio edytowany przez rony87 18 Sty 2011, 16:52, edytowano w sumie 2 razy
rony87
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

17 Sty 2011, 17:51

Z tych dwóch konkretnych egzemplarzy wybrałbym Stilo. Silniki JTD są uznawane za jedne z lepszych. Poza tym 12letni passat w dieslu, kombi i z Niemiec można wywnioskować ze 230tyś to on miał ale z 5 lat temu. Jeżeli chcesz coś z grupy VW to może Seat Toledo II.
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

17 Sty 2011, 17:57

W tygodniu mam jeszcze jechac zobaczc tego Passata... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cena jak na FL wydaje sie dosc kuszaca... nie za tanio ?
rony87
Nowicjusz

17 Sty 2011, 18:10

Zadzwoń zapytaj o VIN, niech Ci go właściciel poda jeśli nie ma nic do ukrycia, następnie przejedź się do ASO i dowiesz się co oni wiedzą na temat tego auta (jeśli książka serwisowa jest oryginalna).
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Sty 2011, 18:11

Ogólnie nie wygląda na zaniedbanego. Po fotkach zauważyłem że z prawej strony reflektor jest tak jakby zaparowany a z lewej nie. Poza tym maska wygląda na źle spasowana ze zderzakiem, na 1 i 2 fotce widać że odstępy nie są równe. W sumie te rzeczy nie muszą świadczyć o tym że samochód jest po wypadku, po prostu jadąc na oględziny zwróć dokładna uwagę na w/w rzeczy(oczywiście innym też się przyjrzyj). Ten pan na aukcji napisał że można przyjechać z miernikiem lakieru, jeżeli masz to weź. Przebieg moim zdaniem jest skręcony, ale o ile to nikt ci nie powie. Dobrze by było też pojechać z nim na stacje diagnostyczną zobaczyć w jakiej jest kondycji. Jeszcze dodam że jest to handlarz, niektórzy lubią kombinować, tak więc uważaj :neutral: .

P.S Daleko masz do tego VW?
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Sty 2011, 18:15

Dragus napisał(a):
P.S Daleko masz do tego VW?

około 200 KM, ale mam znajomego z tego miasta i poprosiłem go żeby pojechał zobaczył jego stan ogólny co bym nie musiał na darmo jechac...
rony87
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kopiowanie samochodów
    Policyjne źródła donoszą,że w ostatnim czasie bardzo wzrosła ilość kradzionych samochodów.A właściwie nie kradzionych,ale kopiowanych.Polega to na tym,że kradzione sa dokumenty samochodu i na ich podstawie jest ...

17 Sty 2011, 18:18

Stilo z Holandii ,spytaj się czy ma ważny APK ,przód źle spasowany i drzwi kierowcy też ,
pasek ładny ,do sprawdzenia
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

17 Sty 2011, 18:18

To dobrze bo jakbyś musiał jechać pół Polski a samochód okazałby się trupem to kur*icy można dostać
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Sty 2011, 18:30

czeslaw555 napisał(a):Stilo z Holandii, przód źle spasowany i drzwi kierowcy też

Myślę, że przesadzasz... nie wiem jak mogłeś po tych zdjeciach zobaczyć, że drzwi kierowcy są zle spasowane...

Akurat co do fiata to mam mozliwosc porzadnego przetyrzepania fiatów przed zakupem u znajomego w serwisie fiata wiec nawet jesli cos to mysle ze wykryja ze cos nie tak... :)

[ Dodano: 17 Styczeń 2011, 17:35 ]
czeslaw555 napisał(a):spytaj się czy ma ważny APK

Co to jest APK ?
rony87
Nowicjusz

17 Sty 2011, 18:41

rony87 napisał(a):
czeslaw555 napisał(a):Stilo z Holandii, przód źle spasowany i drzwi kierowcy też

Myślę, że przesadzasz... nie wiem jak mogłeś po tych zdjeciach zobaczyć, że drzwi kierowcy są zle spasowane...

Akurat co do fiata to mam mozliwosc porzadnego przetyrzepania fiatów przed zakupem u znajomego w serwisie fiata wiec nawet jesli cos to mysle ze wykryja ze cos nie tak... :)

[ Dodano: 17 Styczeń 2011, 17:35 ]
czeslaw555 napisał(a):spytaj się czy ma ważny APK

Co to jest APK ?

to popatrz dobrze na drzwi kierowcy to też zobaczysz ,APK to NL badanie techniczne ,nie chcesz nie wierz ,tutaj na forum nie ma nic na siłe ,zrobisz jak uważasz ,dodam jeszcze że jak chcesz kupić auto z NL to trzeba jechac tam samemu ,,widziałem i wiem jak szykuje sie ładne autka i z niskim przebiegiem gdzie w NL auto służy do jeżdżenia i robi zawsze dużo km nawet ta młodo rocznikowe.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

17 Sty 2011, 18:55

Macie jakies inne pomysly ?
rony87
Nowicjusz

17 Sty 2011, 19:01

BMW e39
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Sty 2011, 19:18

Citroen C5, Audi A6 quattro, Hyundai Sonata.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

17 Sty 2011, 19:41

Tak wogole to 20 tys za te Stilo to dobra cena ?
Tak przegladam i widze ze mozna wyrwac taniej...
rony87
Nowicjusz

17 Sty 2011, 20:51

[link do portel.pl wygasł]

proponuję te autko przebieg moze być oryginalny gdyż zakupiony w polskim salonie i użytkowany przez 1 właściciela w elblągu :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz