Jakie auto do 20000

22 Mar 2011, 11:10

Witam jakie auto byście mogli mi polecić do 20000zł przede wszystkim musi być automat, słyszałem że automaty w diesel'u są najlepsze, więc chyba deiesel. Nie wielki jak combi ani nie mały jak smart ;p.
Do tej port oglądałem audi a3, golf iv lub mercedes a170 lecz nie podjąłem jeszcze żadnej decyzji . Z góry dodam , że jestem szczęśliwym posiadaczem od 3 tyg prawa jazdy :) więc szukam autka by wytrzymało przez kilka lat moje niedoświadczenie .
Arcian
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

22 Mar 2011, 11:34

Arcian napisał(a):Witam jakie auto byście mogli mi polecić do 20000zł przede wszystkim musi być automat, słyszałem że automaty w diesel'u są najlepsze, więc chyba deiesel. Nie wielki jak combi ani nie mały jak smart ;p.
Do tej port oglądałem audi a3, golf iv lub mercedes a170 lecz nie podjąłem jeszcze żadnej decyzji . Z góry dodam , że jestem szczęśliwym posiadaczem od 3 tyg prawa jazdy :) więc szukam autka by wytrzymało przez kilka lat moje niedoświadczenie .

Ja z mojej strony polecił bym Ci kupić na początek golfa II pojeździć przez rok i potem dopiero się przesiąść do lepszego samochodu, ale jeśli koniecznie chcesz już to ja bym polecił Audi A3
Pozdrawiam
Patryk20
Nowicjusz

Miejscowość: Żyrardów

23 Mar 2011, 09:42

Audi a3 to bardzo dobry wybór,ale moim zdaniem automaty wcale nie są najlepsze. Fakt że wygodne,ale osobiście wolę manualną skrzynię biegów. Ile km rocznie robisz?
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

26 Mar 2011, 16:47

km rocznie to jeszcze nie robie :D
dopiero po odebraniu prawka jestem a automat wybieram niestety ze względów zdrowotnych (lewa noga po operacji już nie jest tak sprawna jak przed :P )
Arcian
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...