Samochód do 20000 porady

16 Lut 2011, 19:40

Witam.
Dużo czytałem na temat jaki samochód kupić ale dalej nie jestem pewny. Po długich godzinach spędzonych w internecie wyłoniłem kilka samochodów. Honda civic VI i VIIgen; Audi A3, A4; fiat punto ( grande punto )...
Na auto mam maksymalnie 20 000pln. Głównie zależy mi na ekonomiczności i jak najmniejszej awaryjności. Najbardziej jestem przy hondzie ale VI gen bo w VII gen padają notorycznie skrzynie biegów...
Fiata wymieniłem z powodu bardzo niskiego spalania... Nie jestem pewien czy benzynka czy diesel. jazda to 60% trasa 40% miasto.
Samochód powinien mieć 5drzwi.
Jestem otwarty też na inne propozycje :)

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
rav93
Nowicjusz

Miejscowość: z nienadzka

16 Lut 2011, 19:44

a 3 1.9 tdi,powinienes być zadowolony :lol:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

16 Lut 2011, 19:49

masz to autko że polecasz? jak tak to przybliż mi je trochę :) spalanie, awaryjność. Czym wygrywa z Hondą? :wink:
rav93
Nowicjusz

16 Lut 2011, 20:19

Wygrywa wyższą awaryjnością, tym że będzie starszy i diesel będzie miał dużo dużo większy przebieg niż Honda w benzynie.
Ja na twoimmiejscu kupił bym właśnie Hondę, bo auto najmniej awaryjne, ma całkiem dobry silnik i dobrze się prowadzi. Będzie też najnowsza, poza Fiatem.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Mar 2011, 17:31

i najlepiej z silnikiem VTEC ;)
ale coraz bardziej jestem przy Grande Punto. młodsze o te 7 lat też troche robi. ma ktoś to auto? chciałbym dowiedzieć się coś o instalacji gazowej w tym aucie i o osiągach ;)
pozdrawiam ;)
rav93
Nowicjusz

26 Mar 2011, 15:48

Kolego na punto uważaj. 3/4 to po L więc poobijane, sprzegla, pospalane i wszystko inne co kursantowi moze przyjsc do głowy jeszcze zrojbrować. Osobiscie polecam honda civic VII - 3d. Bedziesz zadowolony
Arzago
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań