REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dadu25 napisał(a):poniewaz f30 nawet z najmocniejszym silnikiem 335i nie daje tyle mozliwosci co np audi tt rs
dadu25 napisał(a):AMG najlepiej taki ktory nie ma silnika typu v
dadu25 napisał(a):Wiem ze kiedys w mesiach byly montowane kompressory i cos kojarze że niektóre AMG miały takie rozwiązanie.Fajna sprawa.
dadu25 napisał(a):Sadzę , że lepsza od turbo oczywiscie pojedynczej nie twin.Nie ma tej turbo dziury, a jak wiadomo nie które turbiny maja taką dolegliwość.
dadu25 napisał(a):Najbardziej to jak juz pisałem wkręciło mi sie to audi.Miałem okazję się przejechac takim cudem ze skrzynia s-tronic.Bardzo fajnie mi sie jezdziło auto trzymalo sie drogi jakby bylo przyklejone.Dodatkowo zmiana biegów w łopatkach, która zmiejsza biegi z miedzygazem.Oraz system lunch-control, który naprawde fajnie odpycha ze startu ten samochód.Naprawde jesetm pod dużym wrażeniem tego samochodu.Wlasśnie dlatego sie tak na nie napaliłem.Oczywiscie pojezdziłem tym samochodem może 30 minut i nie mogłem się nacieszyć pelnią możliwości tego samochodu, wiadomo nie bede katowal samochód koledze, ale naprawde te 30 minut było pelne wraże i euforii.Widziałem też ale na youtube to audi z manualem i widać gołym okiem że manualna skrzynia jest dużo wolniejsza nawet przy umiejętnej zmianieDlatego własnie szukam auta z jakimś fajnym dwu sprzęgłowym automatem gdzię biegi zmieniają sie błyskawicznie oraż brak utraty momętu obrotowego przy zmianię przełożenia
dadu25 napisał(a): myśle że ta tt rs bedzie najlepsza skoro nikt nie dal innych ciekawych pomyslow