Jakie auto do 23 tys.?

22 Sty 2010, 08:40

interesuje mnie zakup auta rocznik 2001-2003, silnik diesel 90-110KM. Który z wymienionych modeli byłby godny polecenia? VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis, Peugeot 406, Citroen C5, Nissan Primera, Skoda Octavia. pozdrawiam
DarX_86
Nowicjusz

Miejscowość: Skierniewice

22 Sty 2010, 11:50

Witam.Jezdziłem prawie wszystkimi tymi samochodami(z wyjatkiem japonców).Imusze przyznac ze zaden znich nie jest znacząco lepszym samochodem od tego który posiadasz.Moje pytanie po co zmieniac?Seatem przejechałem 120tys km.pozdrawiam
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

22 Sty 2010, 12:10

Seata nie mam zamiaru zmieniać bo mi z nim dobrze. Chodzi o drugie auto Opla vectre B, które właściwie jest ojca ale ma zamiar je zmienić.
DarX_86
Nowicjusz

Miejscowość: Skierniewice

22 Sty 2010, 19:54

Szukaj Toyote albo Peugeota.
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

22 Sty 2010, 23:07

kazdy zadbany... szczegolnie te niedoceniane(c5, laguna itp) bo za najmniejsze pieniadze mozna dostac najmlodze i niezajezdzone auto
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

22 Sty 2010, 23:12

Ovtavia z takim silnikiem jak Ty masz w Seacie i tata będzie zadowolony. Avensis z silnikiem D4D też bardzo dobra opcja. Mondeo może nie jest tak wytrzymałe jak pozostała dwójka, ale jest znacznie bardziej przestronne niż np. Octavia. W octavii masz z tyłu troche mało miejsca. Jeżeli nieduże osoby, np. dzieci to ok, ale jak dorośli to na prawdę ciasnawo. No i Mondeo ma super zawieszenie wygodne. Tylko jeżeli brałbyś z silnikiem TDCI to musisz bardzo uważać na paliwo. Złej jakości bardzo szybko niszczy wtryski. Ten silnik jest bardzo delikatny.

[ Dodano: Pią Sty 22, 2010 23:14 ]
JerzyB333, nie uważasz, że jak coś jest znacznie tańsze i ma do tego super wyposarzenie i jest znacznie młodsze to coś jest nie tak? Nie bez powodu Laguna ma taką a nie inną cene...
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silniki LS - General Motors
    Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...
    Mitsubishi Fuso, czyli drzewo wschodzącego słońca
    Na zaproszenie Mercedes-Benz Polska gościliśmy w Japonii. Głównym celem wyjazdu tam, oprócz odwiedzenia wystawy samochodów Tokyo Motor Show, była prezentacja firmy Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation ...

22 Sty 2010, 23:19

no niby tak ale ja mialem wiele razy auta uznawane przez innych za awaryjne i klopotliwe i nie zaluje ich zakupu(picasso, laguna, lancia thema)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

23 Sty 2010, 01:15

wiesz co ja ci nie doradze ale raczej ci cos odradze. Nie kupuj primery p12, mialem auto i ogolnie rzecz ujmujac tandeta. Na poczatku bylem zachwycony ale teraz z perspektywy czasu musze uznac to auto za niewypal. pzdr
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww