Jakie Auto do 24 tys? dla wysokiego

05 Kwi 2016, 20:06

Witam wszystkich szukam fajnego auta do kwoty 24 tysięcy

Szukam wygodnego, solidnego i bezpiecznego samochodu z silnikiem benzynowym który będzie dobrze znosił instalacje gazową, Mam 193 cm wzrostu.
Szukam Auta w którym się zmieszczę. a osoba za mną również będzie mogła zająć miejsce . W tej chwili mam samochód w którym nikt za mną nie usiądzie. Rocznie robię około 15 tys. km ,raz w tygodniu trasa 250 km.
Chciałbym aby auto miało najlepiej 6 biegową skrzynię manualną oraz podłokietnik, raczej hatchback lub sedan z ładnym wnętrzem. Auta które mi się podobają to:
- Audi A3 Sportback 8p
- Volvo S 40 II
- Seat Leon II
- Mazda 6 I
Nie wiem czy w tej cenie można znaleźć dobry egzemplarz który zniesie jeszcze instalację LPG :) oraz czy znajdę wygodną pozycję za kierownicą.
Czekam na propozycje innych aut lub podanie silników z aut powyżej które dobrze znoszą instalacje gazową.
Pozdrawiam Pioter 90 :D
pioter90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 09 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.4 60 KM.
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Kwi 2016, 20:30

A3, Leon i S40 ro segment C i napewno nikt wygodnie nie będzie za Tobą siedzieć. Po za tym Audi i Seat nie mają poza mulącym 1.6, polecanych silników.
Mazda będzie najwygodniejsza z podanych lecz uwaga na rdze.
Jak chcesz dużo przestrzeni dla Siebie i osób z tyłu, popatrz na Signuma z 1.8 lub 2.0t, z tym że to auto bardziej na 4 osoby.
ligus86
Początkujący

Prawo jazdy: 14 02 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4 T-Jet 150 KM

06 Kwi 2016, 20:31

S40 ma mało miejsca z tyłu, ja mam 176cm i wiele z tyłu nie zostaje na nogi, poszukaj lepiej S60/80
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

07 Kwi 2016, 11:53

W tej chwili mam 60 koni w 1.4 w cordobie i ta moc jest uważam wystarczająca na taki samochód nawet po zagazowaniu ładnie przyśpiesza, czasem też da się pojechać szybciej, i przy wyprzedzaniu nie mam problemów.
Także czy 1.6 102 km byłoby mulące ?. Mam sąsiada który ma Audi A4 B5 i ma właśnie taki silnik i zdarzyło mi się jechać jako pasażer i uważam że całkiem dobrze ten silnik radził sobie z tym autem. A 3 Sportback jest mniejsza choć nie wiem czy lżejsza. Jeśli trafiłbym w skrzynię 6 biegów wtedy dynamika też się troszkę poprawia.
Mazdy I są ładne i mi się podobają tylko obawiam się tej rdzy , ponoć po lifcie zostało coś poprawione jeśli chodzi o zabezpieczenie, ale jak widzę , większość ma bąbelki na tylnych nadkolach, nie wiem jak z resztą podwozia. Nie chcę trafić na minę i później mieć kłopot z odsprzedażą auta.
Signum fajny samochód i ten 2.0 T kusi osiągami , silnik na łańcuchu , ładna moc i nadaję się do gazu tylko obawiam się drogiego serwisu , tam jest dwumas , turbo, podwójny wydech,i jeśli przyszedłby czas na wymianę któregoś z elementów też swoje kosztuje. Jak zauważyłem mały jest popyt na te Auta , pewnie przez to że nie ma 5 miejsc :) ale jeśli chodzi o ilość miejsca to naprawdę sam wygodnie siedzę jako kierowca i za mną też usiądzie wysoka osoba bez problemu. akurat miałem przyjemność to sprawdzić. Bardzo podobne auto do vectry C gdzie też wygodnie mogłem jechać. ale trudno później Opla sprzedać w rozsądnej cenie .
Jeśli chodzi o volvo większe niż s40 to już kawał auta prawie limuzyna i też pewnie serwis nie jest najtańszy jeśli chodzi o części.
Najbardziej trafia do mnie to Audi bo mimo wszystko nigdy nie będzie problemu z odsprzedażą i faktyczną wartość się dostanie . tylko strasznie mało tego jest na rynku. żebym mógł sprawdzić czy wygodnie będę siedział.
pioter90
Nowicjusz

07 Kwi 2016, 14:53

Volvo zależy gdzie serwisujesz, jeśli w ASO to musisz mieć gruby portfel a jeśli w niezależnym serwisie Volvo to ceny na pewno nie będą większe niż Audi czy BMW.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

07 Kwi 2016, 18:38

Jeśli zależy Ci na przestrzeni i komforcie odpuść sobie ciasne A3, które kosztuje dużo przy zakupie i za taką cenę z tym silnikiem nie chce jechać. Sam mam 186 cm i w A4 jest tak na styk..a co dopiero większy chłop w A3.
Jeśli nie zależy Ci na komforcie i dynamicznym ale trwałym silniku, nie widze przeszkód w zakupie.
ligus86
Początkujący

Prawo jazdy: 14 02 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4 T-Jet 150 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...
    Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

10 Kwi 2016, 19:31

Podepnę się do tego tematu, bo mam podobny problem.

Potrzebuję auta wyższego, ale bardziej chodzi mi o wygodę wsiadania. Z powodu problemów z kręgosłupem będę zmuszony sprzedać mazdę 6, bo choć wygodne, to wsiada mi się dość trudno już. Ciężko coś znaleźć, bo minivany oprócz odpowiedniego wsiadania oferują na ogół duże gabaryty całego auta, a dzieci na ten moment nie planuję.

Rocznie robię 10-12 tys km, przeważnie miasto. Kwota to plus minus 20-25 tys. Jakieś propozycje?
torque8
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

05 Maj 2016, 15:30

A co sądzicie o Honda Accord VII silnik 2.0 155 koni ?. Da się w tej cenie znaleźć zadbany egzemplarz ,i czy dobrze to znosi instalację gazową.
pioter90
Nowicjusz

05 Maj 2016, 18:17

Ode mnie hyundai sonata, naprawdę fajne i przestronne auto