W tej chwili mam 60 koni w 1.4 w cordobie i ta moc jest uważam wystarczająca na taki samochód nawet po zagazowaniu ładnie przyśpiesza, czasem też da się pojechać szybciej, i przy wyprzedzaniu nie mam problemów.
Także czy 1.6 102 km byłoby mulące ?. Mam sąsiada który ma Audi A4 B5 i ma właśnie taki silnik i zdarzyło mi się jechać jako pasażer i uważam że całkiem dobrze ten silnik radził sobie z tym autem. A 3 Sportback jest mniejsza choć nie wiem czy lżejsza. Jeśli trafiłbym w skrzynię 6 biegów wtedy dynamika też się troszkę poprawia.
Mazdy I są ładne i mi się podobają tylko obawiam się tej rdzy , ponoć po lifcie zostało coś poprawione jeśli chodzi o zabezpieczenie, ale jak widzę , większość ma bąbelki na tylnych nadkolach, nie wiem jak z resztą podwozia. Nie chcę trafić na minę i później mieć kłopot z odsprzedażą auta.
Signum fajny samochód i ten 2.0 T kusi osiągami , silnik na łańcuchu , ładna moc i nadaję się do gazu tylko obawiam się drogiego serwisu , tam jest dwumas , turbo, podwójny wydech,i jeśli przyszedłby czas na wymianę któregoś z elementów też swoje kosztuje. Jak zauważyłem mały jest popyt na te Auta , pewnie przez to że nie ma 5 miejsc
![Uśmiechnięty :)]()
ale jeśli chodzi o ilość miejsca to naprawdę sam wygodnie siedzę jako kierowca i za mną też usiądzie wysoka osoba bez problemu. akurat miałem przyjemność to sprawdzić. Bardzo podobne auto do vectry C gdzie też wygodnie mogłem jechać. ale trudno później Opla sprzedać w rozsądnej cenie .
Jeśli chodzi o volvo większe niż s40 to już kawał auta prawie limuzyna i też pewnie serwis nie jest najtańszy jeśli chodzi o części.
Najbardziej trafia do mnie to Audi bo mimo wszystko nigdy nie będzie problemu z odsprzedażą i faktyczną wartość się dostanie . tylko strasznie mało tego jest na rynku. żebym mógł sprawdzić czy wygodnie będę siedział.