Jakie auto do 3.500 zł?

06 Kwi 2014, 10:44

a nie lepiej szukać Felicji z 1,6?
Też miałem styczność z 1,3 i jak jechaliśmy we 4ch w trasę to dało radę, chodź bez rewelacji.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Kwi 2014, 10:54

120 km/h to i cc700 pojedzie :mrgreen: A tak na serio to jak już lepiej poszukać 1.6, też trwała jednostka, pochodzi z VW i tam chociaż wspomaganie było..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Kwi 2014, 11:00

Skoda Felicia to raczej autko nie dla mnie, nie podoba mi się i kojarzy mi się z okropnie wyglądająca skodą favorit. Jeżeli skoda to jedynie octavia, a na nią to mnie nie stać..

Panowie! Co myślicie o tym modelu? Wydaje się bardzo fajny, choć może mi się tylko wydawać, z zawodu jestem informatykiem a nie mechanikiem, więc moja wiedza jest znikoma, choć staram się na bieżąco łapać choć minimalnie temat samochodów :)

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ewentualnie coś z Hondy, wiem, że łapie je rdza dosyć mocno, silnik 1.3 jest na gaźniku, ale wydaje się całkiem fajnym egzemplarzem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

zastanawia mnie również ta: [link do oferty na Allegro wygasł] -> licznik cofany na pewno, bo w to nie uwierzę, że z takim przebiegiem jeszcze stoi na allegro.

Wiem, że troszkę przesadzam z wymaganiami, ale na prawdę nie da się do 3.500 znaleźć coś co będzie miało przyśpieszenie większe od taczki (skoda felicia odpada) i chociaż troszkę ładnie wyglądało i szło w parze z niską awaryjnością?

#edit.

[link do oferty na Allegro wygasł]

słowo 'okazja' od razu odrzuca, bo może to być okazja ale dla sprzedającego, jednak wczytując się w opis, auto wypada całkiem nieźle. I jest za 3200..
sweetnoise
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Kwi 2014, 11:22

1.Auto z Płocka a tam większość sprzedających to nieuczciwi handlarze.
2.Zobacz na liczbe wyświetleń strony i odpowiedz sobie czy warto.
3.Od młodego gniewnego więc olej chlapie napewno.
4.Colt wygląda najlepiej z całej reszty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Kwi 2014, 11:33

Okej, będę rozglądał się raczej za Coltem, będę cierpliwy może wpadnie jakaś perła, bo autko bardzo mi się spodobało. :)

pytanie tylko czy COLT jest awaryjny, czy raczej nie? nie chciałbym potem płakać, że była wtopa i części strasznie drogie.

###
Macie może jeszcze jakieś informacje jakie miasta słyną z nieuczciwych handlarzy? Bo jeżeli znajdę ten idealny model, to nie będę się ograniczał do województwa wielkopolskiego i łódzkiego, ale pojadę po niego dalej :)
sweetnoise
Nowicjusz

06 Kwi 2014, 11:39

Płock, Gniezno, Wołomin, Pruszków, Września, Pleszew, Gubin...
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota C-HR R-Tuned - 600-konny crossover
    Toyota zaprezentowała na targach SEMA 2017 wyścigowego crossovera Toyota C-HR R-Tuned oraz całą kolekcję modyfikowanych Camry, w tym samochody NASCAR. Toyota C-HR o mocy 600 KM jest najszybszym crossoverem na świecie. Na ...

06 Kwi 2014, 12:19

Dziękuję! :)
A co sądzicie o COLCIE na pierwszy samochód? lepsza propozycja od np. Opla Astry, czy nie?
sweetnoise
Nowicjusz

06 Kwi 2014, 12:35

sweetnoise napisał(a):A co sądzicie o COLCIE na pierwszy samochód? lepsza propozycja od np. Opla Astry, czy nie?

Colt jest mało awaryjny jest dosyć szybki i mało pali trudno go porównać do astry bo sa to różne auta... Astra jest większa, spali więcej i w porówniu do colta nie jedzie...ale części do niej kupisz nawet w kiosku ruchu (albo jego pobliżu) :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

06 Kwi 2014, 12:40

Astra nie jedzie :?: A np. GSI :?:
Koniu
Forumowicz VIP

06 Kwi 2014, 12:52

kon146 napisał(a):Astra nie jedzie :?: A np. GSI :?:

No to kup gsi za 3,5k :ok:
szybki
Moderator - Tuning

06 Kwi 2014, 12:54

No będzie ciężko, ale innie całkiem okej jadą i są mało awaryjne
Koniu
Forumowicz VIP

06 Kwi 2014, 12:59

Chyba zostanę przy japończyku, rozejrzę się za Coltem, bo na prawdę przypadł mi do gustu, poczytam, czy ceny części nie są za wysokie i jak z awaryjnością :) jak się nie uda znaleźć to popatrzę na astrę ale sercem jestem przy japońcach :)
sweetnoise
Nowicjusz

06 Kwi 2014, 13:07

kon146 napisał(a):ale innie całkiem okej jadą i są mało awaryjne

Ja dziele na pojemnosci czyli colt 1,3 vs astra 1,4 8/16V albo colt 1,6 vs astra 1,6 8/16V wiadomo jak kupisz astrę 1,8 to będzie się odpychać.

Uważam że colt ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości i parametrów.
szybki
Moderator - Tuning

06 Kwi 2014, 13:25

http://sieradzak.pl/towar,towid,261618

znalazłem taki samochód w okolicy 25 km od mojego miejsca zamieszkanai, przebieg PODOBNO 130.000 udokumentowany ! co myślicie o tym samochodzie? oczywiście rejestracja dochodzi... ale może uda mi się wynegocjować mniejszą cenę, we wtorek jadę oglądać, ale chciałbym zasięgnąć waszej opinii czy warto sprawdzić taki samochodzik..
sweetnoise
Nowicjusz

06 Kwi 2014, 13:26

Astra 1.4 16v- jakoś jedzie, 1.6 8v też fajnie od dołu, 1.6 16v łyka olej ale też w miarę dobrze jedzie. 1.4 8v no... Dobra wygrałeś :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP