Jakie auto do 3.500 zł?

07 Kwi 2014, 22:20

Jako, że temat taki powstał, chciałem was zapytać o co chodzi z tą Meganką, bo kurde, na fotkach prezentuje się spoko, więc gdzie jest haczyk? :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cesc93
Początkujący

Prawo jazdy: 18 12 2012
Auto: -
Paliwo: Hybryda
Rok produkcji: 2020

07 Kwi 2014, 22:26

Blachy z Pruszkowa. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Kwi 2014, 22:33

To chyba raczej nie jest duży problem, aczkolwiek ja pochodzę z powiatu wołomińskiego. :D No, ale to już nie te czasy. :D
Cesc93
Początkujący

Prawo jazdy: 18 12 2012
Auto: -
Paliwo: Hybryda
Rok produkcji: 2020

08 Kwi 2014, 06:06

Jedz obejrzyj to bedziesz wiedział gdzie jest haczyk :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Kwi 2014, 14:33

szukałem trochę czasu i trafiła się ładna honda na allegro:
[link do oferty na Allegro wygasł]

co jest z nią nie tak?
sweetnoise
Nowicjusz

Auto: Nie mam

08 Kwi 2014, 14:50

To że ma krzywo spasowaną maskę i klapę tylną i do tego wychodzi rdza..
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...

08 Kwi 2014, 20:36

Według mnie tylna klapa jest ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2014, 20:46

moje ostatnie pytanie bo nie chcę wam zawracać głowy, pewnie już niechętnie zaglądacie do tego tematu :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co sądzicie o tej?
sweetnoise
Nowicjusz

08 Kwi 2014, 21:10

Ile razy mam pisać żebyś odpuścił VI w tym budżecie? Ta z linku od handlarza za 4koła to ile za nią dał 2500-2900zł?
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2014, 21:13

Zaglądamy chętnie ale jak pytasz to słuchaj się nas.. No chyba że nam nie wierzysz to kupuj trupa :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

08 Kwi 2014, 21:26

Wierzę, ale ciekawi mnie co z tym autem jest nie tak, bo cena jest całkiem dobra.. Konsultowałem się również na forum fanclubu hondy civic i twierdzą, że za 4.200 to powinienem szukać jeżeli już VI to jedynie 5d, bo 3d w takiej cenie ciężko będzie trafić w dobrym stanie, bo własnie takimi jeżdżą 'młodzi gniewni' :P . W Japończykach zakochałem się przez Tatę, który miał Hondę Civic, tylko, że VII generacji. Na tą chwilę mam mętlik w głowie, bo dawać 4.200 za Hondę Civic V generacji niezbyt mi się widzi, a z drugiej strony pojawia się ciut tańszy Colt CJ0 z ciekawym wyposażeniem w takiej kwocie. Nie jestem pewny czy te auta da się zestawić w jakimś porównaniu co do awaryjności czy ceny części, ale myślę że Mitsu tutaj wygra. Jednak najgorsze jest to, że w Mitsubishi Coltcie lubią gnić tylne podłużnice, więc przy zakupie trzeba na to zwrócić ogromną uwagę, mało kto podejmie się naprawy którą wykona profesjonalnie a nie nałoży na rdzę jakąś zaprawkę czy środek konserwujący i tyle.

Jeżeli któryś z Panów powyżej ma trochę czasu, prosiłbym o podesłanie linka do auta które kupilibyście sami dla siebie gdybyście dysponowali budżetem 4.200, jeżeli nie - będę szukał dalej i za jakiś czas zapytam się o opinię :)
sweetnoise
Nowicjusz

08 Kwi 2014, 21:38

Tamta przedostatnia, którą wkleiłeś dość rzetelnie opisana. Ja bym się przejechał na twoim miejscu wyłącznie jeżeli masz chęci i pieniądze aby zrobić maskę. Cena jak za taki stan całkiem normalna, i to jest prawda z różnicami cenowymi pomiędzy 5d angielką a jajkami, głównie nieco dziadkowaty wygląd na to wpływa.. ale honda to honda.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

08 Kwi 2014, 21:39

Niewiem skąd jesteś ale jakiś kilometr ode mnie stoi to [link do Tablica wygasł] znam własciciela,ma auto od nowości.
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2014, 21:58

Barol, Accent bity w przód czy nie? Bo nie ma ramki więc wyciągam wnioski :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

08 Kwi 2014, 22:17

Ty już przewrażliwiony jesteś na pukncie wypadkowości :mrgreen: ja go nigdy nie widziałem powypadkowego.
Barol
Awatar użytkownika