Jakie auto do 3.500 zł?

17 Kwi 2014, 15:42

Samochód nie jest sprowadzany specjalnie dla mnie, jak nie kupię to nie będzie tragedii, będzie stał 10 km od mojego domu, więc to 1000 za sprowadzenie odpada. A Pakiet startowy to?
sweetnoise
Nowicjusz

Auto: Nie mam

17 Kwi 2014, 15:47

Rozrząd, paski, płyny i zależy co tam jeszcze wyjdzie.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

17 Kwi 2014, 18:41

Tak czy siak przy Twoim budżecie nie ma sie co bawić w sprowadzanie auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

26 Kwi 2014, 09:49

co sądzicie o tym autku?
[link do oferty na Olx wygasł]

mam 5 km od tego samochodu, jadę obejrzeć. Gaz założony rok temu.
sweetnoise
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 11:25

Jak masz pod nosem to obejrzeć zawsze można.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

26 Kwi 2014, 15:22

Jeśli autora tematu dalej Ciekawią jakieś informację o Hyundai'u Coupe to mogę się trochę na ten temat wypowiedzieć. Generalnie Kwota 5000 zł starczy na jakieś RD. Tylko to różnie bywa i trzeba mieć szczęście gdyż te samochody są zmęczone "życiem" . Niestety wygląd przyciąga młodych gniewnych, choć sama marka już mniej. Tak czy owak można kupić RD przed liftem za około 4000 zł i kafla włożyć. Jeśli szukałbyś takiego samochodu to obowiązkowo jakiś mechanik lub inny "Znawca" i jakiś kanał czy podnośnik. Trzeba spód DOBRZE obejrzeć.

Co do samego samochodu to stosunek Cena/ jakośc jest według mnie bardzo dobra. Przede wszystkim Samochód daję dużo przyjemności z jazdy, no i czasami człowiek rzuca się w oczy. Na pewno jest to coś innego od populusów w stylu golfa/ lanosa/ etc.
Części nie są Drogie, mega tanie też nie, trochę może poniżej średniej. Kolektory pękają i w 2.0... Niestety. Dużo osób miało przygodę z kolektorem nieważne czy 2.0 czy 1.6 , ale tak jak przedmówca pisał- 2.0 kasa prawie ta sama przy dystrybutorze a większa przyjemnośc i nie martwisz się o wyprzedzanie.
Wypowidam się na temat tego samochodu dlatego gdyż jakiś czas temu zakupiłem Hyundaia Coupe RD II (Wersja po lifcie, okular) .
Jeśli chciałbyś się czegoś dowiedzieć to pisz na priv. szkoda robić spam ;) . Pozdrawiam i powodzonka w zakupie. Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.
Kamillo93
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 21 05 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Hyundai Coupe RD II
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Kwi 2014, 17:36

O tej maździe szkoda gadać. Maska malowana, gaz nie wbity w dowód, po odpaleniu niebieski dym leciał przez cały czas, silnik ulany, sprzedający zarzekał się, że rozrząd wymieniany a nawet śladu nie było żeby jakieś sruby były odkręcane czy coś, smiech na sali. Auto się bujało masakrycznie, nawet nie pytałem o jazdę próbną. Zaproponowałem 2000 bo to już jest i tak duzo za to auto, powiedziano mi że nie ma o czym gadać. Podziękowałem grzecznie. :)

http://imgur.com/a/bESXR
Za 2200 mam golfa III 1.6 75KM od znajomego, przebieg 154 tys udokumentowany, zamieszczam zdjęcia jakby ktoś mógł ocenić, czy warto.. Auto do rejestracji, wymienione klocki hamulcowe, wymienione amortyzatory, oponki nówki DUNLOP, głośniki INFINITY, zmieniarka płyt cd w bagażniku. auto bezwypadkowe, 0 rdzy jak widać na zdjęciach. Po tych wymianach niemcowi wysiadła tarcza sprzęgła bo sprzęgło się ślizga więc to jest do zrobienia. W środku pięknie - nie chce się wierzyć, że to auto z 1995 roku. Zdjęcia robiłem jak złapałem znajomego jak z nim wracał z Niemiec :)

Za 2500 jest Rover, autko od 60 letniego poważnego faceta który kupił auto dla córki ale pojeździła nim trochę i wyjechała do Anglii. Cena myślę że jeszcze może być do negocjacji, autko miało wymieniony rozrząd, pompę wody, na wszystko jest faktura. Myślę, że warto jechać i obejrzeć, silnik 1.4 8v także całkiem, całkiem. :)

Jutro z rana jadę oglądać dokładniej tego golfa i rovera z mechanikiem :)
sweetnoise
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 17:59

no ten golfik mnie zaskoczył ładnym stanem na zdjęciach
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Kwi 2014, 18:06

Autko od znajomego to wstyd by mu było mnie w trąbę zrobić :) autko na prawdę ładne ale ten roverek mnie zastanawia. Golfik chodzi mi po głowie od samego początku jak usłyszałem o nim i dostałem zdjęcia zrobione przez znajomego, na 90% wybór padnie na niego, zależy też jak ten rover się zaprezentuje :P
sweetnoise
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 18:58

A bierz tego Golfa i się nie zastanawiaj- z ciekawości zobacz czy jest napis TOTAL na liczniku, jeśli tak to przebieg na oryginalny bo książkę to można podrobić, nawet w Niemczech. Rover za 2.5k no nie wiem..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Kwi 2014, 19:05

Wybór padnie raczej na golfa.. Trzeba by było próbować zjechać jeszcze cenę, bo wymiana tarczy sprzęgła + opłaty + gaz wyjdzie jakieś 4500 zł.. Ale w takim stanie to raczej golfa nie dostanę z Polski :) jak kupię, pochwale się fotkami z kanału i ogólnymi. :) golfik w rzeczywistości prezentuje się idealnie, także myślę że to będzie najlepsza opcja.
sweetnoise
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 17:18

Wracam z przestrogą,objerzałem ROVERA, golfa też.
Golfa biorę, Rover to śmiech na sali niepotrzebnie zrobione kilometry. Wziąłem ze sobą mechanika, auto do dupy. Gościu chyba robi sobie jakieś jaja. Wołał za niego 3000 2 dni temu, na tą chwile chce 1800, jak z nim rozmawialiśmy i zaproponowaliśmy mu 2000 to podziękował.

zwróćcie sobie uwagę na tego użytkownika, bo będzie co chwile wystawiał kolejne aukcje :P Przestrzegam jeżeli ktoś chce kupić tanie auto.
Uszczelki poklejone na silikon, auto jest w kolorze GRADIENTU :lol: co kawałek inny odcień, tu mat, tam sie błyszczy, tu jeszcze coś innego. Podobno wymieniony rozrząd, uszczelnione wszystko, silnik super pracuje, najlepszy mechanik w zduńskiej woli to robił, a gdy spojrzałem na Opony - każda z innej parafii, z tyłu jedna ma bieżnik w dobrą, druga w złą stronę. Zapytałem, czy ten najlepszy mechanik ze Zduńskiej zakładał te opony, nic się nie odezwał. Samochód typowo zmęczony życiem, mieszek wytarty do granic możliwości, słychać maglownicę najprawdopodobniej do regeneracji, zawieszenie do wymiany, opony również. Na dzień dobry wkład koło 1000 zł, a co dalej?

Podziękowaliśmy bez jazdy próbnej.
sweetnoise
Nowicjusz

27 Kwi 2014, 17:23

Teraz jest za 800 zł :shock:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Kwi 2014, 17:35