Jakie auto do 40 tys.?

30 Lis 2013, 20:10

A może szanowna koleżanko saab 9.3 z silnikiem 1.9 dti . W tym budżecie można znależć fajne autko. Mój saabik sprawuje się rewelacyjnie, jestem z niego bardzo zadowolony, a przebieg mojego autka to 194kkm. Z serwisowaniem też nie ma żadnych problemów, w większości części zamienne są od vectry i od fiata ( silnik).
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

30 Lis 2013, 22:00

[quote="noisy"]Mazda 6 tylko benzyna 2.0. Auto jedzie dobrze, zakładasz LPG i sprawa załatwiona. Diesel 2.0 jest problematyczny i zanim się na niego zdecydujesz poczytaj na forum mazdaspeed.
Mocniejszy 2.2 nie wiem co to jest, ale nie opłacalna sprawa z racji na akcyze krajowych moze byc mało. Ogólnie nie napalaj się i o przebiegach 150tys zapomnij tym bardziej jak to bedzie auto z zachodu w dieslu. Tam sie jezdzi to nie PL.
Mazda 6 jest ładna ma takową moja żonka, ale wersje I bez problemowe auto oczywiscie w benzynce.

150 tys zapomnij? a dlaczego? kolezanka chce auto z 2008r wiec 5-cio latek. Czy wszyscy mysla ze jak na zachodzie ma sie diesla to sie robi 100tys rocznie? Obecnie mieszkam na zachodzie i normalny czlowiek robi tu ok.30 tys rocznie wiec 30x5=150. To ze maja jako takie drogi i wiekszosc autostrad to nie znaczy ze ktos z nudow jezdzi po nich i km nabija. Zgadza sie sa i tacy co i 50tys czy wiecej rocznie robia ale to nie znaczy ze kazdy. Spokojnie znajdziesz autko z przebiegiem ok 150 tys.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004
0

01 Gru 2013, 22:11

Mazdy 6 podobno się sypią, słyszałem to już nie raz, dlatego nie kupuj. Jak już to mazde 3 odpowiednik A3
Ja bym wybrał jednak Audi A3, chyba że auto bardziej rodzinne to a4, najlepiej w diesel.

Co do przebiegu to nawet na niego nie patrz nie sugeruj się nim bo kupisz złom, w dzisiejszych czasach w polsce cofanie licznika jest niemal legalne a książkę serwisowym też można za flaszkę kupić a wyrobienie pieczątki do wpisów do książki to 20 zł. Szukaj od osób prywatnych nie słuchaj za bardzo co sprzedający Ci nawija makaron za uszy tylko weź ze sobą doświadczonego znajomego mechanika i czujnik lakieru.
Mateusz0001
Nowicjusz

Auto: AUDI
Silnik: 2.0 TDI
Typ: Hatchback
0

01 Gru 2013, 22:14

Mazdy wcale się nie sypia. Fakt faktem gnija ale to można zrobić. Audi z dieslem kiepski pomysł chyba ze 1.9
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

02 Gru 2013, 08:21

a dlaczego audi z diesel to kiepski pomysł ? 2.0 tdi bardzo dynamiczny silnik i bardzo oszczędny Byłby w tym przedziale cenowym najlepszym wyborem. W nowym rocznikach głowice nie pękają już, a dwu masa też od razu nie pójdzie, chyba że ktoś jeździć nie potrafi, a całe auto bardzo estetycznie wykonane i super się nim jeździ. W dodatku jak by zdecydować się na A3 to bardzo trwałe zawieszenie i stosunkowo tanie. Skrzynia biegów w trochę młodszych autach z tego przedziału cenowego też poprawiona.

A jeśli chodzi o mazdy to w 6 głowice właśnie też pękały ( ta sama przypadłość co przy audi w tych samych rocznikach) i podobne awarie miały. Audi nawet miej awaryjne z tego co wiem jest.
Mateusz0001
Nowicjusz

0

02 Gru 2013, 08:42

A może Volvo S40 / V50? W tym budżecie znajdziesz ładny egzemplarz z 2008 roku w dislu 2.0 i 136KM i 320 Nm, dobre, wytrzymałe, bezpieczne i praktyczne samochody. Spalanie w mieście w spokojnej jeździe do 7 litrów, na trasie 5,5l, średnio 6-6,5l. Nie ma problemu z częściami i serwisem.
Moja żona jak wsiadła V50 to jej z auta wyciągnąć nie mogłem ;)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nie daj się zaskoczyć zimie i zadbaj o swoje auto
    Szron na szybach, temperatury spadające poniżej zera i pierwsze opady śniegu oznaczają jedno – to ostatni dzwonek, aby przygotować swoje auto do zimy. Okres zimowy jest nie tylko testem dla aut, ale w szczególności ...

02 Gru 2013, 15:44

Mateusz0001 napisał(a):W nowym rocznikach głowice nie pękają już, a dwu masa też od razu nie pójdzie, chyba że ktoś jeździć nie potrafi, a całe auto bardzo estetycznie wykonane i super się nim jeździ. W dodatku jak by zdecydować się na A3 to bardzo trwałe zawieszenie i stosunkowo tanie. Skrzynia biegów w trochę młodszych autach z tego przedziału cenowego też poprawiona.

Hahaha, Głowice dalej pękają a jak lubisz czytać internetowe bzdury że jakość 2,0 TDI się poprawiła to gratuluję. Trzeba się pogodzić że masz auto z najgorszym silnikiem diesla. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

0

02 Gru 2013, 17:37

Mateusz0001 gadasz bzdury jak mało który. Mazda 6 sypie się w dieslu bo im się ten silnik nie udał. Benzynowe są trwałe i moge się z Toba założyć o krzynkę vódki, ze wytrzymają dłużej niz 2.0 TDI który tak zachwalasz.
Elektronika w pierwszych latach produkcji była jak i całe auto Japońska później zaczęli współdziałać z Fordem nic się złego nie dzieje.
Audi A3 to małe auto, ale dobre i proste z 1.9TDI 90KM raczej bez problemowe.
Zawiecha trwała, blacha mega ocynk jak trafisz na zdrowy egz pojeździsz latami.
Minus jest to mały bobek.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
0

02 Gru 2013, 18:28

Powiem Ci szczerze że wolę dwa razy to 2.0tdi i 140 km niż 1.9 z 90 km.
Poza tym za taką samą wersje 1.9 tdi w tym samym stanie musiałbym dać około 8-10 tysięcy więcej. Dlatego nie muszę się z niczym godzić ,że mam najgorszą wersje silnika. Jazda sprawia o wiele więcej przyjemności, można trochę już się pobawić. Nawet jak coś pójdzie to, nie będę wcale płakał, jak stać Cię na takie auto to stać też na części i paliwo do niego...

Odnośnie mazdy 6, przecież mi chodzio o diesel to w czym problem. Doradzałem diesel i mówiłem o diesel. Nie chodziło mi o mazde 6 w benzynie

A propo internetowych bzdur, to widzisz kolego to jest pierwsze forum na jakim się zarejestrowałem i nie czytałem nigdy tych bzdur na forach i w necie.

Kolega nie jeden już miał 2.0 TDI i każdy z nich który systematycznie wszystkie oleje, wszystko robił i dbał o auto tak jak się powinno chwalił sobie bardzo ten silnik i to autko. Jak dbasz o nie to jest wręcz bezawaryjne. Jeden z nich zrobił własnie takim autkiem ponad 250 tys i nie miał żadnych problem czy to z głowicą czy też innych tym podobnych spraw.
Mateusz0001
Nowicjusz

1

02 Gru 2013, 23:20

Mateusz0001 wejdź sobie na strony internetowe niemieckie poszukaj samochodów i ich ceny

większość aut z grupy VAG 2.0TDI 140PS to tylko motorschaden
cena passata B6 2.0TDI od 4 tys euro kupisz z motorschaden
spróbuj tego samego passata kupić z silnikiem 1.9 zapłacisz kupę kasy więcej

Niemcy nie chcą znać tych 2.0TDI znajomi sprowadzają zatarte na panewkach na wale lub z kopytem wywalonym i innymi pierdołami.
Poczekaj, poczekaj pojeździsz to będziesz mieć dosyć tego silnika. Ludziom się źle nie życzy i ja Tobie życzę długiej i bezawaryjnej jazdy - szczerze.

pozdrawiam z pomorskiego
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Rok produkcji: 2005
0

02 Gru 2013, 23:30

aaaa sam napisałeś Mateusz że za wersję z silnikiem 1.9 musiałbyś zapłacić 8-10 tys więcej

zadaj sobie pytanie dlaczego? Dlatego że 2.0TDI są nieudane i większość się o tym przekonała - ciężko to sprzedać, a mniejszość to kupuje

znajomy przywiózł dla siebie GOLFA V bitego (airbagi strzelone) z silnikiem 2.0tdi 140PS z oryginalnym przebiegiem jakieś 150tys km.

po naprawie parę miesięcy jazdy i się zaczęło

regeneracja turbiny
regeneracja wtrysku
przytarty na panewce
dwumasa zaczyna się odzywać

chce sprzedać za 27tys. zł (jak sprzeda to cud) oczywiście jako NIEBITY bezwypadkowy autem jeździ niecały rok
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Rok produkcji: 2005
0

03 Gru 2013, 22:49

zapłaciłem za tą wersje mniej, bo kobieta która go sprzedawała ma dość pieniędzy i chciała się go pozbyć, ponieważ nasłuchała się takich baranów straszących ich, że wszystko się rozleci. Dodała jeszcze, że gdyby kupowała nowy to by kupiła taki sam tylko, że z salonu i znowu sprzedała przy podobnym przebiegu. Co nie znaczy, że jest taka różnica w cenie, tylko że ja taką okazje dorwałem.
Mateusz0001
Nowicjusz

0

04 Gru 2013, 14:39

Mateusz0001 napisał(a):zapłaciłem za tą wersje mniej, bo kobieta która go sprzedawała ma dość pieniędzy
Mogłeś się jeszcze zapytać czy za darmo Ci go nie odda.
Koniu
Forumowicz VIP

0

04 Gru 2013, 23:16

Bardzo dziekuje Panom za zainteresowanie oraz wypowiedz w tym watku.
Mysle ze jednak odpuszcze sobie ta mazde w dieslu ;)
Zauroczyla mnie Lancia Delta. Nic prawie nie wiem na temat jego awaryjnosci itp, ale wiem ze ma wszystko czego bym chciala i zmiescilabym sie mysle do 35 tys. ;) Otworzylam nowy temat z zapytaniem o ta Lancie, wiec serdecznie zapraszam do wypowiedzenia się , jezeli ktos ma jakies uwagi/spostrzezenia.
Pozdrawiam
MaSzynkaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 01 2010
Auto: Opel Astra IV
Silnik: 1.7 TDI 108KM
Rok produkcji: 2010
1