allebazi15, według mnie najlepszą opcją dla Ciebie będzie proponowana przez kolegów Honda Civic 1.8 i-vtec 140KM, bo:
allebazi15 napisał(a):Najważniejszą dla mnie kwestia przy wyborze samochodu jest to żeby byl dobry pod maską i szybko nie tracił na wartości.
Hondowski 1.8 pali jak 1.6 w samochodach innych marek (u mnie średnio 7l./100km), a jedzie jak 2.0 (8.9 s. do setki), poza tym jest niezawodny. Po przesiadce z A4 w dieslu będziesz jednak musiała się nieco przestawić, bo Hondy mają raczej słaby dół (do normalnego toczenia w zupełności wystarczający) i żeby wykorzystać ich potencjał trzeba trzymać wysokie obroty (tzn. chcesz wyprzedzić = redukcja o dwa biegi w dół). Auto dobrze się prowadzi (sztywne zawieszenie) i jest bardzo bezpieczne.
Hondy bardzo trzymają wartość, a liderem pod tym względem jest właśnie Civic (za zadbanego Civica z rocznika 2006 jeszcze w ubiegłym roku trzeba było dać min. 30 tys. zł), więc niewiele stracisz przy odsprzedaży.
allebazi15 napisał(a):chcialabym taki model aby nie biegać co chwilę po mechanikach
Zawsze to kwestia konkretnego egzemplarza (nigdy nie wiadomo jak traktował auto poprzedni właściciel), ale ogólnie jeśli trafisz na zadbaną Hondę to poza tradycyjnymi wymianami typu olej, filtry, hamulce, opony nie powinno być potrzeby, żeby do niej zbyt często zaglądać. No i najważniejsze - auto Ci się podoba
Mazdy mają wybitnie słabe blachy (korozja...) i paliwożerne silniki (co jednak ma znaczenie w jeździe wyłącznie miejskiej), ale ogólnie to mechanicznie trwałe samochody.