Jakie kobiece auto w budżecie 40-50 tys?

03 Lut 2015, 15:23

Na początku swój budżet zamknęłam w 40 tys i zastanawiałam się nad 3/4 letnim Leonem. Jednak za dużo ich na rynku polskim nie ma, więc szukam dalej. Zależy mi na rodzinnym aucie wielkości leona/golfa/rapida, 5-drzwiowym, z wyposażeniem zawierającym klimę, komputer, czujniki parkowania, fajnie gdyby miał nawigację. Do jazdy po mieście, czasami gdzieś dalej. Silnik 1.2 powinien mi wystarczyć. Rozglądam się za samochodami z przebiegiem do 60 tys km. Teraz oko zawiesiłam na skodzie rapid ([link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]), która co prawda jest dużo droższa niż zakładałam, ale jest to praktycznie nowe auto, na gwarancji (a trochę się boję kupować z autohandlu, ponieważ mam złe doświadczenia...). Znalazłam również to auto w podobnej cenie, rok starsze i z takim samym wyposażeniem, lecz ze szklanym dachem. Podejrzewam, że to ze szklanym będzie łatwiej sprzedać po paru latach, ponieważ jest trudniej dostępne, co jest sporym plusem... Jak widzicie niewiele wiem o samochodach jak na niewiastę przystało, więc liczę na jakieś rady, sugestie :)
lizas
Obserwowany

Auto: opel corsa
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

03 Lut 2015, 15:28

Pierwsza rzecz to odpuść sobie silniki 1.2 wszelkiego rodzaju, bo nie mają racji bytu(palą jak 1.4, 1.6, słabo jadą). Druga rzecz odpuść sobie auta grupy VAG, a szczególnie w benzynie. Trzecia rzecz to nie szukaj aut z przebiegiem do 60 tysięcy bo to bez sensu
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

03 Lut 2015, 15:30

Pomysł z DEMO CAR z salonu jest dobry ale nie VAG 1,2 TSI bo to szrot tak samo jak inne silniki tej grupy lepiej kup jakiegoś hyundaia, np i20 i będziesz zadowolona bo ta marka ma dobre silniki.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Lut 2015, 15:47

Wg mnie niech Pani z góry odpuści sobie "duże" samochody z małymi uturbionymi silnikami. Przykład właśnie grupa VAG.

Moje propozycje:
Fiat bravo T-JET 1.4 120km
Lancia Delta 1.4/140
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Hyundai i30/i40
[link do oferty na Allegro wygasł]
Kia Ceed
Opel Astra

Wszystkie linki przykładowe, więc jest w czym przebierać.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

03 Lut 2015, 18:41

Nigdy w życiu nie kupiłbym Skody Rapid za tyle co sobie śpiewają. Jeździłem taką służbową właśnie z silnikiem jak w linku i stwierdzam, że Polacy kupując tłumnie tą tandetę nie mają pojęcia o motoryzacji... Jest tyle ciekawszych i lepiej wykonanych aut od tej skody i wystarczy popatrzeć po innych salonach albo propozycjach kolegów.
I tak jak koledzy wyżej olej auta grupy VW czyli VW, Seat, Audi i Skoda, bo te samochodu dzisiaj to jednorazówki, których silniki ledwo przejeżdżają gwarancję.

Zamiast nowego Rapida proponuję:
Hyundai i30
Kia Cee'd
znacznie lepiej wykonane i trwalsze z powodu prostszej konstrukcji auta

Hyundai ix20
Kia Venga
dla rodziny i kobiety idealne
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj