Na początku swój budżet zamknęłam w 40 tys i zastanawiałam się nad 3/4 letnim Leonem. Jednak za dużo ich na rynku polskim nie ma, więc szukam dalej. Zależy mi na rodzinnym aucie wielkości leona/golfa/rapida, 5-drzwiowym, z wyposażeniem zawierającym klimę, komputer, czujniki parkowania, fajnie gdyby miał nawigację. Do jazdy po mieście, czasami gdzieś dalej. Silnik 1.2 powinien mi wystarczyć. Rozglądam się za samochodami z przebiegiem do 60 tys km. Teraz oko zawiesiłam na skodzie rapid (
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]), która co prawda jest dużo droższa niż zakładałam, ale jest to praktycznie nowe auto, na gwarancji (a trochę się boję kupować z autohandlu, ponieważ mam złe doświadczenia...). Znalazłam również to auto w podobnej cenie, rok starsze i z takim samym wyposażeniem, lecz ze szklanym dachem. Podejrzewam, że to ze szklanym będzie łatwiej sprzedać po paru latach, ponieważ jest trudniej dostępne, co jest sporym plusem... Jak widzicie niewiele wiem o samochodach jak na niewiastę przystało, więc liczę na jakieś rady, sugestie