Witam serdecznie
![Uśmiechnięty :-)]()
Bardzo proszę o radę, chcę kupić auto do 45 tys zł i chcę zawęzić listę poszukiwań. Najważniejszą dla mnie kwestia przy wyborze samochodu jest to żeby byl dobry pod maską i szybko nie tracił na wartości. Oczywiście też aby nie kupować staruszka. Nie znam się na samochodach więc chcialabym taki model aby nie biegać co chwilę po mechanikach, bo nie będe w stanie stwierdzić czy mnie nie kantują, a wiadomo jaka jest reakcja jak przyjeżdza kobieta
Ze względu na fakt, że w trasy jeżdzę 3-4 razy w roku,a tak to tylko po miescie (Warszawa) to myślę, że najlepszym wyborem będzie dla mnie benzyna.
Dotychczas jeździłam VW Polo (diesel), Toyota Vorolla (benzyna), i obecnie Audi 4 kombi (diesel) - jest to najgenialniejszy samochód i rewelacyjnie mi się nim jeździ (super się prowadzi, czuję się bezpiecznie, dobre przyspieszenie i moglabym tak długo pisać) ale ze względu na kwestie finansowe musze go sprzedać i kupić coś tańszego. Tak więc jeśli chodzi o wygląd np. w środku, czyli deska itd, to audi jest moim nr 1.
Bardzo proszę o radę, ponieważ poza jazdą jak większośc kobiet nie mam zbytniej wiedzy i jest to dla mnie trudne zadanie - kupno samochodu. Przy kupnie Audi mialam pomoc, a teraz niestety muszę zrobić to sama i nie chcę dokonać złego zakupu, którego bym później żałowała.
Dziękuję z góry za pomoc