Jakie auto do 6-7 tys?

09 Paź 2018, 14:36

Witam, moja dziewczyna jakiś czas temu wpadła na pomysł, że chce kupić sobie swój własny samochód a ja mam jej w tym pomóc. Niestety motoryzacja to nie moj konik. Będzie to drugie auto w "rodzinie" więc rozglądamy się za czymś miejskim na 20/30 kilometrów dziennie jazdy po mieście. Na samochód ma około 7 tysięcy jednak pewnie samo ubezpieczenie wyjdzie koło 2. Na razie na celowniku jest Punto II lub Corsa C. Priorytetem jest niskie spalanie i względnie niskie koszty napraw. Co innego w tej cenie jest warte polecenia i na co zwrocic uwagę przy zakupie? W razie potrzeby mogę dołożyć do kwoty 1-2 tyś.
oskk112
Nowicjusz

09 Paź 2018, 15:25

Nie ma co się upierać przy jednym modelu tylko trzeba szukać tego co będzie w najlepszym stanie.
Skąd jesteś to czegoś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Paź 2018, 15:38

Aktualnie mieszkamy w Poznaniu, ale oboje pochodzimy z Torunia gdzie jestesmy srednio 2 razy w miesiącu. Okolice tych dwóch miast wchodzą w grę.
oskk112
Nowicjusz

09 Paź 2018, 16:51

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - handlarz ale ładnie się prezentuje.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012