Jakie auto do 70 tysiecy?

02 Wrz 2014, 21:46

Jakbym mial kupowac prawie nowe auto to jednak wybralbym komisy przy salonach z gwarancja ewentualnie wersje demo. Te na zdjeciach prezntuja sie ladnie, jednak sa to auta sprzedawane przez komisy i ciezko okreslic ich rzecxzywisty przebieg, bezwypadkowosc i czy nich je nie "boli". No i do miasta tylko benzyna!
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

03 Wrz 2014, 06:31

Oczywiscie, ze chcialabym kupic auto z komisu przy salonie, albo demonstracyjne, ale wcale nie ma ich zbyt wiele, poza tym maja dosc ubogie wersje. A diesel-teraz jezdze dieselem i przyspieszenie jest super, jednak sie nie upieram-wazne jest dla mnie, aby to bylo pewne auto z dobrym wyposazeniem, bo spedzam suzo czasu w aucie i ma byc mi milo.
Wiem, ze do aut z komisow nalezy podchodzic z rezerwa, ale jak nie znajde pewniaka to pewnie jedyna droga. Daje sobie 2 miesiace na szukanie i zobaczymy. Najwazniejsze dla mnie, ze auto wybrane, bo to jednak dla kobiety droga przez meke.
Dzieki
Nikalc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 03 1994
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Hyundai i30
Silnik: Crdi 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

03 Wrz 2014, 11:04

Skoro szukasz auto ladnego, bogato wyposazonego i zrywnego, ktore sprzedasz z przebiegiem >100tys. km to dlatego polecilem Ci Leona FR. Turbo benzyna jest duzo fajniejsza niz turbo diesel :) Jeszcze moge polecic wyjazd z kims znajacym sie na autach do Niemiec i tam poszukac wsrod prywatnych wlascicieli lub w komisach przy salonach. Chociaz ten bialy co podalem w linku wczoraj wydaje mi sie wypasiony. Dodatkowo niski przebieg, gwarancja i raczej pewne miejsce zakupu.
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2015

03 Wrz 2014, 12:30

maniek1986 napisał(a):Skoro szukasz auto ladnego, bogato wyposazonego i zrywnego, ktore sprzedasz z przebiegiem >100tys. km to dlatego polecilem Ci Leona FR. Turbo benzyna jest duzo fajniejsza niz turbo diesel
czy ty dalej nie rozumiesz, że mały nowoczesny silnik z turbo nie jest ani oszczędny ani dobry? :o
W przypadku Citroena mniejszym złem jest diesel.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Wrz 2014, 13:44

A jak dawno mnie tu nie było.
Dyskusja dotyczy słynnych VAGOWSKICH silników.
Miałem miesiąc. Sprzedałem bo kazdy gada że awaryjne
I kupiłem MB.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Urwana świeca zapłonowa NGK przy próbie odkręcenia
    Witajcie, dopadł mnie problem urwanej świecy NGK chciałem wymienić wczoraj świece w moim Voyagerze z silnikiem 3.3 i w tylnej głowicy środkowa świeca została ukręcona. Pozostałe dwie odkręciły się bez większych problemów ...