Jakie auto do intensywnej eksploatacji (do 8 tys. zł)?

09 Sty 2010, 13:23

U mnie kombiaków nie widać no ale może to zbieg okoliczności.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

09 Sty 2010, 13:49

KaczorLSM napisał(a):U mnie kombiaków nie widać no ale może to zbieg okoliczności.
ale już pasaty pewnie widujesz :wink: a to jest powiedzmy klasa porównywalna do ubogo wyposażonego merca :mrgreen:
golf jest za mały na taxi tu nie jest kwestia trwałości bo te autka na prawde są bardzo trwałe
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Sty 2010, 13:51

Ano pasaty jeżdżą fakt.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

09 Sty 2010, 13:55

ej kierunkowskaz ma racje a poza tym auto miało się wyróżniać a patrz ile mercedesow jest na drodze :cool:
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

09 Sty 2010, 13:58

oczekiwałbym przede wszystkim bezawaryjności oraz możliwie najmniejszych kosztów eksploatacji - czyli małego spalania i tanich części zamiennych. O dobrych osiągach, własnościach jezdnych i komforcie, z racji wysokości budżetu, niestety muszę pewnie zapomnieć.

gdzie tu masz o wyróżnianiu :mrgreen:
ma być trwałe, i tanie w eksploatacji, ma nabijać kilometry a nei wyróżniać się :wink:
żeby się wróżnić to się kupuje Chargera z lat 60 i siedzi w garażu wyjeżdżając nim ze 3 razy do roku :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Sty 2010, 14:36

Jeśli nawet ma sie wyróżniac to coś takiego :smile:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wogole to historia auta jest znana w mediach :lol:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LM - pierwszy minivan tej marki
    Odważna stylistyka, mnóstwo przestrzeni, 26-calowy ekran i fotele godne najlepszego salonu - tak według Lexusa brzmi definicja luksusowego minivana. Model LM, czyli pierwsze w historii japońskiej marki auto tego segmentu, ...

09 Sty 2010, 21:04

A może coś takiego: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

09 Sty 2010, 21:56

Nie mialem na mysli tego ze Golfy benzyny wytrzymują mniejsze przebiegi, tylko to że wydatki na paliwo są wyższe niż w dieslu :) A w te dane z autocentrum bym nie wierzył bo 2.5 diesel też musi trochę spalić. Mój 1.9 pali niekiedy 9 jak mu przycisne, więc nie uwierzę w cuda że 2.5TD spali 7 litrów. No chyba że w trasie poniżej 100/h, ale samochód służy nie tylko do jazdy po trasie :)

A co do tego Lanosa to strasznie wsiowy wygląd.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

09 Sty 2010, 22:27

hahaha jak widze takie "bryki" to wpadam w smiech. Czolwieku ty jescze to polecasz?
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

09 Sty 2010, 23:30

Kazdy ma swój inny gust proste :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sty 2010, 10:26

czyli podsumowując, mam się zastanawiać nad golfem III, w124, lanosem i seicento?

powyżej jest cytat z mojej wypowiedzi - rzeczywiście zależy mi przede wszystkim na nabijaniu kilometrów za jak najmniejsze pieniądze (koniecznie niskie spalanie!); wspomnialem o wyglądzie - powinien przyzwoicie wyglądać, ale nie chodzilo mi ze ma sie wyróżniać ale po prostu nie chce zeby rzucał się w oczy z uwagi na brzydotę, sportowy wygląd (podczas gdy pod maską skrywałby "zawrotne" 90 KM;)), jakies spojlery, itp.

swoją drogą dużo dobrego slyszałem o lanosach (wbrew powszechnej nieprzychylności do deawoo); o seicento tez myślałem - kumpel ma i nie narzeka a auto mało zjada paliwa;

oczywiście fajnie by było mieć troche przestrzeni w środku, bo jak wiadomo dużo jezdząc i czesto stojąc w korkach przynajmniej podstawowy poziom komfortu by się przydał...

sprawa nie jest pilna - kupię auto dopiero gdy już zbiorę budżet; no ale w nieskończoność czekać nie mam zamiaru - od kupna auta zależy moja przeprowadzka, ktorej wyglądam z niecierpliwością, więc jak dojdę do tych np. 8 tys. to bede chciał już cos kupic; kredytu ani zadnej pozyczki nie chce brać więc watpie aby do lata udało mi sie wiecej kasy zachomikować...:)

pytam tu na forum więc o auto bardzo ekonomiczne w celu ustalenia ile kasy mniej wiecej mi potrzeba na nie; jesli bedzie kosztowac np. 9,5 tys. to OK - najwyzej kupie jesienią a nie latem;

tak więc moim celem jest ustalenie modelu/modeli aut na ktore warto sie nastawic

dzieki za dotychczasowe odpowiedzi, za kolejne porady byłbym niezmiernie wdzięczny jako że osobiście autami nie interesowałem się na tyle by rozsądzic problem bez niczyjej porady

także piszcie, piszcie jeśli Wam się chce :)
motosprężąrka
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie