Jakie auto do łodzi??

15 Lut 2010, 12:55

Mam w tej chwili Freelandera 1.8 ale nie radzi sobie za bardzo z wyciągnięcem łodzi z wody pod większym kątem. Szukam auta w cenie niewiele wyższej od freelandera, rocznik 99-01 ale takiego które sobie poradzi bez problemów z łodzią(ok. 1200kg) i nadającego się do jazdy miejskiej, pozdrawiam.
smallman
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów

15 Lut 2010, 13:04

Z mojej strony:
Opel Frontera
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nissan Patrol
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lut 2010, 13:09

Jeśli chodzi o frontere to odpada, jakoś mnie nie przekonuje opel, nad patrolem sie zastanawiałem ale nad młodszym, chodzi mi o 99 rocznik, czy taki patrol w TD nie będzie miał problemów??
smallman
Nowicjusz

15 Lut 2010, 13:14

Raczej nie będzie problemu,wkońcu te autka wykorzystywane są często do cieżkiego terenu (off road) i radzą z nim sobie nadzwyczaj dobrze,więc pod przyczepe z łodzią też będzie jak znalazł,auto duże gabarytowo.
reasumując krótko i na temat mocna budowa, wysoka trwałość, dzielność w terenie - takie zadania stawia przed autem bardzo wielu nabywców. Po kilku prostych zabiegach "udoskonalających" spełnia je Patrol GR.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lut 2010, 13:47

kolego podaj DMC przyczepy jaka to będzie ciągać,
ogólnie auto z napędem na 4 będzie lepsze (homologacja terenowa pozwala na ciąganie przyczep o masie przekraczającej DMC holownika), ogólnie polecałbym automat do takiej zabawy, z większym silnikiem
a co będzie dobre?
Pajero 2, Terrano 2, Patrol, LR/RR, Isuzu Trooper, Rodeo/Opel Monterey (nie bój się montereya to kopia Isuzu z silnikiem 3,1TD niezajebliwa konstrukcja wygodna i pewna), wszelkiego rodzaju pikapy, no i hamerykańskie fulsajzy :wink:
Jeepa GC( w dieslu),frelka sobie odpuść brak ramy delikatność i awatyjność moim zdaniem dyskwalifikuje to auto do ciągania przyczepy.

a i żeby jasne było, żadne z tych samochodów nie spali ci poniżej 9-10l ON na 100km, lub 16l PB/LPG zwłaszcza z przyczepą

co do wiśniowego patrola nawet sie nie fatyguj auto z Holandii gdzie robiło za ciężarówke :mrgreen: zielony to samo tylko że to z reanimowane auto ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Lut 2010, 14:27

A skąd wiesz że ten wiśniowy jest z Holandii? Podałem je tylko poglądowo żeby kolega mniej więcej wiedział o co mi chodzi.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lut 2010, 15:03

barol91 napisał(a):A skąd wiesz że ten wiśniowy jest z Holandii?
małe szczególiki ;)
ogólnie zajmuje sie parchami od ładnych kilku lat :mrgreen: nie zawodowo ale hobbistycznie, sam mam jednego nawet :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Lut 2010, 16:12

Może Mercedesa W124 4 Matic :razz: silny jak tur, na haku coś ponad 2 tony :wink:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

15 Lut 2010, 20:08

DMC przyczepy to 2000kg ale z łodzią waży ok 1200kg.

Mój freelek też ma 2 tony na haku. Ogólnie nie mam problemu z ciąganiem przyczepy z łodzią i to żadnego, nawet z wody pod sporym kątem jakoś wyciągał tą przyczepe, ale chcem auto mało awaryjne, które w mieście będzie się dobrze prezentowało i poradzi sobie z przyczepą pod dużym kątem, żeby wyjechało bezproblemowo. Nie chcem auta pod off-road tylko taki żebym wjechał w polną droge jak potrzebuje i żeby sie nie zakopało z lekkim błocie(z czym frelek nie miał problemów) i wyjechał z łodzią z wody jak zaistnieje taka potrzeba. Patrol jest ciekawą propozycją.

[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 22:11 ]
A co myślicie o jeepie GC o którym kolega wspominał wcześniej?? może coś więcej na jego temat??
smallman
Nowicjusz