Jakie auto do Szwecji do 5000 zł

23 Lut 2011, 22:59

no w sumie zgodzę się z którymś tam kolegą,że to w sumie duża odwaga wypuszczac się autem za pięć koła w taką wycieczkę,w zasadzie kazdy chciałby mieć auto do 5 tys bezawaryjne z dużą dostępnościa części...a ja od siebie dopisze że miałem astre i ją bym polecił,bo może mieć jakieś małe mankamenty,ale motor żyleta,pozdrawiam :grin:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

24 Lut 2011, 23:02

Ja mam pomysł a nazywa się on Subaru. Jak Szwecja to tylko to i obojętnie czy zimą czy latem. I teraz wersja hmmm 5 tysięcy zł to tylko Justy najlepiej I generacji z reduktorem etc. Ewentualnie mocno zdezelowana Impreza (nie każda to WRX STI). Jak wiadomo Subaru = 4x4 w każdym aucie co może się przydać również w Polsce. Ale z miejscem będzie problem i to jest największą wadą Justy dla 5 osób. W Imprezę się wepchniecie ale czy za 5 tys kupicie ? Szczerze wątpię ;-(
fiszmen9
Nowicjusz

24 Lut 2011, 23:17

Panowie a Volvo?Jak do Szwecji to auto szweckie wsam raz.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2011, 23:29

Pomysł dobry (w starszych amerykańskich wszyscy jeżdżą kanciakami kombi 940 seria o ile mnie pamięć nie myli) ale jak dla mnie to turbo + gaz nie jest najlepszym połączeniem już lepiej bez gazu lub bez turbo. Ewentualnie w ten deseń Saaba 900 lub z jednym zerem więcej. Niestety nie wiem jak wglądają koszty eksploatacji tego Nordyckiego wynalazku.
fiszmen9
Nowicjusz

25 Lut 2011, 08:12

Napisałem na przykład,nie koniecznie musi być akurat ten egzemplarz :wink: zawsze można też kupić i wywalić butle lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lut 2011, 08:48

http://www.busemprzezswiat.pl/wyprawy/e ... la-europy/
merca też się da kupić w tych pieniążkach, a trwałość starego merca 124 czy 190 jest o niebo większa niż większości innych pojazdó z tamtego okresu (wiadome że kupisz auto z przełomu lat 80/90 jeśli ma być w jakim takim stanie) nie bez powodu te auta były królowymi taksówek :mrgreen:
poniżej 5000 można znaleźć 124 w kombiaku z 2,5 litrowym dieslem i w automacie (pewien mod z tego forum może potwierdzić bo się wozi tym karawanem :mrgreen: ) oznaczenie TD w meśku nie oznacza turbodiesla tylko rodzaj wyposarzenia :wink: a i lepiej kupić niewysilony wolnossący dieselek (i tak nie będziesz latał z prędkościami ponad 110km/h)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V
    Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...

25 Lut 2011, 12:55

Dodam, że 405tke też się kupi ze stałym napędem 4x4. :cool:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992