REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kubuch napisał(a):Do Cordoby 1,6 do A4 i Passata 1,8T. Czemu wybierasz z tak różnych segmentów?
Jogi4x4 napisał(a):Szczególnie że 1.6 AFN jest w Cordi, kumpel ma Toledo 1.6AFN i pali więcej niż 1.8ABS/ADZ no ale ma 11KM więcejdostęp również gorszy i motor ma więcej podciśnień itp.
Jak coś to może właśnie Toledo 1.8ABS? z lpg wychodzi ok spalanie a większy i wygodniejszy niż Cordi
adammtv napisał(a):Może Fiat Brava 1.2 82km ekonomiczny (od 5,5 do max 8l) i stosunkowo nowy jak na ten budżet. Aż tak często się nie psuje jak to nie którzy mówią, ale jak coś już padnie to przeważnie nic drogiego. Wnętrze jest bardzo ciekawe i miło się nim jeździ. Poza tym blachy w ocynku.
zenek1988 napisał(a):Jako że sam mam passata 1.6 AHL to mogę coś napisać. Do 10 tyś. może trafisz jakiegoś zadbanego z początku produkcji ale pewnie golasa. Ja dałem rok temu za swojego 12 tyś. i był to zupełny golas(nawet bez klimy). Kumpel kupił trochę po mnie podobnego ale już z klimą i pełną elektryką(tylne szyby elektryczne) za 13 tyś. Ja robie nim krótkie trasy(głównie praca 2 km w jedną stronęi raz na tydzień zakupy) i spalanie oscyluje w granicach 9-10 l/100km. W trasie wyliczyłem że spalanie bez problemu spada do 6,5-7 l/100km. Silnik jak na jazdę po mieście daję radę a i w trasie jedzie się fajnie. Audi do 10 tyś. tak samo będzie golasem z początku produkcji. Silnik wystarczy mu też 1.6 na jazdę po mieście. Ogólnie passat i audi to dość zbliżone auta, choć w passacie jest więcej miejsca. Brat miał przez dłuższy czas a4 i mogłem porównać sobie te 2 auta. Choć wydaje mi się że cordoba będzie lepszym wyborem niż a4 i passat. Co do silnika to jak nie zależy ci na mocy to wydaje mi się że 1.4 wystarczy.