Jakie auto - hybryda 40-55 (max) tysięcy na taxi.

21 Cze 2021, 19:22

Witam,
Szukam jakiegoś auta w miarę niezniszczalne, nie starsze niż 6 lat na taksówkę, hybryda by najlepiej pasowała. Na jakie mogę zwrócić uwagę
Wymagania to
- kombi
- automat
- małe spalanie w mieście
- wygodne fotele
Kalosz125
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

21 Cze 2021, 20:00

Toyota Auris II 1.8
comorode
Nowicjusz

21 Cze 2021, 20:23

Bardzo chciałbym, ale ciężko znaleźć w tej cenie coś zadbanego i nie z 250km nalotu. Najlepiej z fv vat23%.
Kalosz125
Nowicjusz

22 Cze 2021, 07:36

A co sądzicie o nowym Tipo? Za 55k można wyrwać, 5lat gwarancji, wruzic gaz i każda.
Kalosz125
Nowicjusz

22 Cze 2021, 09:16

Jeśli chcesz hybrydę to oprócz aurisa jest jeszcze prius i prius+. Żadne inne sensowne hybrydy nie przychodzą mi do głowy.

Tipo jest ok ale bardzo ciężko o automat. Możesz też rozważyć fabię 1.0 MPI.
comorode
Nowicjusz

22 Cze 2021, 09:39

Kalosz125 napisał(a):Bardzo chciałbym, ale ciężko znaleźć w tej cenie coś zadbanego i nie z 250km nalotu. Najlepiej z fv vat23%.
Ciężko znaleźć Aurisa bo mało kto się ich pozbywa z mniejszym przebiegiem najczęściej to tak powyżej 150tkm. Weź może pod uwagę też trochę starsze egzemplarze które zmieszczą Ci się w budżecie lub nowsze z większym nalotem tak jak wspomniałem. Wszystkie mają automat ale z wyposażeniem jest już różnie. Jak już szukasz z FV to ilość dostępnych samochodów spada do 1/5 niestety.

Widziałem też takie które mają założony LPG i są tańsze od tych bez ale dla Ciebie to ciekawa opcja do rozważenia.

Fabia trochę mała myślę, że Auris/Prius to takie minimum jeżeli chodzi o wielkość.

Tą widziałeś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] w cenie masz na pewno gwarancję na rok na baterię ma może 7 lat ale i masz FV a wyposażenie ma bardzo dobre.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak (NIE) wjechać w dziurę? - porady
    W okresie przedwiośnia topniejący śnieg odsłania ubytki w nawierzchni. Dziury najlepiej omijać, ale nie zawsze można zrobić to w bezpieczny sposób. Kierowca ma jednak szansę zmniejszyć ryzyko uszkodzenia samochodu ...