Jakie auto - hybryda 40-55 (max) tysięcy na taxi.

21 Cze 2021, 18:22

Witam,
Szukam jakiegoś auta w miarę niezniszczalne, nie starsze niż 6 lat na taksówkę, hybryda by najlepiej pasowała. Na jakie mogę zwrócić uwagę
Wymagania to
- kombi
- automat
- małe spalanie w mieście
- wygodne fotele
Kalosz125
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

21 Cze 2021, 19:00

Toyota Auris II 1.8
comorode
Nowicjusz

21 Cze 2021, 19:23

Bardzo chciałbym, ale ciężko znaleźć w tej cenie coś zadbanego i nie z 250km nalotu. Najlepiej z fv vat23%.
Kalosz125
Nowicjusz

22 Cze 2021, 06:36

A co sądzicie o nowym Tipo? Za 55k można wyrwać, 5lat gwarancji, wruzic gaz i każda.
Kalosz125
Nowicjusz

22 Cze 2021, 08:16

Jeśli chcesz hybrydę to oprócz aurisa jest jeszcze prius i prius+. Żadne inne sensowne hybrydy nie przychodzą mi do głowy.

Tipo jest ok ale bardzo ciężko o automat. Możesz też rozważyć fabię 1.0 MPI.
comorode
Nowicjusz

22 Cze 2021, 08:39

Kalosz125 napisał(a):Bardzo chciałbym, ale ciężko znaleźć w tej cenie coś zadbanego i nie z 250km nalotu. Najlepiej z fv vat23%.
Ciężko znaleźć Aurisa bo mało kto się ich pozbywa z mniejszym przebiegiem najczęściej to tak powyżej 150tkm. Weź może pod uwagę też trochę starsze egzemplarze które zmieszczą Ci się w budżecie lub nowsze z większym nalotem tak jak wspomniałem. Wszystkie mają automat ale z wyposażeniem jest już różnie. Jak już szukasz z FV to ilość dostępnych samochodów spada do 1/5 niestety.

Widziałem też takie które mają założony LPG i są tańsze od tych bez ale dla Ciebie to ciekawa opcja do rozważenia.

Fabia trochę mała myślę, że Auris/Prius to takie minimum jeżeli chodzi o wielkość.

Tą widziałeś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] w cenie masz na pewno gwarancję na rok na baterię ma może 7 lat ale i masz FV a wyposażenie ma bardzo dobre.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaoszczędzić za kierownicą, jadąc bezpieczniej?
    Czy wysokie ceny paliw a mogą zmusić kierowców do przemyślenia swoich nawyków za kierownicą? Stało się tak w Wielkiej Brytanii, gdzie coraz bardziej kosztowna jazda samochodem nieoczekiwanie zaczęła przekładać ...
    Nowa generacja Lexusa IS pierwsze oficjalne zdjęcia
    Światowa premiera całkowicie nowego Lexusa IS będzie miała miejsce 15 stycznia 2013 roku na Salonie Motoryzacyjnym w Detroit. Na rynku europejskim nowy model dostępny będzie między innymi w wersji IS 250 oraz w wersji IS ...